Jump to content
IGNORED

Zaglupljivanje nacije

Eraserhead

Recommended Posts

Posted

Ništa tu nije slučajno i stihijski. Kurir je jahao na HAARPu mesecima, sve dok ljudi nisu počeli da se pitaju koliko je to Barajevo zaboga i gde su proklete antene. Na ruku im nije išao ni pad temperature, pa su se brže bolje dohvatili nove igračke - kemtrejlsa. I to će da gruvaju nekoliko meseci dok ne smori, pa prelaze na novo luđenje.Ako se pažljivo pogleda sve teme koje forsiraju imaju barem dve zajedničke karakteristike - tvorac tog nekog zla je uvek zapadna civilizacija, a žrtve su uvek (i) Srbi. A glas razuma/apeli da se sa trovanjem prestane dolaze ili iz Kine/Rusije ili od nekih domaćih "intelektualaca" patriotske orjentacije.Evo živi bili pa videli koja će naredna tema da bude i da li će se uklopiti u ovo.

Posted

Daleko od toga da su verovanja u takve stvari ogranicena samo na publiku Kurira (barem na osnovu mog iskustva). U stvari je postala prava retkost za mene da nadjem nekog ko zivi u Srbiji i ne veruje u te stvari (nekolicina vas ovde na forumu, otprilike to je sve).

Posted
Daleko od toga da su verovanja u takve stvari ogranicena samo na publiku Kurira (barem na osnovu mog iskustva). U stvari je postala prava retkost za mene da nadjem nekog ko zivi u Srbiji i ne veruje u te stvari (nekolicina vas ovde na forumu, otprilike to je sve).
moje iskustvo je nesto bolje al ne sjajno. dobar deo onih koji su se okrenuli religiji, okrenuli su se i naciji pa veruju u sve sto im se servira kao moguci dokaz da je srbija zrtva raznih zavera. onih koji ne veruju nije puno al imam osecaj da se broj povecava, da ide na bolje.no i dalje ne verujem da je u pitanju plan vec da stampa podilazi raji i podgreva niske strasti. mada, slazem se da nije u pitanju samo zuta stampa vec da ne tesko naci medij po meri normalne osobe.
Posted

Pa ne mislim ni ja da je plan (onako kao sto pise Idiotek - mada i to moze biti tacno u konkretnom slucaju Kurira, mada cenim vise iz cisto ekonomskih razloga: to se jednostavno prodaje). Takodje, kazem, nemam rezultate neke ankete (a bilo bi lepo imati), samo procenjujem na osnovu ljudi koje znam. I, van ovog foruma (a i ovde ima par izuzetaka), bogme situacija je losa. Ljudi za koje bih se zakleo da su olicenje zdravog razuma, plus solidno obrazovani, znaju jezike, itd. salju mi linkove na to kako su "Amerikanci resili da nas sve chipuju" i tome slicno. Mozda samo nemam srece (ne bi me cudilo).

Posted

Prodaje se i troglavo tele, al ne utiče na mozak.Ovo što Kurir radi je angažovano luđenje, nije samo plod (bolesne) mašte prijemčiv najširem plebsu.A potpuno se slažem da je situacija katastrofalna, ljudi koji su imuni na ta luđenja su endemična vrsta ovde.

Posted
Pa ne mislim ni ja da je plan (onako kao sto pise Idiotek - mada i to moze biti tacno u konkretnom slucaju Kurira, mada cenim vise iz cisto ekonomskih razloga: to se jednostavno prodaje). Takodje, kazem, nemam rezultate neke ankete (a bilo bi lepo imati), samo procenjujem na osnovu ljudi koje znam. I, van ovog foruma (a i ovde ima par izuzetaka), bogme situacija je losa. Ljudi za koje bih se zakleo da su olicenje zdravog razuma, plus solidno obrazovani, znaju jezike, itd. salju mi linkove na to kako su "Amerikanci resili da nas sve chipuju" i tome slicno. Mozda samo nemam srece (ne bi me cudilo).
izvinjavam se, ovaj drugi pasus s planom se nije odnosio na tvoje pisanje vec na idiotekovu teoriju zavere - ako sam ga dobro razumeo. ne sumnjam da je u pravu kod nalazenja zajednickih elemenata kurirovih splacina al to se potpuno uklapa u podgrevanje niskih strasti zarad profita.ne sumnjam da kurir planski zagadjuje al sumnjam da je u pitanju neki visi cilj - zaglupljivanje zarad drustvene, politicke il bilo koje druge manipulacije. kao i s bilo cim drugim u nas - gola kinta, nista drugo. da, ima toga da te naoko normalni znaju zbunit i cak uplasiti al ja zaista imam osecaj da se situacija popravlja i da je manje takvih. mada, bilo bi interesantno imati neko istrazivanje o tome, ovako mozemo samo nagadjati.
Posted

jel mi to ovde polako prelazimo sa zavera koje smatramo glupim i netacnim, na zavere u koje verujemo? :lol:

Posted

pa da, to je suptilnija konspirologija, ali i dalje na tom tragu(ideja da su urednici beogradskih medija sposobni da naprave dugorocan plan zaglupljivanja, ili ona, jos starija, da su nas julovci namerno trovali turbo-folkom)ono sto Kurir radi je reagovanje na podatke o prodaji, i nista vise od toga.

Posted
da, ima toga da te naoko normalni znaju zbunit i cak uplasiti al ja zaista imam osecaj da se situacija popravlja i da je manje takvih. mada, bilo bi interesantno imati neko istrazivanje o tome, ovako mozemo samo nagadjati.
Well, medju mojim poznanicima je sve gore (ili ja saznajem o tome sta stvarno misle vise nego pre, whichever). Interesantno je na kakav muk naidjem kad reagujem onako kako reagujem (pa, imate ovde na forumu neku idejue kako ja reagujem na takve stvari). Nekoliko nedelja prodje pre nego sto stigne sledeci bojazljivi e-mail, a od tada pa ubuduce mi se ne salju linkovi slicne sadrzine. :fantom: (Najteze mi je sa najrodjenijima, posto sam sa njima cak i ja nezan. A moj rodj. otac veruje u sve te teorije zavere, po spisku... Doduse, mozda je nesto od toga i tacno, ko zna. :lol:)
Posted (edited)

medju mojim poznanicima je sve bolje, ali to je zato sto ne zelim da se druzim sa retardima pa ih trebim iz svoje okoline.

Edited by Marko M. Dabovic
Posted (edited)
Well, medju mojim poznanicima je sve gore (ili ja saznajem o tome sta stvarno misle vise nego pre, whichever). Interesantno je na kakav muk naidjem kad reagujem onako kako reagujem (pa, imate ovde na forumu neku idejue kako ja reagujem na takve stvari). Nekoliko nedelja prodje pre nego sto stigne sledeci bojazljivi e-mail, a od tada pa ubuduce mi se ne salju linkovi slicne sadrzine. :fantom:
Shvatili ljudi da si poludeo po te australije, da ne vidiš ono što vidi sav normalan svet kao najočigledniju istinu. Znaju da nisi ti kriv. Zavera klokana.Edit; Inače, ja na svakom porodičnom ručku uđem u shouting match sa kevom oko toga da li su Amerikanci brižljivo kontrolisali rapad Jugoslavije. Basically, dokazi su - a ko bi drugi? (A zašto bi iko? - to joj ne pada napamet), Vidiš šta piše u Vikiliksu (šta?). Plus - najnoviji skandal sa otkrivanjem nekih američkih tajni u Večernjim novostima.Ono što meni tu najviše smeta, zaključio sam nakon godina dumanja, zapravo nije blesavost i neverovatnost različitih teorija zavere, već taj jezivi fatalizam koji stoji u njihovoj osnovi. To je jedna jeziva slika sveta u kojem ništa što pojedinac uradi ili kaže nema nikakvog uticaja na tok istorije, pa možda ni njihovog sopstvenog života - sve je unapred izrežirano, sve namešteno. Mi nismo autonomne individue, već marionete čije konce vuče neko drugi. Edited by Syme
Posted
Ono što meni tu najviše smeta, zaključio sam nakon godina dumanja, zapravo nije blesavost i neverovatnost različitih teorija zavere, već taj jezivi fatalizam koji stoji u njihovoj osnovi. To je jedna jeziva slika sveta u kojem ništa što pojedinac uradi ili kaže nema nikakvog uticaja na tok istorije, pa možda ni njihovog sopstvenog života - sve je unapred izrežirano, sve namešteno. Mi nismo autonomne individue, već marionete čije konce vuče neko drugi.
Ali ima tu i onaj element da je konspirolog uvek pametan car koji zna™, a svi ostali su naivni™. On samostalno raspolaze svojim zivotom, ostali ne, ostali su ovce.To ti je malogradjanska fora da se unapred ocrni svaki ljudski napor i pregnuce i tako opravda sopstvena izlisnost i nedostatak bilo kakvog plemenitog stremljenja. Zalosno je sto je to zahvatilo i ljude koji imaju potencijal da budu bolji.
Posted
a da se dogovore? bilo sletanje na mesec il je snimljeno u holivudu?vec vidim da ce se za ovo najvise zalagati oni sto su do sad tvrdili da je put na mesec laz.inace, ne verujem u zaveru masovnog zaglupljivanja, ovo je srpska verzija debilne svetske stampe koja se prodaje ko alva. stancuju po sablonu. tele s tri glave, isus u fleki od pekmeza, nasa baze na mesecu... ziv nisam da vidim kako ce zvucati svedocenja nasih seljaka koje su kidnapovali vanzemaljci...
- misija apolo 11 je kjubrikov najbolji film, nažalost iz razumljivih razloga nije mogao biti nagrađen oskarom :lol:http://www.youtube.com/watch?v=9tkB3raSbyo&feature=related