fluffy Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 (edited) jel' i ti kuvas cufte u paradajz sosu? juce mi koleginica objasnjavala kako se to pravi i bas sam mislila mojim momcima da pravim tako...mnogo je dobro sto je bez przenja, rekla bih :)ja napravim smesu od crnog/belog luka/šargarepe/bio začina/mrvica kumina/bibera (malo, po želji) i jednog jajeta i malkice pirinčanog brašna, sve to dobro izmuljam i ostavim da stoji pola sata u fridžu (ove na slici su od junetine, ne dodajem svinjetinu) napravim ćufte i stavim ih na pek papir bez ulja i pečem nekih 20 min na 200c, onda ih u śerpi nalijem paradajz pireom, može i malo svežeg, dodam soli, malo vode i mrvu šećera, to se krčka još nekih 15/20 min na tihoj vatri, stavim malo maslinovig ulja i iseckanog peršuna i to je to. svi kažu da su ukusne, kuća ne smrdi na prženje i ne mora se ribaju ni šporet ni pleh :):):) (luk, šargarepu itd. sameljem u blenderu pa onda pomešam sa mesom, ovo sve može bude i sa mlevenim pilećim belim i isto je super) Sent from my iPhone using Tapatalk Edited September 16, 2016 by fluffy
Sara Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 Svakako, ali, ovde je poenta da ih pustiš da zagore sa jedne strane. Zajeban deo je ne dozvoliti da zagore previše. Potrena je samo po jedna crna tačka na ćufti. Once you go black you never go back moja keva u zivotu nije uspela da napravi knedle za supu (one od griza) ja ih usvrsila ne lezi vraze, deca, i moje i od brata, hoce samo babine kamene knedle, normalne ne valjaju a najveci udarac ikada, ikaadaa...`lepsi je spanac u vrticu` ma, znas kad cu da kuvam, nikad! nezahvalnici nijedni
fluffy Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 (edited) ja volim kelj i volim i pravim i knedle.. moja sestra voli te "tvrde" i sada mi se jede spanać - aaaaaaaa Sent from my iPhone using Tapatalk Edited September 16, 2016 by fluffy
fluffy Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 te :) ahahaha (te što ona voli vola da ubiju) Sent from my iPhone using Tapatalk
Bujodrag Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 lepsi je spanac Not I sam Popaj je, u memoarima, priznao da je spanać odvratan i da ga je država ucenjavala e da bi ga reklamirao.
fluffy Posted September 16, 2016 Posted September 16, 2016 (edited) ja ga obožavam, al taj vrtićski/menzaški baš i ne @bujodrag: popaj lupeta :) Sent from my iPhone using Tapatalk Edited September 16, 2016 by fluffy
Zverilla Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 humus od graska. 'nako. dobar je, al od leblebija mi se vise svidja.
yolo Posted September 24, 2016 Author Posted September 24, 2016 kog graska, susenog? zutog? tzv fava?
Zverilla Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 ne, od presnog, smrznutog. nasao neki recept na netu http://mamajacooks.blogspot.de/2015/10/humus-od-graska.html a po tvom pitanju bih rekao da to nije onaj humus od graska koji je ovde nahvaljen :)
yolo Posted September 24, 2016 Author Posted September 24, 2016 ne znam za svezi, nisam pravio nikada sem jednog improvizovanog pokusaja sa nekim ostacima sto smo odmah iskoristili za neke bruskete od zutog suvog graska je super ali nije humus, skroz je drugaciji recept, ne ide tahina. mislim moze da se stavi ali je generalno laksi i ja to jako volim da jedem leti u grckoj. skuvan zuti suvi grasak sa glavicom crnog luka i par cenova belog, bz bz u blenderu sa solju i maslinovim uljem, ko voli doda origano iako ja ne bi (nije pitanje ukusa), odozgo nabacis malo presnog crnog luka, milina. evo je na slici levo u alu posudici, limnoski kalataki sir dodat radi zagrevanja inace ne ide
katamaran Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Kod mene u kuci ovaj humus od graska bio hit al ga nikad vise ne napravismo iz nekog razloga.
yolo Posted September 24, 2016 Author Posted September 24, 2016 grcki je ovo http://www.mygreekdish.com/recipe/authentic-greek-fava-recipe-yellow-split-peas-puree/
Recommended Posts