Jump to content
IGNORED

Zaglupljivanje nacije

Eraserhead

Recommended Posts

Posted
...теби су исти официри СФРЈ из '52. и ови клинци...
Nemoj da se pravis da ne uvidjas da se radi o potpuno istom sklopu licnosti. Oni su za ono sto je oficijelno proskribovano, stagod to bilo. Kardelj juce, Sveti Sava danas, a sutra sta vec novo izmisle.
Posted (edited)

srbija je svet hehehe@indy+1kardelj i sveti sava pravili limunadu,sve sto zarade kurvama dadu..dan mrmota

Edited by bradilko
Posted

Ovde se dosta prica o verskom uverenju studenata Vojne akademije. ljudi bre, ovo je vojska, pitomci rade ono sto i svi ostali, nema tu V od vere. klekli su zato sto su tako uradile neznalice od njihovih staresina, koji, koliko vidim, imaju sede glave, sto mi sugerise da su verovatno drukali svoje klasice kada nesto lanu protiv partije, kasnije, kada su postali staresine, namestali su izbore u jedinicama tako da niko ni slucajno ne glasa protiv Sloba, a sada, vidim, metanisu pred ikonama.ko hoce da me ubedi da je ovo iskren cin vere, morace prvo da mi izvrsi lobotomiju, tako da zaboravim i svoju askaru i poslednjih cetvrt decenije u Srbiji.i necu vise da pricam o ovome, pocinjem da se nerviram.

Posted (edited)
Ovde se dosta prica o verskom uverenju studenata Vojne akademije. ljudi bre, ovo je vojska, pitomci rade ono sto i svi ostali, nema tu V od vere. klekli su zato sto su tako uradile neznalice od njihovih staresina, koji, koliko vidim, imaju sede glave, sto mi sugerise da su verovatno drukali svoje klasice kada nesto lanu protiv partije, kasnije, kada su postali staresine, namestali su izbore u jedinicama tako da niko ni slucajno ne glasa protiv Sloba, a sada, vidim, metanisu pred ikonama.ko hoce da me ubedi da je ovo iskren cin vere, morace prvo da mi izvrsi lobotomiju, tako da zaboravim i svoju askaru i poslednjih cetvrt decenije u Srbiji.i necu vise da pricam o ovome, pocinjem da se nerviram.
plus hiljadarka.meni lakse, da ovo posmatram kao fotosop.sta je bre ovo sa kvotom?¿ Edited by Lancia
Posted
Otkako sam se prethodni put latio pera sve što su doživeli ili kazali naši nadređeni bilo je povezano sa Svetim pismom. Prvi potpredsednik toliko se bio razgnevio (mada je i to greh) na kontolore letenja koji su iskali trinaestu platu, da ih je na buljuke razgonio iz svojih odaja. Vrata je za njima zalupio tako silovito da se sirota brava razletela u egalitarnu paramparčad. Kako ovo razumeti nego da se ponovio prizor kad je Sin Gospodnji iz Hrama u Jerusalimu razjurio ondašnje biznismene koji su se na tom svetom, ama prometnome mestu bavili menjačkim poslovima.Clerk-protectionPatrijarh je osveštao kapelu u Vojnoj akademiji, video sam samo slike, vojnici i oficiri protivno Ženevskoj konvenciji svi na kolenima. Kako li glasi komanda u novom Pravilu službe, na koju uniformisani vernici zauzimaju taj u komunizmu odbačeni stav: „Na kolenaa – spus-tis!“ Ili: „Pozdrav odoozzz-do!“?Narodni front
Ljuba bogoborac!
Posted

Otkad je Vojska Srbije rezervisana samo za pravoslavce? Koji je to kurac? Ovo je podrivanje morala. Isto sam pomislio pre neki dan kad sam video žandarmeriju kako navija za časni krst.

Posted

JNA je bila rezervisana za sve, pa su svi dezertirali na vreme.A takva je i današnja vojska.

Posted
Ma ima nesto jos gore kada su ovi u uniformama u pitanju, samo sto ja izbegavam da pomenem, sramota me: vojno i profesionalno, ta fela je, osim Slobe i pratecih pojava, sazrevala i kalila se tokom ratova 90-ih, a sta su tamo i kako mogli da nauce i kako da se formiraju, mogu samo da zamislim.Secam se scene sa TV kada Arkan preslisava i cini mi se samara jednog oficira....
Posted (edited)
Eto vidiš kako oficiri VJ kleče i pred muftijom! Oh, wait, ne kleče, naravno, nego se prosto slikaju sa njim, kao sa bilo kojim drugim gostujućim predavačem. Ali pred patrijarhom kleče, zar ne? Da li vidiš razliku, Prasline? Edited by Syme
Posted (edited)

Kao i uvek, odgovore treba potražiti i pronaći u likovima i delima naših slavnih predaka. Potražio sam malo stare slike da vidim kako se vojska ponašala pri pričešću u vreme kada je religioznost bila maksimalno izražena. Svi na kolenima, ali i potkolenicama.edit: u stvari, kad bolje razmislim, ovo dole je srpska vojska, a ono gore što kleči nije nikakva vojska, nego se radi o najamnicima. Kleče pred poslodavcem, u skladu sa dolazećim zakonom o radu.crkva-i-vojska-1.jpgedit2: evo i lepše varijante:-----.jpg

Edited by Filipenko
Posted

ma da bre, kakvo klecanje pred svestenicima, to je neka novotarija, verovatno preuzeta iz Rusije, gde je, sto rece Praslin, 1000 puta gore.inace samo da se ogradim od bogoboraca na topicu, nemam nista protiv vojnickih kapela. dogmatski, mislim da bi bilo OK da postoje u velikim garnizonima dve kapele, jedna pravoslavna i jedna multipraktik (muslimanima i Jevrejima ionako je stran koncept sakralnog prostora, bogomolja je bas to sto pise, mesto na kome se molis...uneses Toru i eto ti sinagoge, klanjas ezan i eto ti dzamije)

Posted

Tjah, bogoborci, "protivnici vojnickih kapela" i ostale Praslinove izmisljotine.