Ravanelli Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Upravo ide 5Kazanje Prilog o dedi iz Orlovata cija je porodica kupila kucu Urosa Predica, pa je cak on jednom dosao na veceru kod njih i jeo kulje i mleka ("srbijanci kazu kacamak"). I dalje najjaca emisija na srpskim malim ekranima
čekmeže Posted December 16, 2016 Posted December 16, 2016 Uuuu...al sam ja jeo kulje kao mali ...idemo sa dedom na pecanje i sve pojedemo...happy times.
Frile Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 Upravo ide 5Kazanje Prilog o dedi iz Orlovata cija je porodica kupila kucu Urosa Predica, pa je cak on jednom dosao na veceru kod njih i jeo kulje i mleka ("srbijanci kazu kacamak"). I dalje najjaca emisija na srpskim malim ekranima Jedino ako su Srbijanci preko Tise. Pre će biti da se u Banatu kaže kulja.
notenoughreasonsforclaire Posted December 17, 2016 Author Posted December 17, 2016 Upravo ide 5Kazanje Prilog o dedi iz Orlovata cija je porodica kupila kucu Urosa Predica, pa je cak on jednom dosao na veceru kod njih i jeo kulje i mleka ("srbijanci kazu kacamak"). I dalje najjaca emisija na srpskim malim ekranima A na kraju, kada kaže da nije sve ispričao, pa prozbori o Predićevoj vezi sa nekom devojkom, Jevrejkom, i o zavetu da ako ne mogu biti zajedno, nijedno neće otići za nekog drugog, da bi na kraju, na Borino pitanje otkuda ta priča, rekao da je to tajna o kojoj se priča u selu?
Ravanelli Posted December 17, 2016 Posted December 17, 2016 (edited) da, realno je uvek jako kada krenu sa tim legendama. imao je epizodu o banacinima na skeli na tisi i onda su pricali kako je marija terezija odlikovala neku banatsku jedinicu sa ordenom lala koji je skinula sa svojih oficira jer nije imala za njih ordenje pri ruci, pa zato i nadimak lale. istorijska provera je rekla da marija nikada nije ni dosla u te krajeve :D al i dalje mi je najjaci prilog sa tetkama u nekom selu koje 1 godisnje naprave party bez muzeva. otprilike sva hrana je u obliku falusa ili aranzirana da izgleda tako. e onda kad polude uz tamburase (jedini muskarci na partiju) pa se popnu na stolice, pa jednoj sasiju neke haljinu za tu priliku da pokaze golotinju... i onda kapiras koliko ima sladostrasca ispod tih trajni Edited December 17, 2016 by Ravanelli
banatjanin Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 (edited) Jedino ako su Srbijanci preko Tise. Pre će biti da se u Banatu kaže kulja. pa kaže se u Banatu kulja, a Orlovat je u Banatu. i da, Srbijanci kažu kačamak. moj deda i baba su bili Srbijanci, kod njih sam jeo kačamak (sa sirom i kajmakom) a kod kuće kulju - sa prženim lukom i slaninom u slanoj, ili sa šećerom i mlekom u slatkoj varijanti ali se to kulja i mamaljuga (iz rumunskog: mamaliga - istočni banat) izgubilo, ostalo samo po selima, većina sada kaže palenta da, realno je uvek jako kada krenu sa tim legendama. imao je epizodu o banacinima na skeli na tisi i onda su pricali kako je marija terezija odlikovala neku banatsku jedinicu sa ordenom lala koji je skinula sa svojih oficira jer nije imala za njih ordenje pri ruci, pa zato i nadimak lale. istorijska provera je rekla da marija nikada nije ni dosla u te krajeve :D al i dalje mi je najjaci prilog sa tetkama u nekom selu koje 1 godisnje naprave party bez muzeva. otprilike sva hrana je u obliku falusa ili aranzirana da izgleda tako. e onda kad polude uz tamburase (jedini muskarci na partiju) pa se popnu na stolice, pa jednoj sasiju neke haljinu za tu priliku da pokaze golotinju... i onda kapiras koliko ima sladostrasca ispod tih trajni ćale mi je bio glumac. postojala su neka seoska i mesnozajednička udruženja žena po Banatu (možda postoje i dalje) koja su negde sredinom decembra organizovala "ženske Nove godine" - doček pre dočeka. jedini muškarci bili su konobari, tamburaši i deda mraz - moj matori par puta. žene stizale autobusima. kad se to razulari... jedne godine, ćale drži zdravicu, obučen u kostim, mikrofon u jednoj i čaša u drugoj ruci. na pola, jedna vrisne: da vidimo šta deda mraz ima ispod kaiša... odjednom opšte usijanje i tetke pijane od vermuta i hormona napadaju binu, počinju da ga svlače, jedva je matori spasao čast Edited December 18, 2016 by banatjanin
Frile Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 pa kaže se u Banatu kulja, a Orlovat je u Banatu. i da, Srbijanci kažu kačamak. moj deda i baba su bili Srbijanci, kod njih sam jeo kačamak (sa sirom i kajmakom) a kod kuće kulju - sa prženim lukom i slaninom u slanoj, ili sa šećerom i mlekom u slatkoj varijanti ali se to kulja i mamaljuga (iz rumunskog: mamaliga - istočni banat) izgubilo, ostalo samo po selima, većina sada kaže palenta Ma to hoću i ja da kažem, osim što kačamak ne kažu samo Srbijanci, već i Bačvani (verovatno i Sremci, nisam proveravao). Baka mi je iz Bečeja i oduvak sam jeo kačamak, a za kulju sam čuo tek skoro i to samo u Banatu.
Dagmar Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 al i dalje mi je najjaci prilog sa tetkama u nekom selu koje 1 godisnje naprave party bez muzeva. otprilike sva hrana je u obliku falusa ili aranzirana da izgleda tako. e onda kad polude uz tamburase (jedini muskarci na partiju) pa se popnu na stolice, pa jednoj sasiju neke haljinu za tu priliku da pokaze golotinju... i onda kapiras koliko ima sladostrasca ispod tih trajni Jel to fo real? Ma to hoću i ja da kažem, osim što kačamak ne kažu samo Srbijanci, već i Bačvani (verovatno i Sremci, nisam proveravao). Baka mi je iz Bečeja i oduvak sam jeo kačamak, a za kulju sam čuo tek skoro i to samo u Banatu. kulja, ne bih znala nikad da mi to neko tako kaže. A kakvu kulju pravite? Jel više liči na palentu (onako ređe), cicvaru (ređe i belje, valjda više ššeničnog manje kukuruznog?) ili kačamak koji treba da bude žut i kompaktan, da se napuni pršutom i kajmakom, oblikuje u loptu i onda pojede. Taj zadnji je pravio pokojni deda, niko drugi to ne ume da napravi i nisam jela bar 15 godina :(
banatjanin Posted December 18, 2016 Posted December 18, 2016 Ma to hoću i ja da kažem, osim što kačamak ne kažu samo Srbijanci, već i Bačvani (verovatno i Sremci, nisam proveravao). Baka mi je iz Bečeja i oduvak sam jeo kačamak, a za kulju sam čuo tek skoro i to samo u Banatu. vidiš, ovo ja nisam znao kulja, ne bih znala nikad da mi to neko tako kaže. A kakvu kulju pravite? Jel više liči na palentu (onako ređe), cicvaru (ređe i belje, valjda više ššeničnog manje kukuruznog?) ili kačamak koji treba da bude žut i kompaktan, da se napuni pršutom i kajmakom, oblikuje u loptu i onda pojede. Taj zadnji je pravio pokojni deda, niko drugi to ne ume da napravi i nisam jela bar 15 godina :( kao gušća palenta
Frank Pembleton Posted January 4, 2017 Posted January 4, 2017 Pd večeras kreće Božićni specijal Mućki! Obavezno gledanje... ....shit has hit the fan...
Frank Pembleton Posted January 24, 2017 Posted January 24, 2017 Spektakularno gostovanje, V. Ilića kod Lj. Gojgić! ....shit has hit the fan...
Frank Pembleton Posted January 25, 2017 Posted January 25, 2017 Sad nabodem neku emisiju koja se zove "Pljas! Krokodil dendi" kad ono skejteri... ....shit has hit the fan...
Recommended Posts