fluffy Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 mnooogo su bolje iz konzerve... dosta ih koristim i definitivno su i ukusnije i jednostavnije za spravljanje... imala sam do juče, crvena konzerva, takodje maksi 250.00 rsd, recimo..
ljakse Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 jeste 1000 puta brže al neam pojma, tako mi ima neki nedefinisani gnjecavi trip, ne znam ni kako da se izrazim. kao instant vs pravi pire. plus što je industrija
fluffy Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 stoji, al meni nekako i ukusnija.. ne znam... realno, tu sirovu uvek nešto satima kuvam.. možda zavisi i od proizvodjača
ljakse Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 ja pravio nekoliko puta sa tom industrijskom, i nikad nisam uspeo da dobijem flafoću™ i volumen kao sa suvim. što se tiče kuvanja, obavezna je soda bikarbona pri stajanju i pri krčkanju, mnogo skrati vreme. oko 2 čuke je taman, mora da bude gnjecavo za dobar humus.
banatjanin Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Neeee u konzervi, gat dem... Tekstura užas, ukus nema. Kačio je yolo onomad one sitne koje je kupio u nekoj semenkari, pakuje Lučar novi sad. Takve sitne sam dovlacio iz Grčke, i odlične su . Kad nema druge, Maksijeve sasvim rade posao
fluffy Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 (edited) ma ljudi probala sam, imam popriličan staž u kuhinji, ove su sve samo ne otužne, nisu ni previše gnjecave, taman... a što se flafoće tiče, ok su... aj kad napravim ću okačim sliku... stavljala sam i sodu... ne znam. probat' ću opet... imam neke izraelske. + skoro sam pričala nekim ljudima, kako sam kao student pravila kapamu baš, baš često... i kad videh sliku... kupila sam špinat :) i ostalo Edited July 15, 2015 by fluffy
Venom Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Ima razlicitih konzervi. Od tih koje kupujem ima jedna vrsta koja je bas onako teski ocaj - grozan ukus, grozno gnjecavo ispadne, uzas. A i mrzi me da kuvam.Al idem sad da stavim suve u vodu za sutra, da napravim falafel.
ivy Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 kad se vratim sa plaze kuvacu krem corbu od kelerabe i blitve
ivy Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 (edited) baci recept, ivy. ma 1 prostost na mulju malo dinstnula cluk pa ubacila na kockice secene kelrabe,pola manjeg celera i manju tikvicu, .dodala sam i 1 lovorov list al mi nesto nije pasao pa sam ga izvadila nalila bujon i stavila da se krcka dok povce nije omeksalo. dodala blitvu i bluk i to probarila pa u blender, vratila na vatru da provri, zacinila jednostavno so,doosta bibera i na kraju limunov sok... povrce je predivno i sveze i nista mu vise ne treba..kasnije ko hoce da je doradi u tanjiru sa pavlakom i jos limuna.. da ne kazem klasika dobila bas gomilu kelerabe i blitve iz dedine baste pa sam i stavila svega gomilu...a ostatak cu na neki pire ili ako nisu previse stringi(a malo jesu ipak) i pomfrit od ostatka :P Edited July 16, 2015 by ivy
ljakse Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 ako već ide u blender, ja bih tu ubacio svežu blitvu, bez termičke obrade.
Аврам Гојић Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 Humus ispao veoma dobro, jako sam zadovoljan, hvala svima, love y'all.
ivy Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 blitvu sam samo svenula na kraju..ono promrljala je kroz vrelu supu
Recommended Posts