Indy Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 Ako moze neko drugi da pokrene tu temu, nemam sad vremena.
DarkAttraktor Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 daj link za onaj clanak kad budes ugrabio vremena, pa cu ja.
Indy Posted May 17, 2013 Posted May 17, 2013 http://www.guardian.co.uk/media/2013/apr/12/news-is-bad-rolf-dobelli
Shan Jan Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://www.guardian....ad-rolf-dobelliZanimljiva tema, ne bih rekao da je jasno koja je strana bolja. Moj sef npr nikada ne cita/ne gleda vesti, kaze da tako zivi mnogo srecnije i mirnije i koncentrise se na svoj zivot. E sad treba uzeti u obizr da on nije ziveo u nekoj Svajcarskoj vec u Zimbabveu i Juznoafrickoj kad su bila previranja (oni ih zovu ratom). No to mu nije promenilo misljenje. U vestima ima da se procitaju bitne informacije (ovaj tekst nije potpuno tacan) i da i one koje mogu da ti pomognu u zivotu ali opet jeste cinjenica da 99% je smece koje ti ne treba. Ja licno praktikujem citanje vesti na preskoke, svakih npr. 10 dana. Tako sam kolko-tolko u toku a nisam zatrpan galamljenjem.
Pixie Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://www.guardian....ad-rolf-dobelliSjajno, sad konacno imam opravdanje pred informisanim i uvek apdejtovanim svetom za necitanje i negledanje vesti. :D A ne konzumiram ih zaista jer mislim da su (uglavnom) zaglupljivanje i odvlacenje paznje. Informisem se tako sto kupujem jedan kvalitetan nedeljnik, i citam (uglavnom vikendom) na miru i opsirnije o temama koje me interesuju.
teacher Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 internet diskusije o Srbima narodu najstarijem obicno izgledaju ovakopoenta je da je covek koji sebe toliko zaslepi da moze da poveruje u ovo - mnogo emocija ulozio u protosrpsku tezu i da je sa njim nemoguce razgovarati. to se slusa sa uctivim zanimanjem i posle prelazi na drugu temu.To je to. Nema tu rasprave, mnogo je tu uloženo da bi se došlo do tog besmisla. Pri tom, u svim tim teorijama, odlučujuća karika je etimologija i navodno srpski koreni reči koje se pojavljuju u drugim jezicima. Meni je to ultrazabavno.Mislim da kada bi ovo poslao to deretićevskoj ekipi, oni bi od toga napravili barem tekst, ako ne i feljton. Sećam se da su svojevremeno dokazivali da su svi egipatski faraoni bili Srbi, pa su onda njihova imena analizirali tako da liče na razne srpske reči. Na stranu budalastost samog poduhvata, ali čak su im i te lingvističke konstrukcije zvučale nategnuto i baš su se mučili da uklope. Sve dok nisu došli do faraona po imenu Nebre, gde su vidno oduševljeni zaključili da je to zapravo Ne, bre! (Zašto bi se faraon zvao tako glupo, nisu se osećali obaveznim da objasne).Inače je moj omiljeni deretićevac, niški frik Miloš Grozdanović koji na uobičajena deretićevska lupetanja kalemi i svoju teoriju da je Niš pupak vasione i da su Srbi došli u Niš sa Siriusa B. Imate puno njegovih klipova na netu, pa ću priložiti neke. Sećam se kad je jednom na TV-u objašnjavao zašto su Britanci poreklom Srbi. To je išlo ovako:"Britanci su zapravo Briti. A kod nas se kaže - britka sablja, britak mač. A mač vam je opet, u obliku krsta."Kraj dokaza.Elem, klipovi:A evo i lika: Bog. Gledao sam neki njegov nastup na KCN-u gde suvereno vlada materijom i izjavljuje da možemo da odahnemo "jer su se konačno dogovorili sa SANU oko nekih zajedničkih projekata". Realno, ako je ovo i mrvicu istina, zamandaliti vrata te ogavne ustanove (zamandaliti i ako nije istina).Drugo što me je oduševilo je kako oni uvek dođu do pravoslavlja u jednom momentu ludila. Dakle, počne se obično sa nekim starim civilizacijama pa se to prebaci na kosmičko tle i pomalo astrologije (sazvežđa), a onda odjednom pravoslavlje i da je Isus Srbin.
MancMellow Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 (edited) žačepi se već jednom i pusti profesora pavlimira da govori Edited May 18, 2013 by MancMellow
kiwi Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://blog.b92.net/text/22432/Fakultet-seksistickih-nauka/Ne znam da li je već bilo negde. Nisam mogla da se odlučim između DOOM! topica i ovog; totalno mi je neshvatljivo da ovako nešto prolazi na FPN.
pacey defender Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://blog.b92.net/...istickih-nauka/Ne znam da li je već bilo negde. Nisam mogla da se odlučim između DOOM! topica i ovog; totalno mi je neshvatljivo da ovako nešto prolazi na FPN. je li to ovaj?Председник Ресорног одбора ДС за рад и социјалну политику. Рођен је 21. марта 1967. године у Шапцу. Основне студије завршио је 1992. године на Факултету политичких наука, Смеру за социјалну политику и социјални рад. На истом факултету је магистрирао и докторирао. Радни однос на Факултету политичких наука заснива 1996. године. Тренутно је у звању ванредног професора.http://www.ds.org.rs/o-nama/biografije/15578-miroslav-brkic
teacher Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 je li to ovaj?Председник Ресорног одбора ДС за рад и социјалну политику.Рођен је 21. марта 1967. године у Шапцу. Основне студије завршио је 1992. године на Факултету политичких наука, Смеру за социјалну политику и социјални рад. На истом факултету је магистрирао и докторирао. Радни однос на Факултету политичких наука заснива 1996. године. Тренутно је у звању ванредног професора.http://www.ds.org.rs...-miroslav-brkic bacite čobana lavovima...čim neko pomene reč "pederastija", odmah znam o čemu je reč
pacey defender Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 Један је од оснивача хуманитарне организације "Наша Србија".
DarkAttraktor Posted May 18, 2013 Posted May 18, 2013 http://www.guardian....ad-rolf-dobellidamn, mnogo mu je holisticki angle, ipak ne mogu sa tim otvoriti. misilm, pogadja neke od stvari koje mene nerviraju sa socijalnom pasivizacijom i pogotovo sa metaforom news is like a drug, al svekupno ne mogu otvorit s tim jer taj nju ejdz angle ima jako slab argumentativni kung fu i tu prosto nema zanimljive debate.
Indy Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Nisam siguran da razumem... mozda mislis na ono sto pise o efektu vesti na limbicki sistem? To stvarno zvuci njuejdzerski. Razlog sto se meni doticni topik ne otvara je vise sto intuitivno ne predvidjam dobru sudbinu toj temi... Mislim da je to nesto sto svako sam sa sobom mora da rascisti (hoce li pratiti vesti ili ne), nije stvar forumskog konsenzusa.
bergasa19 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Nekad mi neka potpuno bizarna vest u sadejstvu sa izuzetno glupavom vescu iz isto tako glupave sfere upali neku lampicu i pruzi neku, ajd da malo preteram, potpuno novu perspektivu gledanja na ozbiljne procese.
Прслин Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Aпсолутно. Ево најбољег примера (у последњих неколико векова) за то што причаш: Bahati žandarmi kopali zlato, a tvrdili da "vežbaju marširanje"Ivana Mastilović Jasnić | 16. 05. 2013. - 21:56h | Foto: M. Perić | Komentara: 247Četvorica pripadnika Žandarmerije, čije je privođenje planirano, a zatim po nalogu nekog iz vrha vlasti obustavljeno, znali su da im se sprema hapšenje. Kako “Blic” saznaje, komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, čiji je rođeni brat jedan od osumnjičenih, veče pred planiranu akciju obavešten je da od nje nema ništa.Žandarmerija na zadatkuDokle je išla bahatost žandarma svedoči jedna od stavki iz izveštaja koji je Sektor unutrašnje kontrole dostavio Višem tužilaštvu u Nišu, a u kojem se navodi da je 30 pripadnika ove službe sa devet džipova tri dana na teritoriji Gamzigradske banje iskopavalo zemljište na privatnim imanjima u potrazi za zlatom.- Kada su u iskopavanju nailazili na stene, iznajmljivali su "hilti" bušilice, a tužilaštvo raspolaže podacima i od koga. U tom periodu svi oni spavali su pod šatorima. Dodaje se da su se vlasnici imanja na kojima su vršena iskopavanja, tada, ali i ranije žalili da ne mogu da dođu do svoje zemlje jer im žandarmi ne dozvoljavaju - stoji u izveštaju dostavljenom Višem tužilaštvu. To se radilo uz obrazloženje da se izvodi “vežba marša”, a po nalogu Bratislava Dikića. Смејем се већ трећи дан овоме. Једна од најневероватнијих ствари које сам икада прочитао, све бих дао за те видео доказе који се спомињу по штампи. Шта ли је тим људима у главама, ја не знам. Једино објашњење је да им је дрога мозак попила.
Recommended Posts