Jump to content
IGNORED

Književnici i kriminal

TheSamuraiPoet

Recommended Posts

Posted (edited)

William S. Burroughs je ubio sopstvenu ženu. Fransoa Vijon je kao lopov prognan iz Pariza, a jedan drugi pesnik, Pierre Francois Lacenaire, pored svoje poezije u istoriji je zapamćen i kao ubica. Bodler je saksijama gadjao ulične prolaznike, a Žan Žak Ruso je ukrao novac jedne pokojnice, u čijoj je kući do njene smrti radio kao lakej, ali je bio otkriven i najuren.Ima dosta ovakvih primera... medjutim, čime ovo objasniti? Da li možda napregnutim nervima i osećajima, koji su uvek na ivici ekstrema, pozitivnog ili negaitvnog? Ili možda nečim drugim?Napišite imena još nekih književnika koji su imali u sebi i crtu kriminalnog, ukoliko se setite.

Edited by TheSamuraiPoet
Posted
Napišite imena još nekih književnika koji su imali u sebi i crtu kriminalnog, ukoliko se setite.
Dobrica Cosic? :unsure:
  • Haha 1
Posted
Dobrica Cosic? :unsure:
Na ozbiljnu temu ti daješ neozbiljne odgovore. Nisi morao da se trudiš, zaista. Ovo je tek slabašan pokušaj.
Posted

Milorad Luković Ulemek Legija Cema

Posted
William S. Burroughs je ubio sopstvenu ženu.
To je bio nesrećni slučaj, ne kriminalni akt.
Posted

Эдуард Вениаминович Лимонов

Posted

A jel' se računaju ratni zločinci? :P

Posted

nekako mi se cini da mu se ni taj nece bas uklopiti, rodjo :D

Posted

i karadzic je pesme pisao, kazu mi cak i dobre...

Posted
To je bio nesrećni slučaj, ne kriminalni akt.
Pucao joj je u glavu u stanju pijanstva, zar ne? Osudjen je, koliko mi je poznato. Nema veze što je u pitanju bila neuračunljivost, naveo sam ga jer se ipak izdvaja.
Posted
Pucao joj je u glavu u stanju pijanstva, zar ne? Osudjen je, koliko mi je poznato. Nema veze što je u pitanju bila neuračunljivost, naveo sam ga jer se ipak izdvaja.
Istina je, pomešao sam pošto je uspeo da eskivira robiju.
Posted
medjutim, čime ovo objasniti?
neki ljudi su piscineki ljudi čine krivična dela>neki pisci čine krivična dela
Posted

od ratnih, knut hamsun, a ne znam da li u kriminal uracunavamo i hanter tompsonov rad na unistavanju narkotika

Posted
...a ne znam da li u kriminal uracunavamo i hanter tompsonov rad na unistavanju narkotika
ne.
Posted
neki ljudi su piscineki ljudi čine krivična dela>neki pisci čine krivična dela
:lol: znao sam da ima neka kvaka