Jump to content
IGNORED

Uopsteni saveti

Venom

Recommended Posts

Posted
1 minute ago, Mel said:

Za njega nisam sigurna, neki ga preporucuju za dijetu ali neki bas kazu da i on moze malo da protrese zeludac.

Kamilica i lipa su siguran izbor plus nista fensi, ko voli moze cvece koga mrzi uzmes filter kesice ili oboje pa kako ti kad dodje.

Мени мента разори желудац. Додуше мој је постао јако осетљив.

• +1 1
  • Tužno 1
Posted
1 minute ago, Hamlet Strašni said:

Мени мента разори желудац. Додуше мој је постао јако осетљив.

Pa da, ja sam pretprosle godine drzala dijetu za neki problem sa zelucem koji sam tad imala, i nana je bila strogo zabranjena. Obaska sam skinula jedno 7 kg tad i odrzala tezinu skoro godinu dana. Naravno prvi stres i nocno jedenje kolicina i kolicina hrane koji su isli sa tim i eto mene opet...

Posted

nana pogorsava gastritis.

maticnjak je u tom smislu ok, kamilica, a meni odgovara i rtanjski tj vrijesak.

• +1 2
Posted
4 hours ago, morgana said:

nana pogorsava gastritis.

maticnjak je u tom smislu ok, kamilica, a meni odgovara i rtanjski tj vrijesak.

Rtanjski caj je bas super.

Za mrsavljenje se pije caj od kukuruzne svile, tako sam cula, ne znam nista vise o tome

• +1 1
Posted
17 minutes ago, Sandradjer said:

Za mrsavljenje se pije caj od kukuruzne svile, tako sam cula, ne znam nista vise o tome

Ja sam to pio davno kao deo dijete koja je bila vrlo uspešna. 

• +1 1
Posted
On 29. 11. 2024. at 14:18, Sandradjer said:

kukuruzna svila je jak diuretik...obicno u dijete uvrste neke diuretike zbog izbacivanja vode i onda izbacis visak vode i laksi si 3kg i dijeta ,,radi,,

..obicno se pije kod problema sa mokracnim kanalima

• +1 1
Posted

@kipo

Zeleni i crni caj ubrzavaju metabolizam.
A ako zelis i ishranu da menjas, ja bih preporucio jak proteinski dorucak za pocetak dana.
Kad god se dobro najedem za dorucak, manje grickam gluposti i manje unosim prazne kalorije tokom dana.
Ako doruckujem ovsene s vocem, nakon 2 sata ogladnim haos pa jedem sve i svasta da "zavaram glad" sto je kontraproduktivno.

Fizicka aktivnost je must za skidanje kilograma ali to vec znas.
Vezbe s tegovima su super jer kad udjemo u stos, cak i danima kad ne treniramo metabolizam je ubrzan i skida kalorije.

• Hvala 1
Posted

Zapoceo sam proces ali toliko je prepreka na Putu...

Posted (edited)
2 hours ago, Have_Fun said:

@kipo

Zeleni i crni caj ubrzavaju metabolizam.
A ako zelis i ishranu da menjas, ja bih preporucio jak proteinski dorucak za pocetak dana.
Kad god se dobro najedem za dorucak, manje grickam gluposti i manje unosim prazne kalorije tokom dana.
Ako doruckujem ovsene s vocem, nakon 2 sata ogladnim haos pa jedem sve i svasta da "zavaram glad" sto je kontraproduktivno.

Fizicka aktivnost je must za skidanje kilograma ali to vec znas.
Vezbe s tegovima su super jer kad udjemo u stos, cak i danima kad ne treniramo metabolizam je ubrzan i skida kalorije.

I kretanjem podstičeš metabolizam, a mnogo je više ljudi koji će se naterati na extra effort vezano za šetnju ili brže hodanje nego što će se naterati na odlazak u teretanu.

Što se ishrane tiče, svi mi jedemo količinski mnogo više nego što nam je neophodno organizmu. Znači, manji obroci i disciplina u smislu intervala između dva obroka. Nije loše taj razmak povećati za pola sata, sat i večerati najkasnije 4 sata pre nego odemo na spavanje.

Takođe, jako je bitno uzimati dosta vode, od litar do dva dnevno u zavisnosti od telesne težine.

Jednostavni postulati, ali na duže staze donose rezultat.

Edited by booyaka
  • +1 2
Posted

To to

Napraviti plan koji je odrziv.

I za ishranu i za trening bilo kakve vrste.

Cesto postavimo sebi neke nerealne ciljeve gde se odricemo svega i svacega a plan treninga nam je kao da se spremamo za marince pa kako to nije odrzivo na duze staze, brzo odustanemo.

• +1 2
Posted
9 hours ago, Have_Fun said:

+ milion

uopšte mi nije jasno zašto je tako popularan doručak tipa neke pahuljice, pa štagod da im se doda

• +1 2
Posted

To je bas cudno, mene dorucak sa ovsenim pahuljicama bas drzi balansiranog tokom dana da mi ne pada secer. Ili to ili intergralni hleb ili pirinac. Obican hleb me drzi mozda sat vremena, posle sam gladan jos vise.

Setnja je dobra i za mentalno zdravlje, samo napred.

• +1 1
Posted

Svaki organizam je drugačiji.

A svako svoj najbolje poznaje i šta mu godi a šta ne.

Ono što je booyaka je jako važno - disciplina.

Naterati sebe na bilo kakvu aktivnost i bilo kakvu zdraviju ishranu a koja osobi odgovara i probati toga da se držimo dugoročno.

Često želimo odjednom da batalimo slatkiše, grickalice, pivo, fast food, sladolede, itd i na prvom neuspehu prekidamo sa svim.

Skroz je ok pojesti nešto od toga ali ne svakog dana.

Neka bude jednom nedeljno, pa šta.

Ali je bitno da bude manje nego ranije i postepeno napredujemo do cilja.

A svaki trening pa makar to bio i trening od 15min, šetnja od 30min je sigurno bolje ubaciti u naš dan nego raditi ništa.

Osim što nam pomaže da se fizički bolje osećamo, ovako male pobede nad sobom nam gode i psihički.

Bitno je skontati da nema prečica, magičnih pilula i slično, i da te stvari radimo zbog sebe i svog zdravlja (psihickog i fizičkog).

Nakon teškog starta, jer svaki početak je težak, vremenom nam to postane svakodnevna rutina, navika.

• +1 3
Posted
8 hours ago, duda said:

+ milion

uopšte mi nije jasno zašto je tako popularan doručak tipa neke pahuljice, pa štagod da im se doda

ni meni.

plus mi ujutro bude muka ako jedem nešto slatko

dok sam bila na dijeti, doktor mi je u plan ishrane stavio i pahuljice, ja to prebacila za večeru i bilo mi ok. dolazilo mi kao poslastica, i da baš ne idem na spavanje gladna a i nema šta da brinem da li će da me drži dok spavam :D 

• +1 1
Posted

Nisam ja za teretanu, nervira me sve, od muzike, ljudi koji se dive sebi u ogledalima do lika pored mene koji trci pun sprint sat vremena bez kapi znoja, smrad, vonj.. jednostavno mi generalno neprijatno. Kupio sam neki jeftin madjarski sobni bajk (mnogo bolji nego sam ocekivao), tegove 2x10 kg i zapoceo Put. Sutra ce biti tri dana. Dnevno 3x20min pedalanja (za srce takodje dobro), pa 3x10 dizanje tegova. Kad se uhodam, uvescu sklekove i cucnjeve sa tegovima. To je neki plan za narednih mjesec-dva, samo da me prodju bolovi u ledjima od prvog dana :fantom:

• +1 1
  • Wub 1