Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

zavrsio sa fonduom i rakletom (kupio nove sprave pa morao obe odjednom da probam  :isuse: )

slatki kupus sa svinjetinom

- Mama, mama, jel' ima nešto slatko?

- Ima sine, sladak kupus!

e jutros sam se probudila sa idejom da mi se jede varivo,nesto kasikom,blago,okrepljujuce i corbasto -slatki kupus...inace moj prvi,malo sam ga prekuvala ali je predobar!!!!!!

edit slika

t2016-01-25-1006.jpg

Edited by ivy

On 25. 1. 2016. at 13:58, banatjanin said:

- Mama, mama, jel' ima nešto slatko?

- Ima sine, sladak kupus!

:lolol:

On 25. 1. 2016. at 14:06, ivy said:

e jutros sam se probudila sa idejom da mi se jede varivo,nesto kasikom,blago,okrepljujuce i corbasto -slatki kupus...inace moj prvi,malo sam ga prekuvala ali je predobar!!!!!!

edit slika

t2016-01-25-1006.jpg

Ovako na sliki izgleda odlican,nije prekuvan

moze biti da sam se ja odvikla od jako kuvanog povrca,posto sve obradjujem minimalno i uglavnom tek do prve naznake mekanosti a ovo se ipak krckalo 2sata...

a ovde je bilo malo manje tecnosti nego sto sam htela  :lol:

Edited by ivy

Obario proso (na način na koji obarimo pirinač). U drugom loncu propržio crni luk na maslinovom ulju, pa dodao slatki kari iz Maxija i vrlo kratko i njega propržio. Potom ubacio da se dinsta svež kupus isečen na trake. Kad je kupus smekšao, dodao šaku graška (drugi put ću stavim sočivo), biber i so. I onda, 5 minuta pred kraj, dodao šaku pečenog kikirikija i parče bundeve (slatke kao med btw), isečene na kockice. To varivo će da ide kao prilog uz proso. 

To će da bude glavno jelo, a za dezert - apple crumble. 

On 25. 1. 2016. at 10:58, ivy said:

slatki kupus sa svinjetinom

sladak kupus pobede

dani kupusa na ppp :D

kupus od juce, al pojelo se meso pa dodali neke kobaje, proprzene, pivom zalivene, pa umuljane u kupus :wub:

Gde je sad Hate topik da denunciram kupus, sladak.

• Author

sto ne umem da skuvam pasulj, pa to to je...

On 25. 1. 2016. at 22:17, yolo said:

sto ne umem da skuvam pasulj, pa to to je...

kako bre ti ne umesh? chak i ja umem da skuvam pasulj, a ohoho sam duduk za svashta :unsure:

• Author

ne znam  :cry:

na kraju sam dodavao paradajz iz flase i stabljike celera sitno seckane da dobije neko uzbudjenje lonac  :lolol:

e crni :)