duda Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 Cure nocas stizu pa sam se potrudio da im spravim zakusku dobrodoslice super izgleda a ne sumnjam ni u ukus
katamaran Posted July 15, 2016 Posted July 15, 2016 (edited) Ne volim ribu pa mi verovatno ne bi legao ukus pojedinih. Sto se tice izgleda all i can say is Kad ovako dobro izgleda zrtvovao bih se da probam i te sa ribom. Edited July 15, 2016 by katamaran
pacey defender Posted July 18, 2016 Posted July 18, 2016 NIje now cooking nego sinoc. Sada jedem ostatke grcke musake i mogu da kazem da je super ispalo.
ivy Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 juneca rebra su od juce bila u suvom rabu od paprike,svih boja bibera,kumina,kajenskog papra,belog luka,soli,malo ruzmarina i onda sam ih stavila u rernu pod foliju i prelila sosom od kuvanog paradaiza,balzamika,malo mulja i kesicice dzema od kajsija..posle dva sata sam odasula sos sa dna i nasekla sargarepu,cveklu i kropiric,vratila na jos oko sata..videcu koliko,kontam posle pola sata cu otkopiti i videti odasuti sos je brutalan..malo cu ga ukuvati i zgusnuti.
Lancia Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 juneca rebra su od juce bila u suvom rabu od paprike,svih boja bibera,kumina,kajenskog papra,belog luka,soli,malo ruzmarina i onda sam ih stavila u rernu pod foliju i prelila sosom od kuvanog paradaiza,balzamika,malo mulja i kesicice dzema od kajsija..posle dva sata sam odasula sos sa dna i nasekla sargarepu,cveklu i kropiric,vratila na jos oko sata..videcu koliko,kontam posle pola sata cu otkopiti i videti odasuti sos je brutalan..malo cu ga ukuvati i zgusnuti. pravis dzem od junecih rebara?
ivy Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 (edited) skoro rerna je moj omiljeni divajs Edited July 19, 2016 by ivy
ivy Posted July 19, 2016 Posted July 19, 2016 (edited) oodlicna rebra ispala :P :P ustvari su ta rebra prilicno idiot proof jelo i nema sanse da se zeznu-natrljas zacinima i zaboravis 3sata u rerni..mudrost Edited July 19, 2016 by ivy
hansolo Posted August 2, 2016 Posted August 2, 2016 (edited) Smudj u /pravom sa pijace/ mileramu, moj kucni pesto, pekarski krompir i hladan paradajz. Smudj u mileramu je odlican recept> smudj srednje velicine smestiti da lepo legne u uzu tepsiju, tri decilitra milerama /mora onaj pravi, domaci jer nije isti ukus i potrebna je ta mlecna masnoca/, malo razblaziti sa dve/tri kasike vode, naseckati saku persuna i posoliti pa preliti preko smudja, odgore iscediti jedan ceo limun i dodati malo na krupnije mlevenog bibera. Sve to strpati u rernu dok mileram se ne zgusne i dobije koricu i riba se ne ispece, proveriti povremeno. Ovako pecen smudj je fenomenalan, socan, ne presusi se, probajte. :) Edited August 2, 2016 by hansolo
pacey defender Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 Zvuči super. Ortak mi rekao da je u ribarnici u kraju pazario oslića sa parazitima i da na pecanju redovno uhvati smuđa sa crvićima. Što znači da treba proveriti kupovinu.
Frank Pembleton Posted August 3, 2016 Posted August 3, 2016 E to sa parazitima.... Jel njih ubija termička obrada, tj. ako se ne pregleda redovno kad se kupuje ili se kupuje spremljeno... ....shit has hit the fan...
banatjanin Posted August 4, 2016 Posted August 4, 2016 taj parazit postoji oduvek, nekad ga ima manje, nekad više. pre neku godinu ga je bilo u svakoj drugoj grabljivici (štuka, som, smuđ), a ove godine nisam naleteo ni na jednog ubija ga termička obrada i nije opasno ni na koji način - slobodno jedite ribu, ali nemojte da jedete suši ili karpaćo od smuđa koji nje proveren (a i zašto biste?) ako želite da budete sigurni, pregledajte ribu, iznutra po stomaku, to se vidi golim okom koliko znam, na našim prostorima nikad nije zabeleženo da se ikada neko inficirao time. zaraza od te vrste parazita kod ljudi pojavi se otprilike jednom u deset godina, kod svega nekoliko ljudi u Aziji, odnosno u Japanu (razlog je očigledan)
Recommended Posts