renne Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 naravno,nista nije problem...kao sto rekoh..Ali to nikako nisu nebitnosti.Iseci meso, recimo but po duzini vlakana, pa onda po širini. Pa isprži Pa javi rezultat
ivy Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) ali ni to nije isto kao secenje povrca koje se kuva/dinsta/omeksa do dezintegracije i nestajanja...naravno da i tu postoje nijanse(tipa krupnije ili sitnije secen kupus u slatki kupus sa mesom ili paprika u djuvecu ili muckalici... ja to sve znam i to su sve glavni sastojci jela,mesate pojmove) ali nikako tolike da bas uticu na krajnji ishod jela tipa secenja luka u pasulju...ajte molim vas.. Edited January 26, 2016 by ivy
Anonymous Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ja se već godinama držim onih u JNA receptu za sorbast* pasulj propisanih normativa i načina pripreme, nikad ne omane. Potapanje zrna u vodu noć prije kuhanja je poželjno, čak i ako zrna nisu ista generacija, budu ravnomjerno skuhana. * kao sorbast je potpisan u knjizi, recept broj 174. Tako je, a u JNA kuvaru 'vojnički pasulj' je ovo: Meni je bolji taj njihov čorbast pasulj.
Bujodrag Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ma, pasulj je bez veze. Dajte neka dobra jela.
ljakse Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 ali ni to nije isto kao secenje povrca koje se kuva/dinsta/omeksa do dezintegracije i nestajanja...naravno da i tu postoje nijanse(tipa krupnije ili sitnije secen kupus u slatki kupus sa mesom ili paprika u djuvecu ili muckalici... ja to sve znam i to su sve glavni sastojci jela,mesate pojmove) ali nikako tolike da bas uticu na krajnji ishod jela tipa secenja luka u pasulju...ajte molim vas.. Jebote, ajde ne blamiraj se. Probaj da napraviš rižoto sa lukom seckanim na tračice, pa javi rezultat.
nisam ja Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ma, pasulj je bez veze. Dajte neka dobra jela. Daj stavljaj smajlije..
Bujodrag Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ma, pasulj je bez veze. Dajte neka dobra jela.
nisam ja Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ne sad ozbiljno. Retko šta može da prejebe stvarno dobar pasulj. Dimljena kolenica, slaninica, kobaja. I kupus. Dal svež dal kiso, zavisi od godišnjeg doba.
gospa buba Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 (edited) inace, u pasulju moze da se kuva i jecam, onda se to zove ricet. tvrdo c. e i to je pojezija isto. ja volim da metnem leblebija, potopim ih zajedno s pasuljem, trecinu chetvrtinu kolko pasulja otprilike. i onda klasik posle, volja chorbast volja u rernu. bash me gazza inspirisao :) edip@rene. jeste. karanfile i suljpa ne prashtamo :D Edited January 26, 2016 by gospa buba
aram Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 pasulj u svakom obliku. corbast, gust, salata, pasta fazol, s mesom, bez mesa, sa kiselom paprikom iz tursije, sa kobssicama, mali crni, veliki beli, sareni, pasuljica aaaa, sveeeee, aaaaa
pbg12345 Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ko ne voli pasulj, ne voli ni ljude:D+1 Nego, ocigledno je vreme za jednu pppasuljijadu Prijavljujem se za degustaciju :)
Bujodrag Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 Ja se prijavljujem za kuvanje. Degustacija baš ako mora.
Recommended Posts