cmrlj Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 ako imas dimljene paprike dodaj i to, da bude ko sa sela sto se krckao na vatri s predimljenim mesom:)
Аврам Гојић Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 zajebano je to za pasulj...ja (kao) umem da ga skuvam, a onda odem na selidbu kod druga i probam pasulj njegove majke. pa to je potpuno druga kategorija jela, pun, bogat ukus, izludjujuci miris...
yolo Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 dodao sam vec komade kraskog prsuta, dimljenost je obezbedjena. pederi stop!
yolo Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 slazem se sa avramom, ne umemo mi improvizatori da pravimo ta drevna jela. gibanica, pasulj, sarma.... sve to ima najbolji ukus kod ljudi to spremaju po 50 godina sa nepromenjenim receptima
Аврам Гојић Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 E gibanicu znam, dobio sam ranu obuku. Ovo ostalo nikada necu nauciti do kraja, jednostavno tu trebaju vojnicka preciznost i rutina.
ljakse Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 zajebano je to za pasulj...ja (kao) umem da ga skuvam, a onda odem na selidbu kod druga i probam pasulj njegove majke. pa to je potpuno druga kategorija jela, pun, bogat ukus, izludjujuci miris... Možda zbog toga što je (klasičan) pasulj jelo koje se samo kuva. Potrebni su ti dobar pasulj, beli i crni luk, biber, so, aleva i mesište po izboru. I ja sam se godinama patio dok nisam skapirao da je to najjednostavnija stvar na svetu i da ne treba da izmišljam neke kurčeve tople vode i ludila da bi dobio stvar kako treba.
yolo Posted January 26, 2016 Author Posted January 26, 2016 od gore navedenog nisam stavio beli i crni luk, biber i alevu. zato sam stavio sok od paradajza, stabljiku od celera i kockice kraskog prsuta. mislim da kapiram gde sam se zeznuo. daleko bilo da ne moze da se jede, sad cu ga odneti u kanc i ponudi grupnjak kolegama i koleginicama.
ivy Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 nisi stavio kostur jela- crni i beli luk?! :o cak biber i aleva nisu toliko bitni..
aram Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 a i paradajz ne ide, ako bas volis (a volim i ja) onda malo umesaj na kraju...
Аврам Гојић Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 mene najvise zeza konzistencija zrna, nikako da ubodem da budu lepo, ravnomerno skuvana...
aram Posted January 26, 2016 Posted January 26, 2016 pa jebem li ga, to ti verovatno uvale mesano od prosle i ove godine suljpa... nikad mi se to nije desilo, nemam ideju sta bi drugo moglo biti.
Recommended Posts