banatjanin Posted January 27, 2016 Posted January 27, 2016 Neopravdano su napadali mlade, slobodoumne i neobuzdane ljude, tvrdeći da u komplet lepinju nikako ne može da ide kuvana boranija, šargarepa, 100% zeolit u pilulama i cipiripi :( konzerve :( kakvi grozni snobovi...
nisam ja Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Iam neke batake i srodne delove. Imam i neku zemljanu posudu s poklopcem. To ide u ladnu rernu, jel? Jel može i krompir oma i čime da začinim?
renne Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Može oma krunpir, podlij sa malo vode i piva. Začini samo sol i papar
Аврам Гојић Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) Krompir moze oma ako je krupno secen, bataci se sporije peku od drugih delova piladi. Zacin po volji, ja obicno stavljam so, dobru crvenu slatku papriku, razbacam okolo cele cenove belog luka i to je to. Nemoj u hladnu rernu, zagrej ipak na 180 stepeni. Aha, zemlja, zagrej na 200 pa smanji na 180 kad stavis unutra. Osim ako nikad nisi koristio te zemljane pa nemas poverenje u njih. Onda ipak teraj ladno. Edited January 28, 2016 by Аврам Гојић
ivy Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) i otklopi 15min pred kraj da se zapece kozica a zacini cim hoces..so,biber,beli luk,majcina dusica.. ja cu danas musaku od kiselog kupusa Edited January 28, 2016 by ivy
nisam ja Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) Koristio sam al nisam bio nešto zadovoljan jer sam u ladnu metio. A tretirao sam ga pre prvog korišćenja potapanjem u vodu na 24h. To je kao protiv pucanja, e sad nisam siguran.. Edited January 28, 2016 by nisam ja
ivy Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 onda bi trebalo da moze u toplu rernu ja imam neku kinesku pa je stavim u toplu rernu i nije jos pukla
Аврам Гојић Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 (edited) Koristio sam al nisam bio nešto zadovoljan jer sam u ladnu metio. A tretirao sam ga pre prvog korišćenja potapanjem u vodu na 24h. To je kao protiv pucanja, e sad nisam siguran.. Ako imaju ozbiljan seljacki pedigre, sigurno nece puci. Najverovatnije nece.. Ako nisi sada siguran, napravi "toplu probu" sledeci put, to uvek radim sipanjem mesavine vode i kukuruznog brasna i zagrevanjem, to je dobro za zemlju a i pokaze da li je felericna. Ja bih rizikovao, na osnovu iskustva, ali ne zelim da budem odgovoran ako provedes popodne gladan ribajuci rernu. Edited January 28, 2016 by Аврам Гојић
nisam ja Posted January 28, 2016 Posted January 28, 2016 Hvala dame i gospodo. Idem danas bez rizika, posuda je fenseraj neki. Dobio na poklon. Poklopac je nešto oslikan...:)
Recommended Posts