pacey defender Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 meh šta ti je demokracija - Rusi razrežu 7 godina robije, a Švabe samo 3. Ok, ali ako ovi nemci ne fasuju zatvor, hoćeš li barem malo preispitati svoje početne premise?
Аврам Гојић Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) ako im Nemci razrezu zatvor, to znaci da su iste svinje kao i Putinove sudije i nema razloga da se uopste menja icije misljenje.stvari su ovde jasne. duhovne naslednice Harmsa i Vedenskog, protiv malogradjanske kamarile, protiv zaplotnjackih babetina, zadriglih popova, protiv zandara i maloumne gomile. Nemacka ili Rusija, stvar je ista. Edited August 26, 2012 by Marko M. Dabovic
Turnbull Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 Pa to je zato što su ovi pod jedan totalni oportunisti, skoro sasvim neiskreni u svojim "stavovima" i otišli bi u taj Njujork ili London da žive i rade za neke lepe pare u roku od 3 sekunde kad bi im neko ponudio, a pod dva zato što su jedno 5 puta neinteligentniji i neobrazovaniji. Pravo zlo je uvek zanimljivo, makar za posmatranje i tumačenje, a ovi su jednostavno dozlaboga dosadni. Meni je mnooogo zanimljivje da slušam i Pajkića nego ovakve.Pa nije sa ni Kalajić bunio što su ga poslali u Rim za vreme bombardovanja. Ali naravno, on je bio poslednji Europljanjin, pa se tamo osećao kao kod kuće :)
fonTelefon Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Pa nije sa ni Kalajić bunio što su ga poslali u Rim za vreme bombardovanja. Ali naravno, on je bio poslednji Europljanjin, pa se tamo osećao kao kod kuće :)samo sto je to krsilo neko nepisano a mozda i pisano pravilo diplomatije da ne ides tamo gde ti je tazbina. Od Draga osta par budjavih snimaka na tubetu.
Turnbull Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 off topicNedavno čuh super anegdotu. Navodno je prepričava Tirke (a meni frend koji je to negde pročitao): Bio neki prijem u italijsankoj ambasadi, i domaćin (ambasador?), kao poznavalac vina, priča svojim srpskim gostima o pojedinim vinima koje im služi. Kalajić prevodi. Po njegovim rečima, to su neke govorancije o drevnom evropskom nasleđu koje se ogleda u tom vinu, o veličanstvenoj istoriji, itsl. Tirke, međutim, zna italijanski, pa razume da gost uopšte ne priča o tome, već se drži prilično osnovnih stvari - ukusa, mirisa, itd. Kalajić je prosto izmišljao ove dodatke.end off
Prospero Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 ako im Nemci razrezu zatvor, to znaci da su iste svinje kao i Putinove sudije i nema razloga da se uopste menja icije misljenje.stvari su ovde jasne. duhovne naslednice Harmsa i Vedenskog, protiv malogradjanske kamarile, protiv zaplotnjackih babetina, zadriglih popova, protiv zandara i maloumne gomile. Nemacka ili Rusija, stvar je ista. da, ali smo mi kao društvo onda u gadnom problemu. nama je na primarnom nivou servirana neupitnost evrope ("to je zbog eu", "tako je to u evropi", "hapsimo mladića zbog priključenja eu", itd) kao totemistička simbolika koja se ne promišlja i stoga ne kritikuje. nešto kao pavlovljev refleks - "najbolje je, od evrope je".prvi problem je nastao davno, kada je zaboravljena elementarna politička činjenica da je i eu cilj koji se menja, koji nije isti sad i pre 10 godina, niti će biti isti za 10 godina. za to je naravno kriva celokupna post-5-oktobarska vlast, kojoj je ta mantra služila kao pokriće i osnova političkog legitimiteta. doduše, gladnom i željnom narodu je trebao brzi keš i pozitivna priča, nije to bez razloga.danas se svakoj budalaštini koja liči na ovdašnje društvo, a koja stigne iz evrope, čovek obraduje kao ozebao suncu, jer dobija potvrdu ne samo da nije najgori, nego i da konačno može da prestane da se folira da se trudi da bude bolji. to je opasno jer će takvih budalaština verovatno biti sve više, a mi nismo osposobljeni da autonomno razmišljamo šta i kako dalje.
Caligula Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 (edited) ako im Nemci razrezu zatvor, to znaci da su iste svinje kao i Putinove sudije i nema razloga da se uopste menja icije misljenje.... moja poenta egzaktli. Ovi nemacki hipsteri su im (edit: Pusi Rajotu) samo odmogli izjednacujuci rusku i nemacku drzavu. Dokone budale koje se osecaju posebno. Edited August 26, 2012 by CowBoy
Dagmar Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 da, ali smo mi kao društvo onda u gadnom problemu. nama je na primarnom nivou servirana neupitnost evrope ("to je zbog eu", "tako je to u evropi", "hapsimo mladića zbog priključenja eu", itd) kao totemistička simbolika koja se ne promišlja i stoga ne kritikuje. nešto kao pavlovljev refleks - "najbolje je, od evrope je".prvi problem je nastao davno, kada je zaboravljena elementarna politička činjenica da je i eu cilj koji se menja, koji nije isti sad i pre 10 godina, niti će biti isti za 10 godina. za to je naravno kriva celokupna post-5-oktobarska vlast, kojoj je ta mantra služila kao pokriće i osnova političkog legitimiteta. doduše, gladnom i željnom narodu je trebao brzi keš i pozitivna priča, nije to bez razloga.danas se svakoj budalaštini koja liči na ovdašnje društvo, a koja stigne iz evrope, čovek obraduje kao ozebao suncu, jer dobija potvrdu ne samo da nije najgori, nego i da konačno može da prestane da se folira da se trudi da bude bolji. to je opasno jer će takvih budalaština verovatno biti sve više, a mi nismo osposobljeni da autonomno razmišljamo šta i kako dalje.Taj koji se obraduje jer samo traži izgovor za uživanje u ovdeašnjim nepočinstvima, nikada nije ni bio materijal za trud za pravljenje bolje Srbije. Generalno, jedan od većih uzroka bolesnosti našeg sistema je gomila ljudi bez ikakvih moralnih normi, bez samilosti, sa ogromnim egom, koji funkcionišu po principu ili si mi prijatelj ili si mi neprijatelj. Nije tačno da mi nismo osposobljeni da razmišljamo autonomno, oni koji su u poziciji da to njihovo razmišljanje pravi razliku iz mog iskustva razmišljaju sasvim autonomno i znaju dobro šta rade. To što Peri i Miki rezulatat tog razmišljanja ne odgovara, ne znači da ga nema ili da je haotično, neatonomno i sl.
bergasa19 Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 meh šta ti je demokracija - Rusi razrežu 7 godina robije, a Švabe samo 3. Molicu link
steins Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Molicu link pa za ruse se zna da je kazna do 7 godina - a glede švaba, citirao sam blitz.
Papovac Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 sad bilo na hrtu da su dve clanice benda zapalile iz rusije u nepoznatom pravcu.
belch Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 http://m.tportal.hr/vijesti/211096/Dvije-clanice-skupine-Pussy-Riot-pobjegle-iz-Rusije.html Dvije članice ruske punk skupine Pussy Riot pobjegle su iz zemlje kako bi izbjegle sudski progon zbog održavanja prosvjednog koncerta protiv predsjednika Vladimira Putina s oltara moskovske crkve, priopćila je ta skupina u nedjelju.Sud u Moskvi je 17. kolovoza osudio tri članice ženske punk-rock skupine zbog "punk molitve" izvedene u veljači u katedrali Krista Spasitelja u Moskvi kada su zazvale i Majku Božju da Rusiju riješi Putina. One su osuđene na po dvije godine zatvora za "huliganstvo potaknuto vjerskom mržnjom".Policija je ranije ovoga tjedna rekla da traži druge članice skupine."Glede potrage, dvije naše članice uspješno su pobjegle iz zemlje! One novače strane feministice za pripremu novih akcija", priopćeno je s Twitter računa pod nazivom Pussy Riot Group.Očekuje se da će odvjetnice osuđenih članica skupine uložiti žalbu na presudu idućeg tjedna.Suprug jedne od osuđenih članica agenciji Reuters telefonom je rekao da su dvije članice koje su pobjegle iz zemlje sudjelovale u prosvjedu u katedrali i napomenuo da su one sada van dohvata ruske policije. Također je povrdio da to znači da se nalaze u zemlji koja nema ugovor o izručenju s Rusijom."No morate znati da 12, pa čak i 14 članica, koje su još uvijek u Rusiji sada aktivno sudjeluje u radu skupine. To je veliki kolektiv", dodao je.
steins Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 belogardejke. mada cenim da će svojih 15 minuta slave iskoristiti bolje nego trojka u bukagijama. tj ako ih se pre toga ne dočepaju putinovi NKVDovci.
Recommended Posts