Sandradjer Posted Sunday at 20:33 Posted Sunday at 20:33 Karbonara s piletinom . Ispraticu se sama 4 1
dunja Posted Sunday at 20:34 Posted Sunday at 20:34 (edited) @aram pa to ko ovo naše, ja se ponadala da možda ima neki fensi naziv, tipa piletina a la pavlaq ozbiljno, ti znaš isti ovaj recept? Edited Sunday at 20:34 by dunja
aram Posted Sunday at 20:36 Posted Sunday at 20:36 1 minute ago, dunja said: pa to ko ovo naše, ja se ponadala da možda ima neki fensi naziv, tipa piletina a la pavlaq ozbiljno, ti znaš isti ovaj recept? skoro isto, samo dodam i biber i beli luk, trebalo bi i brašno u sos ali to preskočim, a timijan i estragon umesto peršuna. 1 1
Nikodije Posted Sunday at 20:37 Posted Sunday at 20:37 23 minutes ago, dunja said: Večeras sam spremala nešto što ni sama ne znam kako se zove, a u kući je poznato kao "chicken cream" (krstio ga muž koji se mukica slabo služi našim jezikom, jbg izneverila sam, znam ) Elem, recept sam dobila od jedne Kaće, koja je radila kao maserka u mojoj nekadašnjoj teretani u Njegoševoj (Vračar Historical), ima tome više od 10 godina. Sa Kaćom sam izgubila kontakt, čula sam da je otišla u Dubai, a ovaj recept mi je ostao da me podseća na nju. Kaćo, ako čitaš ovo, mislim na tebe bar jednom mesečno koliko često spremam ovo tvoje Sastojci: 300g pilećeg belog mesa, iseckano na kockice, 200g pavlake (ovde koristimo crème fraîche), 180ml belog vina (ja koristim neki jeftini chardonnay) i podosta sitno iseckano svežeg peršuna. Meso posoliti i izdinstati, dodati vino, kuvati 7-8 minuta, dodati pavlaku i sve to kuvati na srednjoj vatri jedno 10 min, malo zabiberiti na kraju. Skloniti sa vatre, dodati sitno seckani peršun, promešati. Ilustrovano: Ide uz pirinač, tako da paralelno sa ovim kuvati i 250g pirinača (basmati ili jasmin), kod nas je to u ekspres loncu. Et voilà: Ako neko zna kršteno ime ovog jela, molim da javi da znam šta jedemo Bukvalno sutra ću ovo da spremim. Konačno da neko okači nešto normalno. Ovo što kače Džejmi aram Oliver i Stevo Ras Karapandža bogotac ne može ni da pročita, kamoli spremi. 7
aram Posted Sunday at 20:42 Posted Sunday at 20:42 1 minute ago, Nikodije said: Džejmi aram Oliver Alo, taj masnokoži i ja nemamo nikakve sličnosti! Zovite me Aram Yotam Ottolenghi 1 1
napadaj Posted Sunday at 20:46 Posted Sunday at 20:46 I ja pravim nešto slično tome, samo što ga jedem sa makaronama, a ne sa pirinčem. 2
Ras Posted Sunday at 20:47 Posted Sunday at 20:47 Just now, napadaj said: I ja pravim nešto slično tome, samo što ga jedem sa makaronama, a ne sa pirinčem. 13 minutes ago, Sandradjer said: Karbonara s piletinom . Pa, to! 1 3
aram Posted Sunday at 21:10 Posted Sunday at 21:10 sve će da ve banujem. ovi karbonaru skrnave, ovaj jede makarone sa piletinom... sve grđe od grđeg 1
renne Posted Sunday at 21:12 Posted Sunday at 21:12 29 minutes ago, aram said: Alo, taj masnokoži i ja nemamo nikakve sličnosti! Imate i te kako Samo si ti još grđi od njega 1
Sandradjer Posted Sunday at 21:15 Posted Sunday at 21:15 3 minutes ago, aram said: sve će da ve banujem. ovi karbonaru skrnave, ovaj jede makarone sa piletinom... sve grđe od grđeg Nemoj da se ljutis nego daj recept za karbonaru da vidimo tko je kadar napraviti je
Eleniko Posted Sunday at 21:23 Posted Sunday at 21:23 šta će vam recept kad ovi moji italijani sa kalenića vikendom prodaju spakovane sastojke za karbonaru kako sofija loren zapoveda, od gvanđaleta do jajca. dođeš kupiš spremiš, mozak ne pališ vikend je
Čutura Posted Sunday at 21:30 Posted Sunday at 21:30 5 minutes ago, Eleniko said: šta će vam recept kad ovi moji italijani sa kalenića vikendom prodaju spakovane sastojke za karbonaru kako sofija loren zapoveda, od gvanđaleta do jajca. dođeš kupiš spremiš, mozak ne pališ vikend je to se u srbalja vika gronik.. 1
Eleniko Posted Sunday at 21:31 Posted Sunday at 21:31 Just now, Čutura said: to se u srbalja vika gronik.. mož se vika kako oćeš ali za ove silne godine koje sam nabio u dupe ne nađo gronik koji je kao gvanđale 2
Čutura Posted Sunday at 21:59 Posted Sunday at 21:59 24 minutes ago, Eleniko said: mož se vika kako oćeš ali za ove silne godine koje sam nabio u dupe ne nađo gronik koji je kao gvanđale jeste, ni prsutu ko san daniele, jbg znaju zabari s mesom. kapa dole. 1
Recommended Posts