January 29, 20169 yr Ja znao samo za verziju Freighter, ovo Super mi novo, moracu da pogledam o cemu se radi.
February 1, 20169 yr sikorsky ch54.... prilično upečatljiva mašina Ако ћемо судит' по импресивности -_- ...: ... ако ћемо судит' по снази... -_- Сделано в СССР Edit: doduse i onaj gore Sikorski zvuci pomalo sovjetski ruski, Игорь Иванович Сикорский, jes pomalo шљахтић, ima tu i nesto Ukrajine, nema veze, sve je to siroka slovenska dusa -_- Edited February 1, 20169 yr by namenski
February 1, 20169 yr ali, ali... The name "Mi-12" would have been the name for the production helicopter. Since the V-12 never went into production and only two prototypes were built, the name "Mi-12" was never adopted.
February 2, 20169 yr Поменута је импресивност, а не серијска производња Није важно, идемо даље, дакле: Опомена: превише, сумњиво је очигледно да би било баш тако једноставно -_- Edited February 2, 20169 yr by namenski
February 2, 20169 yr Sumnjao sam na tebe :D On bese, pored sluzbovanja u Spaniji, glumio samog sebe i u onom filmu? A opet, original: Dal' stereotip, dal' nesto vise, ali nekako - nije to to. Onaj cuveni., zloglasni lovac osinje tankog repa, sa ugradjenim RR Merlin motorom je - tako se barem cini - izgubio veliki deo neke valjda ubojitosti, jebemliga, kao da nesto fali i ako se ugojio :)
February 2, 20169 yr Sumnjao sam na tebe :D On bese, pored sluzbovanja u Spaniji, glumio samog sebe i u onom filmu? Da, tako je. Imao sam priliku inace da izbliza vidim jednog od tih glumaca, trenutno je u Otavi u vazduhoplovnom muzeju. A opet, original: Dal' stereotip, dal' nesto vise, ali nekako - nije to to. Onaj cuveni., zloglasni lovac osinje tankog repa, sa ugradjenim RR Merlin motorom je - tako se barem cini - izgubio veliki deo neke valjda ubojitosti, jebemliga, kao da nesto fali i ako se ugojio :) Otprilike kao i Spitfajer u tropskoj verziji sa filterom za pesak:
February 2, 20169 yr E, jebiga Ovo je ili fotosop ili se neko zezao za svoju dusu, izivljavao takoreci Perverzno. Zezam se, nacuo sam nesto o ovom Frankenstajnu sa DB6xx motorom: bila je neka prica o nemackom ispitivanju ove kombinacije, ne znam kako se zavrsila.
February 2, 20169 yr Ovo je kompjuterski model (render) tog DB605A Spitfajera iliti popularno Smitfajer. Evo i fotke: Krajem 1942. jedan zarobljeni Mk.V nakon testiranja u standardnoj konfiguraciji sa Merlinom biva s pocetka 1944. spojen sa motorom skinutim sa Me 110 (kompletan nos zamenjen gondolom motora sa 110-ke), i zacudo skoro se sraf na sraf poklopila instalacija, samo su minimalne intervencije bile potrebne. Ovakav hibrid se pokazao boljim i od originalnog Spitfajera i od Me 109G i u penjanju i u maksimalnoj brzini, a samo je minimalno zaostajao za originalnim Spitfajerom u okretnosti. Smitfajer je postao omiljena igracka nemackih probnih pilota koji su na njemu cesto leteli iz zabave sve dok avion nije unisten u saveznickom bombardovanju u avgustu iste godine...
February 3, 20169 yr meni simpatičan Dornier Do 335 namenski, u pravu si, razmatramo modele koji nisu do kraja zaživeli