Jump to content
IGNORED

Avijacija bez granica...

dare...

Recommended Posts

Posted

Delta Air Lines retires last of its DC-9 fleetThe American carrier Delta Air Lines is retiring the last of its DC-9s, the oldest passenger plane in the fleet of the big US airlines.Delta operated the final passenger flight from Minneapolis to Atlanta on Monday evening.

Posted

Strasno da na kraju pisu da ih menjaju sa "hand-me-down" 717 od AirTran-a!!

Posted (edited)

.

Edited by dragance
Posted
Pitao na ExYu aviation, pitao na T6, niko nema informaciju da je Beluga ikada sletela u Srbiji. Bio je Ruslan pre desetak godina i to je to.
bilo je više njih i to odjednom, ne znam kojom prilikom...antonov_an_124_ruslan.jpg
Posted
bilo je više njih i to odjednom, ne znam kojom prilikom...
Doneli automobile za Gumball 3000.Leto 2011.
  • 2 weeks later...
Posted

Šteta, sa putniçke tačke gledista je bas dobar avion. Sent from my iTelephone using Tapatalk.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Poslednji komercijalni let DC-10. Skoro 43 godine je izgurao ovaj zmaj od aviona. Valja uhvatiti poneki let sa B747 pre nego što i njega penzionišu, a posle toga ostaju samo dvomotorci.

1392952974015-FINAL-DC10-JDL-NOTE-CAPTIO   1392952974004-DC10-three-25.jpg

I da ponovim jedan emotivan klip koji sam ranije već postavljao. Lepo je što je i SFRJ imala u službi ovu letelicu...

Posted

Moguće off:

Zašto su motori montirani mahom ispod krila?

Posted

Da, shvatam, nego sam razmišljao još pre dosta vremena o padobranima za avione (to je za neke manje u novije datume i realizovano), a padalo mi je na pamet i da bi se izmeštanjem motora na krilo ostavio prostor za montažu "skija" ili slično (kao kod hidroaviona) a za slučaj prinudnih sletanja.

Posted

Poslednji komercijalni let DC-10. Skoro 43 godine je izgurao ovaj zmaj od aviona. Valja uhvatiti poneki let sa B747 pre nego što i njega penzionišu, a posle toga ostaju samo dvomotorci.

Propustih ga za koji dan - bio sam u Kuvajtu u nedelju, i u Birminghamu danas.

A za bold - tu su jos MD11, B748 [koji ima bar jos 15-20 godina sluzbe posle B744], A343/346 i A388.

Nisam nikad leteo desetkom, samo par puta [VARIG-ovim] MD-11.