Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Uskoro bećarac koji ćemo pretvoriti u vrhunski kari sa karabatakom. Prilog će biti pečeni mladi krompirići i šopska sa grčkom fetom.

• Replies 11.1k
  • Views 819.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

TWt6aJd.jpg

`ladnjikavo vreme i Bambi stradalnik* prosto zovu jedan drugoga.

*Bambi stradao u saobracaju - spicio ga drugar koilma podno Avale. Gre`ota da se baci.

s_d

Pecem prazan gvozdeni grill tiganj u rerni

A posle musaku od tikvica

Tj. Kada sam uzela tiganja da izgrilujem tikvice vidim da ima nekoliko tackica rdje pa sam ga izribala zicom i sad ga pecem.. A tikvice kao grilujem u suvom teflonskom tiganju

Ovih dana kad me krene ne staje 😒

On 21. 5. 2025. at 16:37, adam said:

ovo su ti vec lokalne varijante. moja mostarska familija u rastiku zavija japrak (s mesom). u lozu zavijaju jalan dolmu. a ovde na forumu sam saznao da neki mostarci motaju japrak i u lozu.

ja inace nikad ne pravim obicnu dolmu (samo paprike) nego sarenu pa trpam sve - paprike, paradajz, tikvice, luk, patlidzan. i kad imam vremena zapecem u rerni, bude ukusnije, naravno.

rastika je mladi rastan, pre nego sto poraste i ogrubi. listovi su nezni, zeleni i velicine shake, ako i toliki.

japrak je originalno u lozi

Najbolji je raštan kad ga prebije mraz.

(ovo bi bio dobar grafit)

Brzinska pizza

WM7PHSW.jpg

A posle nje brzinska pica.

What can I say, I'm a lucky guy.

Pastrmka, mladi luk i salata od kelerabe

NEJaSC6.jpg

Zaladilo napolju, pa se pasulj nekako sam po sebi nametnuo:

suljpa1.jpg

suljpa2.jpg

Edited by JakeBlues

Nije mi se dalo da pecem jedan po jedan pa sam oba ubacio u cast iron tavu.

RH87dCR.jpg