December 7, 201212 yr Idi u ...krompir FSS.Zagrcnuh se jagnjećom čorbom , mal da se udavim . Kazna stigla jer sam jagnješce lično poznavala .Gazzo, oprosti i izvini
December 8, 201212 yr Author sad ce se gusciji bataci koji su prenocili u salamuri sa 5 kineskih zacina, crvenim biberom, lovorovim listom i klekom ubaciti na 5-6 sati u rernu, na laznom podvarku od 3 vrste kupusa (kiseli, slatki, crveni), korena celera i dunja.
December 8, 201212 yr Alo bre dakle, sladak lebac sa cimetom, sa bloga gospe maksivide, ubija kolko je dobar! :o http://tortatorta.bl...-secerom-i.htmldobar recept, precizna uputstva. nemam rechi, idem da sakrijem ostatak <_<edip. prokletinja izgleda tachno kao na slici
December 8, 201212 yr e, mnogo je dobar, skoro trivijalno se pravi. i lep je i drugog i drugog ipo dana. ako ga sakrijesh ^_^ Edited December 8, 201212 yr by thermal bug
December 8, 201212 yr sad ce se gusciji bataci koji su prenocili u salamuri sa 5 kineskih zacina, crvenim biberom, lovorovim listom i klekom ubaciti na 5-6 sati u rernu, na laznom podvarku od 3 vrste kupusa (kiseli, slatki, crveni), korena celera i dunja.jel' držiš u suvoj ili mokroj salamuri ?ja nisam ni znala da salamura može da bude nešto drugo osim vode u koju se pobacaju razni začini pa u nju ćušneš meso, al' onda mi rekli, jok' to ne valja, mora suva. e sad meni nije jasno kako ide ta suva.
December 8, 201212 yr Author dobro, moguce da sam ja u ratu sa terminima, tek pozvacu se na engleski termin brine posto ja salamurim po americkim receptima. za mene je salamura slana prokuvana voda u koju dodati secer i zacini po zelji. dok je pac uljana ili slicna (jogurt) gusca opcija gde je meso namazano ali ne postoji taj fizioloski proces dubokog prodiranja u meso. druge opcije ne znam, verujem da ih ima.
December 8, 201212 yr suva salamura je morska so, bluk mleven na masini za meso i tucana paprika. za slaninu ide na 10kg slanine 1kg soli, 1kg bluka i 500g paprike. za mesa treba malo smanjiti so, da ne bude preslano, slanina povuce samo onoliko koliko joj treba.
December 8, 201212 yr Author e pa da, to moji sumadinci rade kada pripremaju meso za susenje. zato im je najcesce sve i preslano, ostave tako nekoliko nedelja na hladnom. meni ovo sa vodom mnogo vise prija za kucnu upotrebu jer se lako stice osecaj za to koliko razlicitim vrstama mesa treba u salamuri kao i to koliko treba da bude jaka. sledeci poduhvat mi je da probam da ubacim neke gigantes komade somovine u salamuru, da impregnira masno meso i da mu ubije lose mirise ovih nasih reka.
December 8, 201212 yr stavio u rernu americku pitu od bundeve, prvi put u zivotu. mislim da će ispasti dobro, za sad odlično miriše. :wub:dobro, imao sam pomoć oko testa koje je ionako najlakši deo posla, ali oko fila od bundeve sam sve sam.