darling Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 pojedem ja po jednu u kafani svaki put kad odem u rim jednom godishnje. ali to mi ne pomaze ^_^ dobro, samo kazem da ne moras na tibar vodu ako ti se jedu italijanske articoke, dovoljno je da predjes savu :)
nezvanova Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 ehehej, i ja bila prosle nedelje u bg i u guliji jela (a pre tvoje preporuke karcofu :-) odlicna bas, a odlican i guli! a inace, ja uspevala samo ove articoke da pazarim kod nas (trazila sam neke u maslinovom ulju ali nisam uspela da nadjem). dakle, ove su u suncokretovom ulju, blago zakiseljene ali skroz ok za pice npr. jedino sto sad ne znam jesam li kupila u metrou ili merkatoru, ali na jednom od ta dva mesta jesam :-)) ako neko zna gde ima tih u maslinovom ulju, neka preporuci!
gospa buba Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 dobro, samo kazem da ne moras na tibar vodu ako ti se jedu italijanske articoke, dovoljno je da predjes savu :) pa kazem ti, ne razumem ih. a one mi ne pomazu, naprotiv ^_^
Bujodrag Posted February 1, 2017 Posted February 1, 2017 imam problem sa artichokama. lepe su, ali ih ne razumem :D na stranu shto ih i nema ^_^ Meni je problem ovo 'arti' u imenu, nekako se ne povezujem. Da se zovu kempičoke, bile bi mi prihvatljivije, makar iz zezanja.
darling Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 pa kazem ti, ne razumem ih. a one mi ne pomazu, naprotiv ^_^ ponudjena, pocascena :)
gospa buba Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 ponudjena, pocascena :) eo ti artichichak ^_^
fluffy Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 (edited) Ok nije neki kunst: na mulju se izdinsta c luk a potom dodas i b luk.Na to se opet doda seckana domaca dimljena mesnata slanina i seckani krakovi (i glave) od ljignji.Po volji dodaj malo kapra i kasiku-dve pirinca.Naravno sve zaciniti (biber , so, persun) Kad se sve lepo ukrcka tim filom punis ljignje i zatvaras cackalicom.Sve poredjas u namuljisanu posudu dodas malo belog vina i b luka , persuna.i peci oko 35-40 min na 220 C Lignje sto vece jer je punjenje onih malih dosta pipav posao iako one meni budu sladje za jesti od velikih falac! tako sam i spravljala al bez slanine... cenim da je okus dakako bolji nego samo light.što se tiče punjenja, da, veće si jednostavnije, al čišćenje kuku i lele... odvalila sam se pre par nedelja, al kad se lozim da kupim sveze... nije kopanje u rudniku al smara za medalju... te su bile za nijansu manje i nisam punila već seckala i pravila sa povrćem i pipcima zajedno.. kazu ljudi bilo ukusno Sent from my iPhone using Tapatalk danas nema lignjo egzotike, pros' paprikaš s noklicama Edited February 2, 2017 by fluffy
Lancia Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 ehehej, i ja bila prosle nedelje u bg i u guliji jela (a pre tvoje preporuke karcofu :-) odlicna bas, a odlican i guli! a inace, ja uspevala samo ove articoke da pazarim kod nas (trazila sam neke u maslinovom ulju ali nisam uspela da nadjem). dakle, ove su u suncokretovom ulju, blago zakiseljene ali skroz ok za pice npr. jedino sto sad ne znam jesam li kupila u metrou ili merkatoru, ali na jednom od ta dva mesta jesam :-)) ako neko zna gde ima tih u maslinovom ulju, neka preporuci! koji si ti hipster, slusas klasicnu muzicicu, grickas picoke i sijes naruke seksi aljinice. aj se zabavljamo.
darling Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 (edited) @ flafi kako ti je ovaj zivi batak zavrsio u skuvanom rucku? aa zeznula sam se, skuvan je :D ajm sori, nisam dobro videla, maj bed. eo ti artichichak ^_^ gracije mile :) Edited February 2, 2017 by darling
nezvanova Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 koji si ti hipster, slusas klasicnu muzicicu, grickas picoke i sijes naruke seksi aljinice. aj se zabavljamo. xaxaxaxa... ma to mi i sin uvek kaže :-) postmoderniavangardnosavremenieklekticizam - to je moje drugo ime (kao što vidiš nisam romantična, a ni klasična, te mi te forme druženja baš ne pašu ;-)
Lancia Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 xaxaxaxa... ma to mi i sin uvek kaže :-) postmoderniavangardnosavremenieklekticizam - to je moje drugo ime (kao što vidiš nisam romantična, a ni klasična, te mi te forme druženja baš ne pašu ;-) jel ovo znaci, ne :( ¿
nezvanova Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 xaxaxaxaxaxa.... iako te volim, to nažalost znači ne
fluffy Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 @ flafi kako ti je ovaj zivi batak zavrsio u skuvanom rucku? aa zeznula sam se, skuvan je :D ajm sori, nisam dobro videla, maj bed. gracije mile :) upravo tako, skuvan tj raspadnut :D, no problemo Sent from my iPhone using Tapatalk
fluffy Posted February 2, 2017 Posted February 2, 2017 jel ovo znaci, ne :( ¿ xaxaxaxaxaxa.... iako te volim, to nažalost znači ne mnogo ste simpa tako hipster romantično direktni na kuvanju :) osvezili ste mi dan... (pi' srušila si mu snove i zgazila srce :) Sent from my iPhone using Tapatalk
Recommended Posts