namenski Posted January 29, 2016 Posted January 29, 2016 Ja znao samo za verziju Freighter, ovo Super mi novo, moracu da pogledam o cemu se radi.
Marcus Wulffings Posted January 30, 2016 Posted January 30, 2016 sikorsky ch54.... prilično upečatljiva mašina
namenski Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 (edited) sikorsky ch54.... prilično upečatljiva mašina Ако ћемо судит' по импресивности -_- ...: ... ако ћемо судит' по снази... -_- Сделано в СССР Edit: doduse i onaj gore Sikorski zvuci pomalo sovjetski ruski, Игорь Иванович Сикорский, jes pomalo шљахтић, ima tu i nesto Ukrajine, nema veze, sve je to siroka slovenska dusa -_- Edited February 1, 2016 by namenski
Marcus Wulffings Posted February 1, 2016 Posted February 1, 2016 ali, ali... The name "Mi-12" would have been the name for the production helicopter. Since the V-12 never went into production and only two prototypes were built, the name "Mi-12" was never adopted.
namenski Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 (edited) Поменута је импресивност, а не серијска производња Није важно, идемо даље, дакле: Опомена: превише, сумњиво је очигледно да би било баш тако једноставно -_- Edited February 2, 2016 by namenski
Radoye Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Ha-1112, spanski posleratni Meser sa RR Merlin motorom.
namenski Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Sumnjao sam na tebe :D On bese, pored sluzbovanja u Spaniji, glumio samog sebe i u onom filmu? A opet, original: Dal' stereotip, dal' nesto vise, ali nekako - nije to to. Onaj cuveni., zloglasni lovac osinje tankog repa, sa ugradjenim RR Merlin motorom je - tako se barem cini - izgubio veliki deo neke valjda ubojitosti, jebemliga, kao da nesto fali i ako se ugojio :)
Radoye Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Sumnjao sam na tebe :D On bese, pored sluzbovanja u Spaniji, glumio samog sebe i u onom filmu? Da, tako je. Imao sam priliku inace da izbliza vidim jednog od tih glumaca, trenutno je u Otavi u vazduhoplovnom muzeju. A opet, original: Dal' stereotip, dal' nesto vise, ali nekako - nije to to. Onaj cuveni., zloglasni lovac osinje tankog repa, sa ugradjenim RR Merlin motorom je - tako se barem cini - izgubio veliki deo neke valjda ubojitosti, jebemliga, kao da nesto fali i ako se ugojio :) Otprilike kao i Spitfajer u tropskoj verziji sa filterom za pesak:
namenski Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 E, jebiga Ovo je ili fotosop ili se neko zezao za svoju dusu, izivljavao takoreci Perverzno. Zezam se, nacuo sam nesto o ovom Frankenstajnu sa DB6xx motorom: bila je neka prica o nemackom ispitivanju ove kombinacije, ne znam kako se zavrsila.
Radoye Posted February 2, 2016 Posted February 2, 2016 Ovo je kompjuterski model (render) tog DB605A Spitfajera iliti popularno Smitfajer. Evo i fotke: Krajem 1942. jedan zarobljeni Mk.V nakon testiranja u standardnoj konfiguraciji sa Merlinom biva s pocetka 1944. spojen sa motorom skinutim sa Me 110 (kompletan nos zamenjen gondolom motora sa 110-ke), i zacudo skoro se sraf na sraf poklopila instalacija, samo su minimalne intervencije bile potrebne. Ovakav hibrid se pokazao boljim i od originalnog Spitfajera i od Me 109G i u penjanju i u maksimalnoj brzini, a samo je minimalno zaostajao za originalnim Spitfajerom u okretnosti. Smitfajer je postao omiljena igracka nemackih probnih pilota koji su na njemu cesto leteli iz zabave sve dok avion nije unisten u saveznickom bombardovanju u avgustu iste godine...
Marcus Wulffings Posted February 3, 2016 Posted February 3, 2016 meni simpatičan Dornier Do 335 namenski, u pravu si, razmatramo modele koji nisu do kraja zaživeli
Recommended Posts