Muwan Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Heh, ja video kod njega još pre hrista. Ali ovo je generalno neki evropski recept, prave ga naširoko i u Nemačkoj i Francuskoj.
Аврам Гојић Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Mocarela, parmezan, sveže bilje, padadajz....jel to to?
Bujodrag Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Ma, ono su kuvana jaja. Užas! Spasavaj se ko može!
Frank Pembleton Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Ja sam prvo pomislio mocarela... ...shit has hit the fan...
Muwan Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 (edited) Dole pršut ili nešto suvo, odozgo kuvana jaja, gnječeni paradajz, mocarela, kačkavalj, sveža nana i bosiljak,seckane masline, i preko svega toga narendan parmezan. 45 minuta na 200 C, zakiva za doručak. Edit: mocarela nije u komadima nego je ispod jaja, isečena na kolutove. Edited March 27, 2016 by beowl
Muwan Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Odlična je za ovo ali nekad mi se desi da ne stignem da kupim neku dobru pa onda kombinujem bilo koje dve vrste sira. Parmezan je apsolutno obavezan.
Frank Pembleton Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Testo neko obično ili? ...shit has hit the fan...
Bujodrag Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Mrzim kuvana jaja. I sve što sulfatno miriše. I toliko ih ima na tom sirotom parčetu testa da zadah probija kroz monitor.
Muwan Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 (edited) Testo neko obično ili? Pola kile brašna, jedan svež kvasac i 250ml vode, ništa više (prstohvat šećera i soli). Samo ga treba umesiti prethodno veče i ostaviti da naraste. Edited March 27, 2016 by beowl
Bujodrag Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Uh, to je, čini mi se, previše kvasca. Ja toliko stavljam na kilo i po do dva.
Muwan Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 (edited) Mrzim kuvana jaja. I sve što sulfatno miriše. I toliko ih ima na tom sirotom parčetu testa da zadah probija kroz monitor. Kada se izreže hleb ništa se ne oseća na jaja jer dominiraju pršut, travke i parmezan. Možeš komotno da izvadiš i baciš jaje i nastaviš sa hasom. A možeš i da ubaciš mozarelu u komadu umesto jaja. Ili neke krupne šampinjone u komadu, šta ga znam. Ima prostora za eksperimentisanje. Kvasac sam probao i pola pakovanja i celo pakovanje, nikakvu razliku nisam primetio. Edited March 27, 2016 by beowl
aram Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 ovaj dragoljub danas nesto pun primedbi. sta bi sa voljenjem i ljubljenjem?
Bujodrag Posted March 27, 2016 Posted March 27, 2016 Kada se izreže hleb ništa se ne oseća na jaja jer dominiraju pršut, travke i parmezan. Možeš komotno da izvadiš i bqciš jaje i nastaviš sa hasom. A možeš i da ubaciš mozarelu u komadu umesto jaja. Ili neke krupne šampinjone u komadu, šta ga znam. Ima prostora za eksperimentisanje. Ma, jasno. :) Kuvana jaja su jedina namirnica koju ne podnosim. Ne znam zašto,jedem jaja, i pržena, i na oko, čak i rovita. To nepodnošenje kuvanih jaja mi je toliko čudno da se osećam pozvanim da upozoravam ljude. Tu nešto nije u redu, krije se tu neka civilizacijska opasnost, da ne kažem, to mi ne miriši na dobro.
Recommended Posts