Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

:thumbsup: 

odlicni saveti, adame! ja jedem samo kozji sir i jogurt od mlecnih proizvoda, pa ce ovo biti jako zanimljiva novina na mom meniju :-)

Posted (edited)

fak! odlicnost kao takva.

edit: kako se zove ta naprava i de se moze kupiti :)

Edited by aram
Posted

Luda sprava je stigla 1990 god. iz Cehoslovacke :) i danas prvi put upotrebljena, zove se sunkovar ili nadoba k vyrobe sunky  :) zavisi jel ceski ili slovacki jezik.Moja je totalno retro,od aluminijuma a sada vidim da se prave od plastike sa sve termometrom.Za prvi put mi je ok mada trebao sam da secem meso sitnije, da se bolje veze a moram i termometar da kupim a ne napamet da kuvam (potrebna t je 80 C)Osim svinj.buta moze da se stave i pilece grudi, razni dodaci (biber u zrnu,masline,karanfilic,kapri..) vezbacu se ovih dana ;)

sunkovac01.jpg

Posted (edited)

što je to? dobro je to

edit: stigo i odgovor

Edited by maheem
Posted

nadjoh razne, oko 20 evrica prosek... :)

Posted

na mojoj cena 71 Kcs  :P

Posted (edited)

Luda sprava je stigla 1990 god. iz Cehoslovacke :) i danas prvi put upotrebljena, zove se sunkovar ili nadoba k vyrobe sunky   :) zavisi jel ceski ili slovacki jezik.Moja je totalno retro,od aluminijuma a sada vidim da se prave od plastike sa sve termometrom.Za prvi put mi je ok mada trebao sam da secem meso sitnije, da se bolje veze a moram i termometar da kupim a ne napamet da kuvam (potrebna t je 80 C)Osim svinj.buta moze da se stave i pilece grudi, razni dodaci (biber u zrnu,masline,karanfilic,kapri..) vezbacu se ovih dana ;)

sunkovac01.jpg

kuuuullll

Edited by ivy
Posted

30aqngh.jpg

banana kruh po ovom receptu, evo ga, ladi se. umesto javora agavin sirup, manje no sto pise, dodala natopljene grozdjice, seckane urme i orahe. ako i ne bude valjao, bice zdrav :D

Posted

molicu lepo..alternativni bejking et ic best!!!!

hleb bez brasna.

2016_05_19_1089.jpg

Posted

a sta ima i je li cemu? daj recept, sta samo tizer. 

Posted

meni je suuper,mlecni hleb od semenki sa kimom

a recept sam izmislila usput,pravim cesto varijacije na temu,nekad lepinjice,nekad manje necega,nekad vise ugl odokativno..a ovaj je sad najlepse ispao u kalupu pa reko da se pohvalim :p

mislim da je ovaj put bilo ovako: oko 1 mlin mlevenog susama,1 mlin mlevenog suncokreta,jedno 3kasike pravog kokosovog brasna,3kasike ovsenih mekinja,1 kasika psyllium ljuspica,jedno 3kasike milerama i oko 1-2dl jogurta do zitke smese,so,pola praska za pecivo i malo kima...

Posted

koliko treba vremena da se napravi, sa sve mlevenjem?

Posted

pa mlevenje je najmanji problem..pecenje duze traje..ne bih znala,nisam nikad merila..meni je to brzo-samo smuckam sve i pecem..a pece se mozda 20-30-40min zavici od debljine..

i mislim da je bilo jedno 2 jajeta u receptu,zaboravih  :lol: