Popular Post Ras Posted September 15 Popular Post Posted September 15 Jagnjetina na putu Isekao jagnjeći but na komade, nauljio, pa začinio solju, biberom i paprikom. Kratko ispržio na tiganju, uz grančice ruzmarina da meso dobije boju. Iz tiganja sam zatim odvadio meso, stišao vatru, pa karamelizovao srpove luka, ubacio sitno seckanu šargarepu i paškanat, sitno seckani beli luk, kašiku paste od paradjza, nekoliko mini/midi paradjza isečenih okvirno na četvrtine, kratko još zajedno propržio, pa vratio meso, promešao, zalio vodom i poklopio. Ovaj put sam preskočio čili p ili čili flekice, jer imam da hranim i osetljiva usta. Čeka se da meso omekne, a dodaću još sveži peršun prilikom serviranja. U međuvremenu sam u dve ture na papiru za pečenje ispekao orahe, kruške i bundevu. Kruške su pečene sa kockicama putera preko, a bundeva poprskana maslinovim uljem. I jedno i drugo, u zavisnosti od toga kako se začini zamišljeno je da bude prilog i/ili dezert. Predah. Pečene kruške sa kozjim sirom i orasima, malo meda i cimetom: 5 5 1
makaronee Posted September 17 Posted September 17 Nije bilo petrusina, pa sam ljuljnuo korijander - namesto persilade, cilantrada! 6
aram Posted September 17 Posted September 17 On 15. 9. 2024. at 13:54, Ras said: Jagnjetina na putu Di će bre, drž ne daj! 2
Ras Posted September 19 Posted September 19 Patlidžani u Maksiju su 100 kinti, pa bih mogao ovo leto polako da ispratim jednom parmiđanom za vikend. 2 1
smooth.Op Posted September 21 Posted September 21 Dugo nisam ništa kačio ovde. Danas premijerno ajmokac. Prezentacijom na samom tanjiru nisam zadovoljan, ali zato finalnim proizvodom jesam. Sledeći put samo malo manje belog bibera zbog dece. 3
zeolitaurus Posted September 23 Posted September 23 Orada iz lidla i cips od tikvica. Miris Grcke 🇬🇷 5 1
Svemir Zeka Posted September 24 Posted September 24 Naišla sam na neka fenomenalna rebra, nakupovala, i sad ne znam na koju ću stranu. Prvo s podvarkom ...a kasnije u pasulju. 4 4
Vapad Posted September 24 Posted September 24 1 hour ago, Svemir Zeka said: Naišla sam na neka fenomenalna rebra, nakupovala, i sad ne znam na koju ću stranu. Prvo s podvarkom ...a kasnije u pasulju. A koliko dugo možeš da ih rabiš pre no što se potroše?
Svemir Zeka Posted September 24 Posted September 24 10 minutes ago, Vapad said: A koliko dugo možeš da ih rabiš pre no što se potroše? Ovo je za dva ručka, mislim na slici je za pasulj Sad recimo da ima ne znam koliko, mogu da se zamrznu. Ako si me to pitao
Svemir Zeka Posted September 24 Posted September 24 Evo ga i suljpa gotov. Možda vam ovo naizgled deluje kao običan čorbuljager, ali odgovorno tvrdim da bi u takmičenju najboljih pasulja ovaj uzeo neku medalju, ili bar utešnu nagradu 3 3 1
Yoyogi Posted September 24 Posted September 24 30 minutes ago, Svemir Zeka said: Evo ga i suljpa gotov. Možda vam ovo naizgled deluje kao običan čorbuljager, ali odgovorno tvrdim da bi u takmičenju najboljih pasulja ovaj uzeo neku medalju, ili bar utešnu nagradu Bas bih te izazvao na kuvanje pasulja. Kod mene ga zovu "Serbian Soup". Ogladneh, jbg, kada vidim pasulj, cini mi se da bih za porciju pasulja drzavu izdao. Jedino mogu da ga kupim u brazilskim radnjama. Japancima nepoznat, idem po 60km da ga nadjem. Sutra ima da ga kuvam. 2
Yoyogi Posted September 24 Posted September 24 @Svemir Zeka Gospodjo Zeko, da me vidite kako pravim prebranac. Rekli bi ste - gosn Yoyogi, vi bi ste stvarno usrecili neku domacicu. Nista od toga, moja zena, ekonomski fakultet a licencirana kuvarica za Thai restorane. Zna da napravi 350 razlicitih jela, da se nijedno ne ponovi godinu dana. Moj prebranac: Mora malo da odstoji, da se "upihne" Bio sam kod Brazilaca, imam zalihe. OK onda, pasulj moje sutra. 2 1
aram Posted September 24 Posted September 24 22 minutes ago, Yoyogi said: Japancima nepoznat, idem po 60km da ga nadjem. https://jannathalalfood.com/product/white-kidney-beans-1kg/ https://tomiz.com/item/00004902
Yoyogi Posted September 24 Posted September 24 (edited) 2 minutes ago, aram said: https://jannathalalfood.com/product/white-kidney-beans-1kg/ https://tomiz.com/item/00004902 To su neki linkovi? Dok se ovde kuva pasulj ti nam saljes linkove? Edited September 24 by Yoyogi 2
Recommended Posts