Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

pristavio ovčiji perkelt

isekao prekjuče but od šilježeta na kockice pa usolio i na suvo začinio tucanim kimom, crvenim biberom i kardamomom.

oprljeno na masti i sad je u tuču sa tri vrste luka, celerom i šargarepom.

krčk...krčk..

Posted

16361419208_7dec8b9ef3_z.jpg

Kao neke cufte - junece meso, prezle, beli luk, cedjenog limuna, feta sir, menta, malo tucane ljute, paradajz pire, persun, m. ulje, so biber. Cufte malo prvo proprzio u tiganju, sklonio njih, ubacio u tiganj iseckanu glavicu crvenog luka, dva-tri cena b.luka, dodao paradajz pire (razmucen u malo vode), origano, limunovog soka, persuna i mente, vratio cufte i krcko jos nekih 20ak minuta. Islo uz pire. Nije ispalo lose.

Posted

Zelena pasta + sos od ćurećeg belog, smeđih šampinjona, malo buđavog sira i začina.

Nekako mislim* da mi je ovo omiljeno jelo.

* - olizala sam sudove :cry:

Posted

Saću da pečem pile uvaljano u jamaican jerk dry rub. Peći ću ga na gvozdenom tiganju, kažu ljudi da to valja.

Posted

šta je zelena pasta?

Od spanaća, u konkretnom slučaju taljatele.

Posted

ne bih da budem ling-ter, ali ja sam bila uverena da je neka pasta bila u pitanju tipa pesto đenoveze ili slično

a ovo su za mene zeleni rezanci  (bwt taljatele = rezanci u bukvalnom prevodu ;) )

Posted

btw svaka testenina = pasta

rezanci/taljatele included

a pesto ili bilo koji drugi preliv za pastu = sos

:)

Posted

Saću da pečem pile uvaljano u jamaican jerk dry rub. Peći ću ga na gvozdenom tiganju, kažu ljudi da to valja.

javi kolki je pakao

Posted

Ma javiću sve samo da ne ispadne efekat suvog pileta, dobro poznat u diletantskom kulinarstvu.

Posted

btw svaka testenina = pasta

rezanci/taljatele included

a pesto ili bilo koji drugi preliv za pastu = sos

:)

:heart:

takoe

Posted

sutra sa gutom (ZZ) idemo na neku ekskurzijicu u budimpestu, pa spremila sendvicice... od (kao) crnog bageta sa namazom od humusa pa onda redjala seckani avokado, svezu crvenu papriku, mladi luk, stavila i kalamate, rukolu, ajzbega i tostiranog susama, golica i suncokreta... mislim da ce biti sjajni! nosim jos i pahuljice od heljde sa bademovim mlekom i mlevenim lanenim semenom i susamom, bananom, malinama i jagodama.

i sad, ne znam da li da menjam evrice, bice da ce ostati madjarska bez mojih 20 evara, koliko sam planirala da potrosim ;-)

Posted

želim vam lep provod i da vas vreme posluži