Ras Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 (edited) @Eleniko Može naravno. Pečem je na kolutove, onaj deo bez semenki, pa je i dekorativna. Edit. Kuva se sočivo sa dimljenim rebrima. Ubacio celer, šargarepu, lovorov list, ruzmarin, crni luk i ljutu papriku. Imam pečeni beli luk, to ću dodati na kraju. Ogladnelo se, ovo će brzo. Edited November 22, 2024 by Ras 2
Ras Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 (edited) Po kuvanju sam odvadio ruzmarin i lovorov list, pa i šargarepu - danas nisam želeo crveno u čorbi. Kuvane štapiće celera, ljutu papriku, crni luk i pečeni beli luk sam izblendirao sa malo masl ulja i čorbe od kuvanja, začinio solju i biberom i poslužio uz prepečen hleb, par maslina, svežim peršunom i malo masl ulja. Fantastičan obrok za ukupno 45 min pripreme (30 min kuvanja). Edited November 22, 2024 by Ras 3
Ras Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 Rebra (dimljena iz Lidla): Ako ti je malo- treba opet jesti. Ako je vreme - kuvao sam ih tačno pet minuta duže uz povrće, pre nego što sam isprao sočivo u cediljki pod mlazom vode i ubacio ih u šerpu.
renne Posted November 22, 2024 Posted November 22, 2024 6 hours ago, Eleniko said: jel može muskatna bundeva na komade pa u rernu da se peče videh one zekine nudes na love topiću pa mi se prijelo a nemam takvu bundevu i napolju je kijamet naravno da može
arheolog1981 Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 Prvi pokušaj spremanja orade, neki Lidl recept 8 1
arheolog1981 Posted November 25, 2024 Posted November 25, 2024 58 minutes ago, Sandradjer said: Izgleda bas dobro Ukus ne zaostaje mnogo mogu ti reći Još da nisam bio lenj da odem po neko Kompletan ugođaj bi bio 1
Sandradjer Posted November 26, 2024 Posted November 26, 2024 Bice od tebe lancia tj. neki spanjolac 1
arheolog1981 Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 On 26. 11. 2024. at 6:15, Sandradjer said: Bice od tebe lancia tj. neki spanjolac Šta dve nedelje u Valensiji učine od čoveka Večeras je brancin na meniju 1 5
makaronee Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 Najs, dobar tek! Iskoristiću priliku da predložim da upariš oradu s brancinom, jednako se kratko peku - a lepo dopunjuju razlikom u teksturi i slasti. 2 1
renne Posted November 27, 2024 Posted November 27, 2024 16 minutes ago, arheolog1981 said: Šta dve nedelje u Valensiji učine od čoveka Večeras je brancin na meniju jedan hitn, lajf hak što bi rekli vi mladi stavi prvo alu foliju, pa papir za pečenje, pa na to namirnice nema pranja tepsije 1
ivy Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 kuking/iting vrat sa raznim povrcem iz rerne...da ne kazem ciscenje frizidera 3 2
dunja Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Večeras sam spremala nešto što ni sama ne znam kako se zove, a u kući je poznato kao "chicken cream" (krstio ga muž koji se mukica slabo služi našim jezikom, jbg izneverila sam, znam ) Elem, recept sam dobila od jedne Kaće, koja je radila kao maserka u mojoj nekadašnjoj teretani u Njegoševoj (Vračar Historical), ima tome više od 10 godina. Sa Kaćom sam izgubila kontakt, čula sam da je otišla u Dubai, a ovaj recept mi je ostao da me podseća na nju. Kaćo, ako čitaš ovo, mislim na tebe bar jednom mesečno koliko često spremam ovo tvoje Sastojci: 300g pilećeg belog mesa, iseckano na kockice, 200g pavlake (ovde koristimo crème fraîche), 180ml belog vina (ja koristim neki jeftini chardonnay) i podosta sitno iseckano svežeg peršuna. Meso posoliti i izdinstati, dodati vino, kuvati 7-8 minuta, dodati pavlaku i sve to kuvati na srednjoj vatri jedno 10 min, malo zabiberiti na kraju. Skloniti sa vatre, dodati sitno seckani peršun, promešati. Ilustrovano: Ide uz pirinač, tako da paralelno sa ovim kuvati i 250g pirinača (basmati ili jasmin), kod nas je to u ekspres loncu. Et voilà: Ako neko zna kršteno ime ovog jela, molim da javi da znam šta jedemo 2 4 1
Recommended Posts