yolo Posted November 4, 2014 Author Share Posted November 4, 2014 dodaj esenciju, nista drugo ti ne treba. to je stara italijanska fora za bazicno kuvanje tripica. pomaze da se izbije miris koji ionako jedno nedelju dana neces moci za izluftiras iz stana. sto se tice kolicine, ne znam, radi na osecaj, sigurno treba da se oseti u vazduhu a verovatno i u vodi u kojoj se kuva. nije ideja da tripe povuku jako na vanilu, nego da se neutralise miris. naravno, ti ces moci da osetis vanilu kad ih budes jeo ali niko drugi nece. Link to comment
ljakse Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 Hm, kakav miris, ne sećam se kad sam poslednji put našao škembetinu koja mora nešto specijalno da se tretira, uglavnom je svi prodaju vrlo detaljno očišćenu. Ja je po navici uvek ostavim u sirćetnoj vodi sat-dva, ali kapiram da bi i bez toga prošla, samo lepo isprana pod mlazom. Link to comment
yolo Posted November 4, 2014 Author Share Posted November 4, 2014 pa miris govana, pobogu ljakse. onaj zbog koga ih toliko volimo. Link to comment
banatjanin Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 dodao vanilu, skuvane su, radi, gazzo ljubim te u šta 'oćeš! nego, ljakse je u pravu, kod ovih jednostavno ovde nema "onog" mirisa. ne kuvam prvi put, uvek je to bilo pakao, nemam pojma šta su im radili, nisam ih čak ni pacovao - i jednostavno se ništa ne oseća. gajba miriše ko đul bašta. ranije sam to potapao u sirće, luk i začine. sad jok. i ne miriše naprijatno, štaviše. ovo ću kod Martinovića da overim još jednom, ako bude isti kvalitet, onda znamo da im rade nešto. Link to comment
fikret selimbašić Posted November 4, 2014 Share Posted November 4, 2014 dodao vanilu, skuvane su, radi, gazzo ljubim te u šta 'oćeš! nego, ljakse je u pravu, kod ovih jednostavno ovde nema "onog" mirisa. ne kuvam prvi put, uvek je to bilo pakao, nemam pojma šta su im radili, nisam ih čak ni pacovao - i jednostavno se ništa ne oseća. gajba miriše ko đul bašta. ranije sam to potapao u sirće, luk i začine. sad jok. i ne miriše naprijatno, štaviše. ovo ću kod Martinovića da overim još jednom, ako bude isti kvalitet, onda znamo da im rade nešto. Kreč? Najvjerovatnije. Ne znam kakav je omjer kreča i vode ali sam od nekoliko mesara čuo da koriste kreč kad peru škembiće. Jednom sa krečnom vodom a onda isperu čistom. Zbog toga je ovakva boja i nedostatak "onog" mirisa :) Link to comment
renne Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 Podvarak, sa kolenicom i svežim vratom Link to comment
Guest Posted November 8, 2014 Share Posted November 8, 2014 to se i pravi da ne postoji Link to comment
yolo Posted November 10, 2014 Author Share Posted November 10, 2014 a što ljuta paprika? Link to comment
fluffy Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 da bi ti pit'o :) cimet! Link to comment
renne Posted November 10, 2014 Share Posted November 10, 2014 Pa đe cimet u šne nokle, kuku Link to comment
Recommended Posts