Skyhighatrist Posted October 23, 2016 Posted October 23, 2016 (edited) Kod mene je maaalkice drugačije - nema paradajza i sira: 8 velikih paprika (ili više manjih), taman tolikih da gusto napune tepsiju oko 1kg patlidžana 3 čena bluka 7-8 inćuna šaka kapara šaka crnih maslina kašika pinjola veća veza peršuna hleb iseckan na kockice, osušen so, biber patlidzan na kockice oko 1cm, posolis i ostavis da se cede. paprikama odseces kapicu, ocistis sve od semena i bacis u tiganj na oko 1cm ulja da se proprzi sa svih strana. patlidzan dooobro ocediš, rasiris na neku povrsinu i poprasis lagano brasnom. u tiganj stavis malo mulja i 3 pritisnuta cena bluka da pozuti i pusti aromu, pa ga izvadišiš sa strane. rknes u to patlidzan, przis to 10-15 minuta, mesas cesto jer je dosta suvo. u tiganj sad opet malo mulja, pa na njega bacis 7-8 incuna da se istope, usitnis varjacom. onda dodas saku kapara, doooobru saku crnih seckanih maslina, supenu kašiku avanizovanihtm pinjola (ja moje istučem ljudski, ne samo da napuknu, ne baš u pastu, ali skoro). kad se to proprži, dodaš jedno 200gr osušenog hleba, iseckanog na kockice, propržiš još minut-dva. ugasiš vatru, dodaš patlidžan, dobro promešaš, poklopiš i ostaviš desetak minuta. kad se prohladi, dodaš onaj beli luk, protisnut, i šaku sitno seckanog peršuna. promešaš dobro i puniš paprike. poređaš u tepsiju, zaliješ sa malo mulja i vrlo malo vina, u rernu na 180 na pola sata - 40 minuta. Edited October 23, 2016 by Skyhighatrist
ivy Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 kupus sa junetinom za rucak i ovo za dorucak na poslu https://www.buzzfeed.com/joeyfiroben/make-these-cauliflower-hashbrowns-for-the-most-delicious-bre
nezvanova Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 (edited) ajvi, kako sa tim belim lukom na poslu? ja bih ga rado pravila za dorucak, ali se plasim zbog bluka...jel moze bez njega? i da, sta bi bilo najbolje kao zamena za jaja? hmhmhmhm.... Edited October 24, 2016 by nezvanova
Bambula Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Sve super samo kod rebara nemoj da zasecaš toliko,već samo po leđima.Ovako rizikuješ da se raspadne i nadam se da si koristio svinjksu mast,a ne ulje.
ivy Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 ajvi, kako sa tim belim lukom na poslu? ja bih ga rado pravila za dorucak, ali se plasim zbog bluka...jel moze bez njega? i da, sta bi bilo najbolje kao zamena za jaja? hmhmhmhm.... naravno da moze bez belog luka,zacini su opcioni i po ukusu (mada na mom poslu to nije problem)..nemam pojma sta bi bila zamena za jaja ali ja sam parmezan menjala sa bilo kojim sirom koji sam imala u frizideru(trapist,kackavalj) a juce sam napravila i bez sira samo karfiol,zacini,jaja i naseckala sam malo slaninice..moze se naseckati i maslina...
katamaran Posted October 25, 2016 Posted October 25, 2016 cooking kimchi and eating pizza tek u 9 sam stigao da pocnem a i dalje multitaskujem
ivy Posted October 28, 2016 Posted October 28, 2016 krem corba od bundeve i lazni kis od spanata i sira
John Coltrane Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 (edited) https://www.facebook.com/buzzfeedtasty/videos/vb.1614251518827491/1819885408264100/?type=2&theater Prvi i cetvrti-odlicno Edited October 30, 2016 by John Coltrane
nezvanova Posted November 5, 2016 Posted November 5, 2016 bas sam sebi ugodila danas...paravila supicu sa raznim povrcem - secerac, sargarepa, celer, brokoli, persun +miso, peceno povrce u rerni (sargarepa, cvekla i bundeva) prelivene onim cmljinim sircetom od nara, maslinovim, malo soli. zatim, salata od rukole, pecene bundeve, tostiranog oraha, posoljena, prelivena opet sircetom od nara i maslinovim uljem. i plus pecena kozija feta sa susenim paradajzom i belim lukom :-)
banatjanin Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 supu od male, matore, ali masne, domaće koke i kapamu, prvi put probam varijantu sa zeljem umesto spanaća
mammy two shoes Posted November 6, 2016 Posted November 6, 2016 drugi put u životu pravim podvarak. prvi put je bio odličan ali se ne sećam tačno koliko dugo sam ga kuvala. znam samo da je zaboravljen dugo pućkao na šporetu. da li je dovoljno sat i po kuvanja i posle pola sata u rerni?
Recommended Posts