Jump to content

rodna ravnopravnost

Featured Replies

3 minutes ago, Leia said:

Ok i nek je tako, ionako od pocetka pricam da verujem da nije nivo testosterona jedini relevantni pokazatelj za snagu, izdrzljivost itd itd pa samim tim i konkurentnost u sportskim takmicenjima.

U to ne ulazim, ja svakako nisam strucan da dajem sud o tome. Samo sam doprineo raspravi informacijom da se pored zena i muskarci sportisti testiraju na visak testosterona i da se ako je takav visak utvrdjen to tretira kao nedozvoljen doping. :)

6 minutes ago, Radoye said:

Pise izmedju ostalog tamo da kad se prirodni testosteron stvara u ljudskom telu da se stvara i neki drugi hormon, i da se testira odnos ta dva hormona. Ako je veci od 4:1 u korist testosterona ti padas na testu bio musko ili zensko (ili vec stagod).

zato sto be unosenja sinteticko testosterona obicno nece biti taj odnos testosterona i epitestosterona, vec ce biti priblizno 1:1. to je nacin da se utvrdi doping testosteronom, ne apsolutne vrednosti, zato sto prilicno variraju. to sa semenyom je nevidjena glupost i diskriminacija, neki sportisti ce prirodno imati neke prednosti u odnosu na druge. drugo su polne karakteristike. 

Naravno. Ko da ozvaniče zabranu peraja u plivačkom natecanju a onda izbace Felpsa jer ima tabani 50 i nešto.

On 4.6.2019. at 13:52, ToniAdams said:

Dosad sam bio u fazonu da troluje a posle poslednjih par postova uveren sam da nema apsolutno ideju o čemu piše. Ali samo napred.

Vazno da si ti top strucnjak za levicu i feminizam, ne odustaj sta god rekli dushmani :lolol:

Leja ženski velja

Toni muska zadushna baba

:fantom:

To je valjda deda :fantom:

Ovde se više ne zna ni ko je baba ni ko je deda

To je sad moderno, vidi onu temu kako sportisti menjaju pol... 

16 hours ago, teacher said:

Ovde se više ne zna ni ko je baba ni ko je deda

Al se bar zna ko je dosadan i ko troluje

2 minutes ago, Leia said:

Al se bar zna ko je dosadan i ko troluje

to se zna, tako je

1 hour ago, teacher said:

to se zna, tako je

Pa da vam ne smetam onda, nastavite :fantom:

pa opet da se vrnemo na sport  :nobles:

spacer.png

Modern problems require modern solutions