kurjak92 Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Pa ne znam cemu taj pokusaj spustanja za teoretisanje, cak je i suva teorija(a to je nemoguce, jer ipak zivim u srbiji,ne u staklenom zvonu ko neki) bolje od bapskih prica iz redova za penziju, ili na pijaci.
kurjak92 Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 deder, budi ljubazan iscitati carsaf sto ti ispisah. i da, pokusaj da razumes da jeste bolje, ali samo formalno, za dobar broj zenske populacije (u srbiji) emancipacija ostaje samo na papiru. Al je zato u sfrj ona zazivela u praksi da je sve pucalo, ne znam na sta su se sve zalile jugoslovenske feministkinje onda, to bre sve bilo razmazeno :D
gospa buba Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 skroluju ti ljudi charshav choveche! em je dosadno, em se svadjash na svaka 2 reda. nismo zamislili tako, eto.
Hella Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 (edited) Canadian to spend 6 months in jail for objecting feminists in Twitter realno sotoninog kvislinga je snašlo manje nego što je zaslužio Edited July 21, 2015 by Hella
nera Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Al je zato u sfrj ona zazivela u praksi da je sve pucalo, ne znam na sta su se sve zalile jugoslovenske feministkinje onda, to bre sve bilo razmazeno :D kako nije zazivela u praksi? eto, jedna baba je uspela, uz pomoc mrske komunisticke vlasti, da se doskoluje do vaspitacice (njoj prijalo to zanimanje), odradi radni vek, dobije stan (kao emancipovana razvedena zena sa potomkom), zaradila svoju penziju, sve po redu. ova druga nije skolovala sebe dodatno niti je radila, ali je cerke i unuke vaspitavala da se skoluju i imaju svoj dinar, sve u mrskoj sfrj. eto, ne razumem se u teoriju, ali u praksi cu da ti kazem da je feminizam u sfrj odradio dosta toga pozitivinog za zene. tek u poredjenju sa danasnjom situacijom (ne na papiru vec u praksi) sfrj izgleda sve ruzicastije. da se razumemo, ja bih volela da sve jeste kao sto kazes, ali eto nije... a mi sad mozemo da se ubedjujemo ko je vise u pravu ili da diskutujemo uzduz i popreko o vrlo zanimljivoj temi.
kurjak92 Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Khm,okacio sam na engleskom nesto teksta koje se bas bave polozajem zena u sfrj, koji ima ogromnu uzlaznu putanju do 60tih, i onda opasno stagnira u 70 i 80tim, kao i direktne kritike koje su iznele jugoslovenske feminsistikinje, jos sam preskocio one unutar partijske,ideoloske,da ne bude prekomplikovano, uporedno stanje sa danas,al sad vidim da niko od sagovornika koji zastupaju suprotno stanovnistve o tome kako je polozaj zena u srbiji doziveo svoj vrhunac 80 to ne cita
gospa buba Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Khm,okacio sam na engleskom nesto teksta koje se bas bave polozajem zena u sfrj, koji ima ogromnu uzlaznu putanju do 60tih, i onda opasno stagnira u 70 i 80tim, kao i direktne kritike koje su iznele jugoslovenske feminsistikinje, jos sam preskocio one unutar partijske,ideoloske,da ne bude prekomplikovano, uporedno stanje sa danas,al sad vidim da niko od sagovornika koji zastupaju suprotno stanovnistve o tome kako je polozaj zena u srbiji doziveo svoj vrhunac 80 to ne cita tacno. znachi ti, svojim rechima, bez pritiska. pa ce neko mozda i pogledati tabele. ne mozesh se svadjati od prvog posta, ne znam shta ti je lepshe, da te ignorishu ili da naidje neki zivchan pa da te izdovata iz odma. ako hocesh, naravno. kao kad su na topiku o ukrajinskoj krizi kachili dokaze iz shtampanih medija na ukrajinskom. vazi.
Singer Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Ja da sam moderator jab napravio split odavde i nazvao Kurjak objašnjava rodnu (ne)ravnopravnost lokacija spikers korner ofkors
beta Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 (edited) kurjak, nismo svi studenti sa ihaj slobodnog vremena da bistrimo članke i tabele u radno vreme. edit: najgore je to što šatro zastupa prava žena Edited July 21, 2015 by beta kentauri
gospa buba Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 nema pametnijeg posla nego se svadja sa zenama pa de si dosad! <_<
kurjak92 Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 Krenuli je par drugih jako zivcano i nabusito, i to oko smesne sitnice,sad dal zbog doktorskih titula,dal zbog pominjanja sfrj kao necega sto nije vrhnucac civilizacije :/ U svakom slucaju idalje cekam da neko pruzi neki jaci argument za svoje tvrdnje od svoje babe i svoje mladosti(jbg,tesko prihvatiti da je svacija maldost najlepsa nekome i da svet ide dalje i napred)
kurjak92 Posted July 21, 2015 Posted July 21, 2015 kurjak, nismo svi studenti sa ihaj slobodnog vremena da bistrimo članke i tabele u radno vreme. edit: najgore je to što šatro zastupa prava žena
Recommended Posts