Valk Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 Juneće šnicle i domaći bataci u pekaču s krompirom, na masti dabome. Hrskavi razni začini i koješta, preukusno, lepljivo, taman slano... Ubili smo se. 8
hansolo Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 Ja napunila pile sa nekim Martinim (Stjuart) stafingom sa kestenjem, pod kožu kod belog mesa zavukla malo aromatizovanog putera, pekla pod folijom dva sata na laganica vatri, dodala 15 min u tu mast (malo još dodala vode) mlince i zapekla. Napravila salatu od kruške, gorgonzole, one šarene salate iz Lidla, oraha i groždjica sa, na senfu i medu baziranom, prelivom... Dobra večera, plus neka moja varijanta rafaelo torte ... Na kraju čaj od djumbira i mente pred spavanje da sve to neutrališe koliko je moguće bilo. 5
aram Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 ja jos nekoliko dana u Italiji, zakljucio sam da je krajnje glupo da ja sad tu nesto kuvam... 4
Valk Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 (edited) Joj, moji kukijsi™ katastrofa ukrašeni. Ukus dobar, mekani su i tope se u ustima ali što mi ne ide taj icing, propast... Još imala "pomagače" Mali alibi mi je što su najlepši probrani i odneti u komšiluk i na tacne izjedeni. Ovo je škart Edited January 1, 2023 by Valkyrie 8
Valk Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 Braon mede su sa kakaom i lešnicima/orasima i trebalo je da budu porinuti u istopljenu čokoladu. Onda nastupa moja notorna manija za improvizovanjem i “pa šta, nemam onu za kuvanje, može i ova crna da posluži, šta fali” e pa fali, crna ne može da se istopi u glazuru nego u nešto tako da mede ostadoše gologuze i onda, ajd kao da im napravim oči. Ove mlečno bele zombi oči. Jebiga. 1
Valk Posted January 1, 2023 Posted January 1, 2023 15 minutes ago, DejanMilč said: Daj ceo recept! Ja sam po ovom pravila: umuti se penasto puter, doda se prah šećer, posle redom žumanca, vanilin šećer i brašno sa praškom za pecivo (ja sve prosejavam praškasto). umesi se jedna masa testa, zamota u providnu foliju i ostavi na 20-ak min u frižider. spremiš dodatke po ukusu, ja sam koristila kokos, kakao, orahe, lešnike, cimet, anis, orange peels, karamelu itd... koliko planiraš različitih ukusa, na toliko kriškica razdeliš masu testa. Svaku za sebe umesiš sa dodatkom, razvučeš oklagijom, vadiš modlicama, ređaš na pek papir na pleh. Rerna se zagreje na 180, peku se 8 minuta. Izvadiš i pustiš da se ohlade, a onda po mogućstvu pustiš da prenoće pa ih sutradan dekorišeš. Icing se pravi od 250 gr prah šećera i 4 kašike mlake vode. Možeš da podeliš pa dodaješ boje. Eto, to je sve. Deluje jednostavno ali je drkanje, treba vremena, što više hoćeš ukusa i oblika, više se smaraš. jednom. godišnje. ende. 1 2
x500 Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Danasnji rucak - bareni pirinac, nesto kao daal sa zelenim socivom i puno karija, i nesto kao gulas sa: tofu, paprika, pecurke, mrkva ... I malo tune iz konzerve. 1
Valk Posted January 6, 2023 Posted January 6, 2023 Ode u rernu pita sa jabukama, orasima, cimetom, some other spice and all things nice 🍎 7
Sandradjer Posted January 7, 2023 Posted January 7, 2023 Da l ce ovo biti jestivo ne znam . Prvi put spremam. Nisam kupila hleb, a imam punjene paprike za rucak, poslednje brasno sam utrosila. 1 1
Recommended Posts