renne Posted April 12, 2016 Posted April 12, 2016 Nafilovao svinjski file jajima, preprzio na puteru, dodao pečurke i peršun. Na kraju sledi flambiranje sa burbonom, i malo sitni seckanog vlašća
banatjanin Posted April 15, 2016 Posted April 15, 2016 juče: dobar dan - dobar dan... dajte sameljite mi... o!? repovi? koliko imate? dva komada? izmerite. aha, dajte oba. i tako je tri kile repine sinoć metnuto u pekač sa dosta na hcmulju proprženog cluka, celerom i korenjem, dve konzerve pelata, par deci belog vina, biberima i mirođijama... pa u rernu na 120 celu noć, pa jutros pojačao vatru i evo ga dovršavam na 180... miriše do ćoška.
sandine Posted April 23, 2016 Posted April 23, 2016 Rebra stavljena u marinadu od soja sosa,senfa,bluka,meda,koncentrata paradajza i marmelade od narance.Sutra u rernu!
banatjanin Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 ukusnost pohovanih tikvica obrnuto je proporcionalna patnjama dok ih praviš ljubav i mržnja u jednom jelu
yolo Posted April 26, 2016 Author Posted April 26, 2016 e pa nije bilo tako dok su nam ih mame i bake pravile!
belch Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 jel ih praviš rendane ili isečene na ploške? ja takve kolutove nikad nisam uspela lepo da ispohujem
Bujodrag Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 (edited) Bitno je da nisu mnogo debelo isečene. Edited April 26, 2016 by Bujodrag
ljakse Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 ukusnost pohovanih tikvica obrnuto je proporcionalna patnjama dok ih praviš ljubav i mržnja u jednom jelu +1000 mislim da sam u ovih par nedelja jedno 3-4 puta krenuo da ih pravim, pa završio sa nečim drugim kad me uvati smor.
aram Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 uvek je bolje na ploske. ali pohovani patlidzan je tri klase iznad pohovanih tikvica.
banatjanin Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 (edited) e pa nije bilo tako dok su nam ih mame i bake pravile! Vaistinu. @ ostali: Sečene na ploške, tanke, ali uzdužne. Jbt, brašna, ulepljenih prstiju, mrvica, prosutih jaja, sto sudova, vrelog ulja, masnih viljuški... Kontam da neću skoro ponovo Al' su stvarno rajski ispale, pa sa ovčijim kiselim mlekom sa gnječenim blukom i malo limuna, pa mnogo Edited April 26, 2016 by banatjanin
ljakse Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 Uzdužne ploške tačno 3 mm debele, da šljonu na pola kad otpuste vodu posoljene. Pa onda drkanje uz prskanje, letenje brašna i skidanje grudvica sa prstiju posle 2 ture u tiganju. Prezle ne stavljam, inače nisam ljubitelj (bude mi sve premasno), a ne treba mi još jedan stejdž drkališta.
belch Posted April 26, 2016 Posted April 26, 2016 ma radije ću ih izrendati pa u jaja i mleko, smorila sam se samo od čitanja vašeg opisa.
Recommended Posts