banatjanin Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 pristavio ovčiji perkelt isekao prekjuče but od šilježeta na kockice pa usolio i na suvo začinio tucanim kimom, crvenim biberom i kardamomom. oprljeno na masti i sad je u tuču sa tri vrste luka, celerom i šargarepom. krčk...krčk..
Barsa Posted February 16, 2015 Posted February 16, 2015 Kao neke cufte - junece meso, prezle, beli luk, cedjenog limuna, feta sir, menta, malo tucane ljute, paradajz pire, persun, m. ulje, so biber. Cufte malo prvo proprzio u tiganju, sklonio njih, ubacio u tiganj iseckanu glavicu crvenog luka, dva-tri cena b.luka, dodao paradajz pire (razmucen u malo vode), origano, limunovog soka, persuna i mente, vratio cufte i krcko jos nekih 20ak minuta. Islo uz pire. Nije ispalo lose.
Valk Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Zelena pasta + sos od ćurećeg belog, smeđih šampinjona, malo buđavog sira i začina. Nekako mislim* da mi je ovo omiljeno jelo. * - olizala sam sudove
assück Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 http://www.ketchummfg.com/mc_images/product/image/GreenPaste5oz1.jpg ?
Аврам Гојић Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Saću da pečem pile uvaljano u jamaican jerk dry rub. Peći ću ga na gvozdenom tiganju, kažu ljudi da to valja.
Valk Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 šta je zelena pasta? Od spanaća, u konkretnom slučaju taljatele.
Amelija Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 ne bih da budem ling-ter, ali ja sam bila uverena da je neka pasta bila u pitanju tipa pesto đenoveze ili slično a ovo su za mene zeleni rezanci (bwt taljatele = rezanci u bukvalnom prevodu ;) )
aram Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 btw svaka testenina = pasta rezanci/taljatele included a pesto ili bilo koji drugi preliv za pastu = sos :)
Zverilla Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Saću da pečem pile uvaljano u jamaican jerk dry rub. Peći ću ga na gvozdenom tiganju, kažu ljudi da to valja. javi kolki je pakao
Аврам Гојић Posted February 17, 2015 Posted February 17, 2015 Ma javiću sve samo da ne ispadne efekat suvog pileta, dobro poznat u diletantskom kulinarstvu.
Valk Posted February 18, 2015 Posted February 18, 2015 btw svaka testenina = pasta rezanci/taljatele included a pesto ili bilo koji drugi preliv za pastu = sos :) takoe
nezvanova Posted February 25, 2015 Posted February 25, 2015 sutra sa gutom (ZZ) idemo na neku ekskurzijicu u budimpestu, pa spremila sendvicice... od (kao) crnog bageta sa namazom od humusa pa onda redjala seckani avokado, svezu crvenu papriku, mladi luk, stavila i kalamate, rukolu, ajzbega i tostiranog susama, golica i suncokreta... mislim da ce biti sjajni! nosim jos i pahuljice od heljde sa bademovim mlekom i mlevenim lanenim semenom i susamom, bananom, malinama i jagodama. i sad, ne znam da li da menjam evrice, bice da ce ostati madjarska bez mojih 20 evara, koliko sam planirala da potrosim ;-)
Recommended Posts