Jump to content
IGNORED

WARNING - Topik za nepropuštanje retko prikazivanih filmova na tv

April

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted (edited)

The Wind and The Lion možda nije baš film za nepropuštanje, ali je osvanuo na Warner Bros Classic YT kanalu, pa će možda nekome biti zanimljivo da pogleda:

Radnja filma smeštena je na početak 20. veka u vreme krize u Maroku, gde su unutrašnje trzavice potpomognute uticajima prisutnih spoljnih sila, od kojih jedna vidi priliku da se nametne kao nova globalna sila: Sjedinjene Države pod vođstvom Teodora Ruzvelta.

Ne mogu da sudim o istorijskim aspektima, ali prisutna je tendencija karikaturalizacije likova u filmu, pa bi ovaj materijal bio idelan da ga je Hugo Prat ispričao u albumu Korto Maltezea.

Ovako, solidan i zanimljiv film Džona Milijusa, koji je osim režije napisao i scenario, sa odličnim glumačkim parom (Kendis Bergen :naughty: i Šonko Neri), (glumačkom) epizodom Džona Hjustona :heart: , itd...

Edited by Ras
  • Hvala 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

nebojša pajkić je umeo da kaže kada je govorio o the wind and the lion da je to američka percepcija bliskog istoka koja se nije promenila do dan danas(početak 21. veka)

kada sam ga gledao posle petnestak godina drugi put, ta njegova teza mi je još više poduprtatm

intervencionizam pod maskom altruizma, iliti slon u staklarskoj radnji

• +1 2
Posted (edited)

Warner Bros kaci dosta dobre svoje filmove, bas pre neki dan obnovio Michael Collinsa..

Edited by Jimmy Kowalski
  • +1 1
  • Hvala 2
  • 2 weeks later...
Posted

Op, op, HRT3 pustio rumunski ''Kako sam proslavio kraj sveta'' (Cum mi-am petrecut sfârșitul lumii). Šteta što uhvatih film od sredine...

• +1 1
Posted

Nekoliko YT linkova dok ih ne poubijaju:

Boja nara u izvanrednoj rezoluciji sa engleskim titlom: https://youtu.be/NtuEVEbsDmk

La Notte (Antonioni) u 720p takoše sa engleskim titlom: https://youtu.be/VIDIPFFbmJQ

Tim, jedan od prvih, ako ne i prvi film Mela Gibsona, u kojem glumi mentalno zaostalog mladića koji nije naučio ni da čita, ni da piše i radi kao fizikalac. Nakon što ga angažuje dobrostojeća žena u zrelim godinama, izvanredna uloga za prelepu Piper Laurie, njih dvoje uspostavljaju veoma zanimljiv odnos. Jako dobar film, u 1080p, bez titlova: https://youtu.be/Bi35RZQkEd8

• +1 2
  • Hvala 2
Posted

za dvaes minuta na hrtu 3 ide srecan rodjendan mister lorens

Posted
10 hours ago, bradilko said:

za dvaes minuta na hrtu 3 ide srecan rodjendan mister lorens

Ja noćas obnovio gradivo

Da li sam poludeo ili je Mr Lawrence glumio u nekoj domaćoj seriji?

Posted

Kod paskaljevica, tudja amerika

• Hvala 1
Posted

I kod Grlića - Đavolji raj (prema Bori Pekiću)...

• Hvala 1
Posted

Ovaj kanal je bas riznica, svasta ima, domace strano, serije, filmovi, aniamcija, dokumentarci, sve sa prevodom..od svega ponesto