kim_philby Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 (edited) nego sada ozbiljno i kauboj i jolanda su primer, odnosno njihovi stavovi u prijeporima o umetnosti i moralu,za to kako jedna forma realizma postaje solipsizam.Sent from Bender's iPad using Tapatalk Edited August 25, 2012 by kim_philby
Turnbull Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 nego sada ozbiljno i kauboj i jolanda su primer, odnosno njihovi stavovi u prijeporima o umetnosti i moralu,za to kako jedna forma realizma postaje solipsizam.Sent from Bender's iPad using TapatalkDok ne dohvate stvar-po-sebi ništa ne priznaju. Ali, to po definiciji nije moguće. Ergo - sve je taština i sve je laž, i sve je iluzija, i sve je simlakrum.
kim_philby Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Dok ne dohvate stvar-po-sebi ništa ne priznaju. Ali, to po definiciji nije moguće. Ergo - sve je taština i sve je laž, i sve je iluzija, i sve je simlakrum.pa to je zapravo randicin objektivizam.Sent from Bender's iPad using Tapatalk
jolanda.kirschner Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 @lostfanA sta bi po tebi trebalo da urade? Da me verbalno lincuju? Mislim, postoji i ta opcija, ali ja se drzim Kroulija, to je ono u mom potpisu sto se toga tice. @kim philby, na koji nacin sam te uvredila, necu moci da spavam od grize savesti ako mi ne kazes? Da li je za tebe 'lose' ako neko prevari partnera? Za mene ne postoji univerzalno dobro ili lose, ako to pitas.@Syme, zasto su po tebi nemoralne stvari kao sto su sex van braka, opijanje, tracarenje nekoga ko za to nikada nece saznati?Inace, kada vidim toliku kuknjavu, zgrazavanje mojim nacinom pisanja, ne mogu a da se ne zapitam zbog cega odgovarate na moje pisanje? Motivi, porivi?
jolanda.kirschner Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 E da, @Adams - e, interesovanja za razne stvari je ono sto nas cini zivima. A sto vise znamo, to sve manje mozemo da pravimo zakljucke. Forumi (kao u antickoj Grckoj) i sluze za razmenu misljenja i odbranu svojih stavova, a zakljucci ne doprinose diskusiji.
Turnbull Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 @Syme, zasto su po tebi nemoralne stvari kao sto su sex van braka, opijanje, tracarenje nekoga ko za to nikada nece saznati?Jesi li ti glupa, funkcionalno nepismena ili sam ti prosto nesimpatičan pa me zamajavaš?
gagorder Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Inace, kada vidim toliku kuknjavu, zgrazavanje mojim nacinom pisanja, ne mogu a da se ne zapitam zbog cega odgovarate na moje pisanje? Motivi, porivi?jedno benevolantno tumačenje bilo bi docendo discimus. druga moguća tumačenja drugom prilikom ...
jolanda.kirschner Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 (edited) Kako to misliš?Ovakve pokusaje duhovitosti sam vec vidjala, pre deset godina u mojoj skoli. Ako ce to da te utesi, mnogi ljudi nikada ne odrastu, valjda jedu previse plazma keksa. Edited August 25, 2012 by jolanda.kirschner
Turnbull Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Ovakvi pokušaji duhovitosti sam već vidjala. Pre deset godina u mojoj školi. Ako će da te utesi, mnogi ljudi nikada ne odrastu, valjda jedu dosta plazma keksa.Zašto misliš da se od plazme ne raste?
jolanda.kirschner Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Zašto misliš da se od plazme ne raste?Nisi video reklamu?
ToniAdams Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 (edited) :) Edited August 25, 2012 by ToniAdams
Caligula Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 nego sada ozbiljno i kauboj i jolanda su primer, odnosno njihovi stavovi u prijeporima o umetnosti i moralu,za to kako jedna forma realizma postaje solipsizam. Dok ne dohvate stvar-po-sebi ništa ne priznaju. Ali, to po definiciji nije moguće. Ergo - sve je taština i sve je laž, i sve je iluzija, i sve je simlakrum.Ma bitno da ste vi pametni. Vi kad bi otisli na veceru kod neke familije alternativaca (po mogucstvu i levicara) i kada bi vas ponudili pitom uz slagvort "mi verujemo da od govana moze pita da se pravi" , ta pita bi te veceri bila pojedena i to samo zato sto ste nenadjebivo kul.Pa jebote, svaki covek kada vidi neko drustveno iscashenje ima dva puta: ili da pita "a koji je ovo qratz?" ili da tihuje.Jebes tihovanje.
Recommended Posts