January 26, 20169 yr naravno,nista nije problem...kao sto rekoh..Ali to nikako nisu nebitnosti.Iseci meso, recimo but po duzini vlakana, pa onda po širini. Pa isprži Pa javi rezultat
January 26, 20169 yr ali ni to nije isto kao secenje povrca koje se kuva/dinsta/omeksa do dezintegracije i nestajanja...naravno da i tu postoje nijanse(tipa krupnije ili sitnije secen kupus u slatki kupus sa mesom ili paprika u djuvecu ili muckalici... ja to sve znam i to su sve glavni sastojci jela,mesate pojmove) ali nikako tolike da bas uticu na krajnji ishod jela tipa secenja luka u pasulju...ajte molim vas.. Edited January 26, 20169 yr by ivy
January 26, 20169 yr Ja se već godinama držim onih u JNA receptu za sorbast* pasulj propisanih normativa i načina pripreme, nikad ne omane. Potapanje zrna u vodu noć prije kuhanja je poželjno, čak i ako zrna nisu ista generacija, budu ravnomjerno skuhana. * kao sorbast je potpisan u knjizi, recept broj 174. Tako je, a u JNA kuvaru 'vojnički pasulj' je ovo: Meni je bolji taj njihov čorbast pasulj.
January 26, 20169 yr ali ni to nije isto kao secenje povrca koje se kuva/dinsta/omeksa do dezintegracije i nestajanja...naravno da i tu postoje nijanse(tipa krupnije ili sitnije secen kupus u slatki kupus sa mesom ili paprika u djuvecu ili muckalici... ja to sve znam i to su sve glavni sastojci jela,mesate pojmove) ali nikako tolike da bas uticu na krajnji ishod jela tipa secenja luka u pasulju...ajte molim vas.. Jebote, ajde ne blamiraj se. Probaj da napraviš rižoto sa lukom seckanim na tračice, pa javi rezultat.
January 26, 20169 yr Ne sad ozbiljno. Retko šta može da prejebe stvarno dobar pasulj. Dimljena kolenica, slaninica, kobaja. I kupus. Dal svež dal kiso, zavisi od godišnjeg doba.
January 26, 20169 yr inace, u pasulju moze da se kuva i jecam, onda se to zove ricet. tvrdo c. e i to je pojezija isto. ja volim da metnem leblebija, potopim ih zajedno s pasuljem, trecinu chetvrtinu kolko pasulja otprilike. i onda klasik posle, volja chorbast volja u rernu. bash me gazza inspirisao :) edip@rene. jeste. karanfile i suljpa ne prashtamo :D Edited January 26, 20169 yr by gospa buba
January 26, 20169 yr pasulj u svakom obliku. corbast, gust, salata, pasta fazol, s mesom, bez mesa, sa kiselom paprikom iz tursije, sa kobssicama, mali crni, veliki beli, sareni, pasuljica aaaa, sveeeee, aaaaa
January 26, 20169 yr Ko ne voli pasulj, ne voli ni ljude:D+1 Nego, ocigledno je vreme za jednu pppasuljijadu Prijavljujem se za degustaciju :)