Anonymous Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Imao je Larson dobar recept za pihtije svojevremeno, ali je ponovo nestao.
yolo Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 nece mi vegan prodavati recept za pitije, makar ih ne jeo...
Indy Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Saću za lunch vrhunac mog kulinarskog umeća kajgana sa mladim lukom servisirana sa dimljenim lososom. (Ovo zadnje sam maznuo negde sa interneta, izgleda mi yummy... pa da proverim).
yolo Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 kad vec imas dimljenog lososa i ako te kulinaski itch ne ponese previse, ostavljali smo odlican dzejmijev recept za posirano jaje u providnoj foliji, totalno idiot proof plus super ide sa dobrim hlebom i lososom i malo sitno seckanog mladog luka odozgo..... skoro pa egg benedict with a twist
Indy Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Probaću da nađem to, zvuči mi dobro (inače sam Džejmi fan). Al pošto je vreme bilo za ručak... za sad ovo.
yolo Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 evo da ne trazis. http://hronokuhinja.rs/posirana-jaja/ totalni idiot proof, cak i ja imam skor od 4-4 u poslednjih 7 dana.
banatjanin Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Indy, jab tu samo malo pojačao jaja :-) doručkovao slično, samo bez lososa gazzzo, izvesti za pihtije, živ nisam da znam inače, onaj jedna vinar (znaš koji) što razvaljuje pihtije, svoje pravi kombinacijom osnovne mase od junećih (telećih) i svinjskih nogu, pa bazu obogaćuje dimljenim svinjskim. i tak donija onaj prebogati umami tvist ukusa. moram da razradim to ubuduće...
mammy two shoes Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 pre nekoliko nedelja video podmladak poguziju burdena kako se sladi carskim sendvičem - italian beef chicago style i poželeo (čuj da ako umem!) to napravim. youtube, moj drugar, nudi gomilu recepata. pregledam ja to i stavim u plan. naletim juče na božanstven komad junećeg vrata, jutros kupim dva bageta. po sećanju iskombinujem recepte i priredim meso. eno ga u rerni. ako im ne bude valjalo, eno im drugi baget. neka mažu putera i neka kušuju.
Indy Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Indy, jab tu samo malo pojačao jaja :-) doručkovao slično, samo bez lososa To je namerno, pošto moram da pojačam zelenjavo u ishrani. Za večeru sam ono što mi je neko savetovao na topiku povrće. Na tost (debelo) namazao avokado, a odozgo nabacao sitno iseckani bluk (u ogromnoj količini, što bi rekao Frank Zappa, garlic aroma that could level Tacoma...) Uopšte nije loše, a pritisak mi je toliko pao da mogu čak i AO finale da gledam bez infrakta.
gospa buba Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 super ti je povrce. stavi i 1 (jedan) list zelene salate ozgo ^_^
banatjanin Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 odozgo nabacao sitno iseckani bluk (u ogromnoj količini, što bi rekao Frank Zappa, garlic aroma that could level Tacoma...) Uopšte nije loše, a pritisak mi je toliko pao da mogu čak i AO finale da gledam bez infrakta. ako hoćeš još nešto za pritisak: cvekla, pogotovo sok. radi odmah
Dagmar Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 Ovsene pahulje, ja to jela jedno vreme stalno za doručak dok nisam shvatila da je to uzrok mog goreg nego inače niskog pritiska.
ivy Posted February 1, 2015 Posted February 1, 2015 e pa gazzo da si pazljivo ispratio ono moje putesestvije sa pihtijama znao bi da se posole(bar malo) odmah na pocetku jer se kolagen ne rastvara samo u vodi,ima neki naucni trip,nego mu je potrebna i so ..bez soli ga mozes kuvati 3 dana nece se rastvoriti tj napraviti potrebnu emulziju
yolo Posted February 1, 2015 Author Posted February 1, 2015 (edited) posolio, bez brige. ustao jutros u pola devet da iskljucim ringlu posle 9 sati kuvanja, izgleda da ce biti strava, samo jos da se ohlade sto se jos nije desilo za ovih pet sati do tada. Ukus strava. Umami neprepricljiv, ovo je najbolja supa koju sam ikada skuvao, ubila se za ramen. Posto imam samo meso od repa a puno supe, cenim da ce biti viskova. Dve muhe.... Edited February 1, 2015 by yolo
Recommended Posts