Jump to content
IGNORED

Šta je štampala štampa


pacey defender

Recommended Posts

Kopamo danas po šupi u potrazi za novinama za potpalu i naletimo na izdanje Blica od 2. septembra 1999. godine. Naslovi:Ministar Milan Beko: stagniranje cena uzrokuje nestašice.Prosvetari poverovali ministru.Milan Panić: Avramović treba da zameni MiloševićaĐokaj igra za Boškova.U nekom tekstu primećujem da zvanična Hrvatska ulaže oštar protest na potpuno neutemeljenu konstataciju Harisa Silajdžića da je država Hrvatska odgovorna za sukob Bošnjaka i Hrvata tokom rata u BiH.Nismo imali sreće u porazu protiv Republike Irske (2:1).Toša neodređeno govori o smeni Lučića. Bilo je tu još tekstova o najavama ujedinjenja opozicije. Perišić nešto kenja i tako to.Javite se na ovom topiću kad naletite na neke matore novine, da se prisetimo davnih vremena. Btw, u istoj šupi su bile i neke Krčke novine iz sedamdesetikoje, Tito valjda otvara most ili tako nešto.

Edited by pacey defender
Link to comment
  • 7 months later...

Da ozivim topic... Pre petnaestak godina sam u podrumu nasao Vecernje novosti iz 1986. godine. Okrenuo sam zadnju stranu i tamo nasao tri clanka: - Kapiten RK Steaue, Stinga, pred dolazak u Sabac preti Metaloplastici da ce ih razbiti u revansu 1/4 finala KES-a. (hehe, duvaj ga Stinga :P)- Sergej Bubka na treningu preskocio 6.40!!!- Ranko Zeravica komentarise stanje u jugoslovenskoj kosarci u 1986. U naslovu stoji kako cemo se "sa nostalgijom secati duela sa SSSR-om", posto je nasa kosarka na zalasku i on u tadasnjoj nasoj ligi ne vidi klince koji mogu da naslede Kicu, Praju i Moku.Te novine sam negde sklonio da ih "sacuvam" ali ni do dan-danas nisam nasao gde. Pretpostavljam da su bacene :(

Link to comment

Okačiću ovih dana ono malo što imam. Postavljao sam već naslovnicu Politike iz 93. godine, gde na istoj strani stoje vesti o šengenskom sporazumu (čime se zanima Evropa) i valjda ovenovom planu za Bosnu (što kao nas interesuje)

Link to comment

Evo jedne ekskluzive. Izdanje Feral tribjuna, iz poratne 1997. godine. Kupio ga prilikom povratka kuci, iz srednje skole, u Sremskoj ulici. Moj prvi kontakt sa exyu medijima nakon rata (ako ne racunamo Balkanskog spijuna na SOS kanalu, kao i neku kolaz emisiju koja je isla na TV politika sa prilozima HRTa). Secam se da me je i prodavac prvo pogledao zbunjeno, a onda mi dao primerak uz osmeh. Ima dosta toga, nesto je smesno, nesto i nije, pa nek cita ko hoceferal-01.jpgferal-02.jpgferal-03.jpgferal-04.jpgferal-05.jpgZanimljiv "transkript razgovora Hadzica i Milosevica"

Link to comment

Sad je dosao red i na Glas javnosti, vikend izdanje 21-22. mart, 1999. godine. Hajlajtsi su vec obradjeni u prigodnoj temi, evo jos par zanimljivostiglas-01.jpgglas-02.jpgglas-03.jpgglas-04.jpgGadafi, makedonski konobari, Noz, taksisti

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...