January 13, 201510 yr za picu je to min temperatura - sprži je dok kažeš keks - pretpostavljam da je slična logika i za leb
January 13, 201510 yr pa ne mozes da dobijes npr. one lepinje kakve renne pravi nikako, niti neke druge hlebove sa krckavom koricom :( za mekane pogace i slicna peciva je ok i dvesta, al ja hocu bas pravi hleb da pravim.
January 13, 201510 yr za picu znam za hleb, pa šta znam, na selu peku pravi hleb i ima i koricu, ali ne na tolikoj temperaturi doduše u šporetu na drva ne znam kakve lepinje peče rene i u kakvom špretu
January 13, 201510 yr Oko 15 minuta recimo. Na struju rerna, nije na plin. I malo je većih gabarita, oko 25% veća od standardne
January 13, 201510 yr pa otkud znas kolika je temperatura u rerni na drva :D ozbiljno, hlebovi kakve ja hocu, sa tvrdom i krckavom koricom, traze 290-300 i paru na pocetku, a onda se smanji na 230 Edited January 13, 201510 yr by aram
January 13, 201510 yr jesam i nisam najzadovoljniji. odlican je dok je jos vruc, posle korica izgubi sasvim krckavost, mora se podgrejati opet u rerni da bi bio ok.
January 14, 201510 yr Ajde daj recepturu sta si menao sa cim? uprzio malo cluka da ukaramelise, ubacio gomilu kimcija da se ukrcka i odmekne (sa sve vodice, u njoj je dosta ukusa i zacina) skuvao rizu (bila neka sto se dugo kuva, sa onim divlijm delovima, al moze koja god), kad je kimci ostao bez vode, ubacio zacine (korijander i djumbir u prahu, gomilu sirache - to sam imao pri ruci, u sustini improvizacija. bluk nisam jer sam ga stavio mnoooogo u sam kimci), i onda i skuvanu rizu u njega, da se malko uprzi zajedno tu mora da se pazi da se lepo mesa da ne zagori malko sam zajebao jer sam trebao veci tiganj, da se vise przi a manje dinsta na kraju razbio jedno jaje i umutio ga da se stegne mislim da su me upamtile sve kolege na poslu, jer sam ga poneo sa sobom za rucak, a belog luka u njemu ima u neogranicem kolicinama :) i mislim#2: ovo bi mozda moglo da se pravi sa svakom tursijom koja je lakto-fermentisana. npr i domacim kupusom, samo da se dobro zacini dok se przi @yolo, izvestio sam vec o kimciju na zimnici :) meni dobar, a sledeci ce biti jos i bolji!
January 14, 201510 yr uprzio malo cluka da ukaramelise, ubacio gomilu kimcija da se ukrcka i odmekne (sa sve vodice, u njoj je dosta ukusa i zacina) skuvao rizu (bila neka sto se dugo kuva, sa onim divlijm delovima, al moze koja god), kad je kimci ostao bez vode, ubacio zacine (korijander i djumbir u prahu, gomilu sirache - to sam imao pri ruci, u sustini improvizacija. bluk nisam jer sam ga stavio mnoooogo u sam kimci), i onda i skuvanu rizu u njega, da se malko uprzi zajedno tu mora da se pazi da se lepo mesa da ne zagori malko sam zajebao jer sam trebao veci tiganj, da se vise przi a manje dinsta na kraju razbio jedno jaje i umutio ga da se stegne mislim da su me upamtile sve kolege na poslu, jer sam ga poneo sa sobom za rucak, a belog luka u njemu ima u neogranicem kolicinama :) i mislim#2: ovo bi mozda moglo da se pravi sa svakom tursijom koja je lakto-fermentisana. npr i domacim kupusom, samo da se dobro zacini dok se przi @yolo, izvestio sam vec o kimciju na zimnici :) meni dobar, a sledeci ce biti jos i bolji! Mislio sam da si u kmchiju menjao sastojke...
January 16, 201510 yr Napunio file pečurkama i barenim jajima, posolio, pobiberio. Sad ide na vreo tiganj sa par neočišćenih čenova bluka Edited January 16, 201510 yr by renne