boshoku Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 za picu je to min temperatura - sprži je dok kažeš keks - pretpostavljam da je slična logika i za leb Link to comment
aram Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 pa ne mozes da dobijes npr. one lepinje kakve renne pravi nikako, niti neke druge hlebove sa krckavom koricom :( za mekane pogace i slicna peciva je ok i dvesta, al ja hocu bas pravi hleb da pravim. Link to comment
duda Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 za picu znam za hleb, pa šta znam, na selu peku pravi hleb i ima i koricu, ali ne na tolikoj temperaturi doduše u šporetu na drva ne znam kakve lepinje peče rene i u kakvom špretu Link to comment
duda Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 pa kakvati je to rerna ? i kolikojoj treba vremena da nagura na 300? Link to comment
renne Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 Oko 15 minuta recimo. Na struju rerna, nije na plin. I malo je većih gabarita, oko 25% veća od standardne Link to comment
ivy Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 i moja rerna ima do 300c ali nista od pecenja hleba u njoj Link to comment
aram Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 (edited) pa otkud znas kolika je temperatura u rerni na drva :D ozbiljno, hlebovi kakve ja hocu, sa tvrdom i krckavom koricom, traze 290-300 i paru na pocetku, a onda se smanji na 230 Edited January 13, 2015 by aram Link to comment
darling Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 jes pravio nekad no knead bread? Link to comment
aram Posted January 13, 2015 Share Posted January 13, 2015 jesam i nisam najzadovoljniji. odlican je dok je jos vruc, posle korica izgubi sasvim krckavost, mora se podgrejati opet u rerni da bi bio ok. Link to comment
Zverilla Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Ajde daj recepturu sta si menao sa cim? uprzio malo cluka da ukaramelise, ubacio gomilu kimcija da se ukrcka i odmekne (sa sve vodice, u njoj je dosta ukusa i zacina) skuvao rizu (bila neka sto se dugo kuva, sa onim divlijm delovima, al moze koja god), kad je kimci ostao bez vode, ubacio zacine (korijander i djumbir u prahu, gomilu sirache - to sam imao pri ruci, u sustini improvizacija. bluk nisam jer sam ga stavio mnoooogo u sam kimci), i onda i skuvanu rizu u njega, da se malko uprzi zajedno tu mora da se pazi da se lepo mesa da ne zagori malko sam zajebao jer sam trebao veci tiganj, da se vise przi a manje dinsta na kraju razbio jedno jaje i umutio ga da se stegne mislim da su me upamtile sve kolege na poslu, jer sam ga poneo sa sobom za rucak, a belog luka u njemu ima u neogranicem kolicinama :) i mislim#2: ovo bi mozda moglo da se pravi sa svakom tursijom koja je lakto-fermentisana. npr i domacim kupusom, samo da se dobro zacini dok se przi @yolo, izvestio sam vec o kimciju na zimnici :) meni dobar, a sledeci ce biti jos i bolji! Link to comment
Frank Pembleton Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 uprzio malo cluka da ukaramelise, ubacio gomilu kimcija da se ukrcka i odmekne (sa sve vodice, u njoj je dosta ukusa i zacina) skuvao rizu (bila neka sto se dugo kuva, sa onim divlijm delovima, al moze koja god), kad je kimci ostao bez vode, ubacio zacine (korijander i djumbir u prahu, gomilu sirache - to sam imao pri ruci, u sustini improvizacija. bluk nisam jer sam ga stavio mnoooogo u sam kimci), i onda i skuvanu rizu u njega, da se malko uprzi zajedno tu mora da se pazi da se lepo mesa da ne zagori malko sam zajebao jer sam trebao veci tiganj, da se vise przi a manje dinsta na kraju razbio jedno jaje i umutio ga da se stegne mislim da su me upamtile sve kolege na poslu, jer sam ga poneo sa sobom za rucak, a belog luka u njemu ima u neogranicem kolicinama :) i mislim#2: ovo bi mozda moglo da se pravi sa svakom tursijom koja je lakto-fermentisana. npr i domacim kupusom, samo da se dobro zacini dok se przi @yolo, izvestio sam vec o kimciju na zimnici :) meni dobar, a sledeci ce biti jos i bolji! Mislio sam da si u kmchiju menjao sastojke... Link to comment
renne Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 Danas sarma, goveđa supa, ribić u kajmaku, file u viskiju sa pečurkama Link to comment
renne Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 (edited) Napunio file pečurkama i barenim jajima, posolio, pobiberio. Sad ide na vreo tiganj sa par neočišćenih čenova bluka Edited January 16, 2015 by renne Link to comment
Singer Posted January 16, 2015 Share Posted January 16, 2015 što neočišćeni? da ne zagore prebrzo ili ima neka druga fora? Link to comment
Recommended Posts