Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 huh fino je to, jedna od najboljih zanimacija u restoranu ChinChin na Senjaku. Kod njih su trakice onako sečuanske, five spice, biber, čili, ljute i slane, idu uz pivo samo tako,
Bujodrag Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Baciš na vrelo mulje, dosta im je pet minuta, u trećem minutu dodaš čili, u petom luk. Posoliš, pobiberiš i jedeš Je l' sme bez čilija? Odma sutra da spremim. Moždadd malo soja sosa, kupujem neki dobar kod kinezaca iz kraja
aram Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) Polako pripremam sutrasnju festu. Pitanje: ossobuco u rerni ili na ringli? na ringli Edited July 25, 2015 by aram
maheem Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 hrabro je praviti nesto prvi put za goste :D javi kako je ispalo. kako se iska to meso u srpskoj mesari :D
aram Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) nemo bre nista da komplikujes, to je vrlo jednostavno jelo, to mu je i glavna vrednost :)pomesaj mulje i puter, dodaj cluk i na tiho, da ne pozuti nego da postane providan. makazicama iseckaj na par mesta onu okolnu opnu, da ti se ne skvrci meso, uvaljaj u brasno pa baci na taj luk. kad porumene dodaj vino, pusti da ispari pa mesnu supu, poklopi i krckaj dok ne omekne. dodaj povremeno supe, odrzavaj onako kremasto da bude. e sad imas dve varijante, nazovimo ih milaneze i romana. milaneze ide ovako - narendas koricu limuna, iseckas persuna i bluka, pomesas to i dodas pet minuta pre kraja. romana je komplikovanija - u startu treba prvo zarumeneti meso, onda ga izvaditi na toplo, pa prodinstati luk, sargarepu i celer (stapni, ne ovaj nas), vratiti meso i tako kuvati dalje isto ko gore. u ovoj varijanti meni bolje ide neki onaj ljubicasti luk na kolutove. onda se na kraju doda grasak, 15-tak minuta ili vec koliko treba da omekne. idu ti i mafaldine u to, ali ja svakako preferiram pirinac sa safranom :) edit @maheem teleca kolenica @host e, da, ako ces mafaldine, onda kao romana, samo sto ne ide grasak nego izvadis meso pa skuvanu testeninu izmesas sa sosom od kuvanja mesa. kad sipas u tanjir malo pobiberis i pospes parmezanom. Edited July 25, 2015 by aram
Frank Pembleton Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Ja dugo nisam video teleće kolenice... Poslato sa WC šolje by BVK
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Ja dugo nisam video teleće kolenice... Poslato sa WC šolje by BVK +1 a pravio bih osso buco
aram Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 a jebat ga, od dobrog mesara se to dalo naruciti u moje vreme?
maheem Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) fala araminho. ne znam da li mi bolje zvuci osso buco ili teleca kolenica Edited July 25, 2015 by maheem
Аврам Гојић Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) a jebat ga, od dobrog mesara se to dalo naruciti u moje vreme?kontam da može, u pravu si. imam dve pouzdane mesare fala bogu Edited July 25, 2015 by Грешни Василије
renne Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Je l' sme bez čilija? Odma sutra da spremim. Moždadd malo soja sosa, kupujem neki dobar kod kinezaca iz kraja Sme
renne Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Ja dugo nisam video teleće kolenice... Poslato sa WC šolje by BVK Ima kolenica svuda, ali očišćenih aka ribić
aram Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 (edited) a nije to to bez kosti... pretece me vasa, sustina je u ukusu koji da kostana srz :) Edited July 25, 2015 by aram
Frank Pembleton Posted July 25, 2015 Posted July 25, 2015 Pa to, oso buko... Poslato sa WC šolje by BVK
Recommended Posts