čekmeže Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 kereses, pa nev i probaš prezime, bez ć naravno, tako sam barem ja nabadao. Probao ćaletovo prezime, kevino, babe, dede, pradede i samo dva pogotka, nije baš neka evidencija. 1
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 (edited) 4 minutes ago, čekmeže said: kereses, pa nev i probaš prezime, bez ć naravno, tako sam barem ja nabadao. Probao ćaletovo prezime, kevino, babe, dede, pradede i samo dva pogotka, nije baš neka evidencija. probala. mislis da ako ga nema da ne znaci da nije bio mobilisan? jer ovog nema a ja pokusavam naci da li je bio il ne u vojsci jer ne znam.. ima mu neki prezimenjak iz putinaca, i pominje se galicija u podacima.. Edited May 21, 2021 by InvisibleLight
čekmeže Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Mislim da ako ga nema da nije evidentiran, jer mi je nemoguće da za 4 prezimena budu samo 2 mobilisana, to su hiljade ljudi, npr. Bogdanovic ima 4 pogotka, 1 je moj iz Grabovaca, ali ko zna koliko je Bogdanovića bilo u AU vojsci, verovatno desetine, možda i stotine. ovo sve pod pretpostavkom da je naša metoda traženja tačna , išao sam metodom klikći na strelice i velika slova
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 1 minute ago, čekmeže said: Mislim da ako ga nema da nije evidentiran, jer mi je nemoguće da za 4 prezimena budu samo 2 mobilisana, to su hiljade ljudi, npr. Bogdanovic ima 4 pogotka, 1 je moj iz Grabovaca, ali ko zna koliko je Bogdanovića bilo u AU vojsci, verovatno desetine, možda i stotine. ovo sve pod pretpostavkom da je naša metoda traženja tačna , išao sam metodom klikći na strelice i velika slova e probaj prezime sa Ć ubacila država hrvatska okrug srem i godinu rodjenja nema ga ali zato za to prezime kad napišem sa Ć izbaci njih 6, a bez Ć na kraju (C kako si rekao) samo jednog opet ga nema pa sta je mogao raditi ako je 1889 godište a 1913 završio fakultet, garant je mobilisan bio...
Hamlet Strašni Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Možda je radio nešto što ga je oslobađalo mobilizacije, možda je pobegao u inostranstvo ili je bio bolestan (ili platio da bude)... 1
Radoye Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 probaj sa cs, ts ili ty umesto ć. Ako nije frka daj celo prezime za slučaj da ima još koje slovo da ga Mađari drugačije pišu (npr. s je sz, š je s, đ je gy...) 1
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Quote Születési hely: Mitrovica, Mali-Radinci Születési idő: - (nincs adat) Honosság (ország): Szlavónia Honosság (megye): Szerém inače u podacima iz naše gimnazije 1902-03 za đake iz mitrovice piše ime prezime plus 'iz slavonije' posebno se navode djaci iz hrvatske. plus posebno iz bosne, dalmacije..
Djuro Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 koje je prezime? moguce da je pomadjareno i ime i prezime. probaj sa ty na kraju, sa ch, sa cs. 1
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 (edited) 8 minutes ago, Radoye said: probaj sa cs, ts ili ty umesto ć. Ako nije frka daj celo prezime za slučaj da ima još koje slovo da ga Mađari drugačije pišu (npr. s je sz, š je s, đ je gy...) radojević nikola ima fotka gde je u gracu 1910 , drustvo 'srbadija'. na poledjini vidim prezimena koja nalazim na spisku u trgovcevickinoj knjizi o studentima iz kraljevine srbije u inostranstvu.. uz njih pise 'srbijanac', a ima i hrvata, dalmatinaca itd, oznacnei uz ime i prezime. dakle bio je u juznoslovenskim udruzenjima i moguce je pokusao izbeci mobilizaciju.. posle je bio u parlamentu shs posle izbora 1927 Edited May 21, 2021 by InvisibleLight
Radoye Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 Nikola moze biti prevedeno u Miklos (ponekad su prevodili imena (biblijska - Stevan -> Istvan, Jovan -> Janos, Mihajlo -> Mihaly itd), ponekad ih ostavljali u originalu narocito ova tipicno slovenska, Milutine i Dragane). Radojevic probaj cs, ts, ty. 1
pbg12345 Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 ja najpre nadjoh pradjedovog brata, za kog su u familiji uvek pricali da je bio solunac (naglasavalo se dodatno jer je bio u srpskoj, a rodjeni mu brat, moj pradjed u au vojci) uklapa se ime, mesto i gotovo sam siguran godiste moguce da je kanije prebegao u srpsku vopjsku, zaboravio sam detalje ima i pradjedovo ime prezime, mesto, jedino je godiste pogresno 1885 moguce i da je u startu namerno tako zavedeno posto je on mobilisan sa 16 godina prica je bila da su mobilisali "po stasu" on bio povisok, razvijen i jbg, neki stariji izbegli... i uvek je pricao da je bio negde u rumuniji, a kasnije u okolini trsta madjari su za ovakve stvari daleko ispred nas njihove karte od pre 100,200 godina su zlata vredne kacio je neko ovde pre dosta linkova
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 nema ga ni u jednoj varijanti al ukucala svoje prezime i to sa Š i Ć i izbaci mi bocnog pretka Avrama iz naseg fruskogorskog sela, rodjen 1890. poginuo 19./8. 1917.
InvisibleLight Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 https://katonahoseink.militaria.hu/searchindex 1
pbg12345 Posted May 21, 2021 Posted May 21, 2021 4 minutes ago, InvisibleLight said: nema ga ni u jednoj varijanti al ukucala svoje prezime i to sa Š i Ć i izbaci mi bocnog pretka Avrama iz naseg fruskogorskog sela, rodjen 1890. poginuo 19./8. 1917. meni rezultat ovog brata izbacuje sa s i c, a pradjeda (ili nekog njegovog imenjaka) sa š i ć a isto mesto u pitanju ocigledno su u razlicitim oblicima unosili inace da, ovaj djuro je i ovde djuro, pre nekad u nekim istorijskim spisima su ga vodili kao gjuro cini mi se ili tako nesto 1
Recommended Posts