yolo Posted November 2, 2014 Author Posted November 2, 2014 mene vizuelno dojmio beyond, koji pored obicnog ima i taan od integralnog susama. nije da bi ga stavio u tahini nego samo kazem. inace idem krajem meseca do izraela pa cu da donesem real thing sa okupiranih teritorija.
ljakse Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 (edited) +2,3 Ček, Beyond je onaj što ima proširen asortiman (i leblebije i kinou i bulgur i ovo i ono) i kolje sa cenama? Edited November 2, 2014 by ljakse
darling Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Ostalo mi od juče fantastičnog bolonjeze sosa. jes ti to juce kuvo bolonjezu po blumentalu?
rezwalker Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 jes ti to juce kuvo bolonjezu po blumentalu? Auu, što je dobar taj Blumenthalov recept, mada je po meni još bolji kada se izostavi kompot od paradajza - ipak je to mesni ragu. Takođe, ne koristim svinjsko meso i pravim ga od čiste junetine, ali dodam malo slanine, pileće džigerice i nešto praha od sušenih vrganja.
Аврам Гојић Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 jes ti to juce kuvo bolonjezu po blumentalu? eh obznanio bih to ovde :) obične bolonjeze, ali dugo dugo krčkane u rerni
darling Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 ja, kad sam juce, prekjuce nabasala na neprikladnom topiku da mrcvaris bolonjez 6 sati, pomislila aha, to je to, sad mu treba malo vremena da napise i uklopi s fotkama :) @ rez i meni je izgledao dobro, zapravo, izgledao mi je previse, na primer, onaj soja sos ne razumem (jel se dobro secam da u cetvrtom satu doda i soja sosa?!), ali sam radoznala da ga skuva covek iz naroda i podnese izvestaj. gresni vasilije je obecao, pa cekamo.
Аврам Гојић Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 Biće jednog od narednih vikenada, i ja se oštrim.
darling Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 dobro, samo da ti kazem da u aromama ima spageta i lingvina koje su trafilate al brozno, sto je pasta koju on preporucuje u tom receptu, za neverovatnih 99 dinara.
rezwalker Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 (edited) @ rez i meni je izgledao dobro, zapravo, izgledao mi je previse, na primer, onaj soja sos ne razumem (jel se dobro secam da u cetvrtom satu doda i soja sosa?!), ali sam radoznala da ga skuva covek iz naroda i podnese izvestaj. gresni vasilije je obecao, pa cekamo. Čak ni kada sam prvi put pravio bolonjski ragu po njegovom receptu nisam stavljao fish sos. U svakom slučaj, apstolutno ga isprobaj, zaista se vredi iscimati, ali meni je čak i bolji bez tog paradajz kompota, a sa dodatkom sastojaka koje sam gore naveo. Takođe mu je burger ubica. Kada se iz plećke izvuče miozin, pa se sve samelje onako kako je on objasnio, ispečeno meso ima teksturu paštete. Nestvarno je. Edited November 2, 2014 by rezwalker
rezwalker Posted November 2, 2014 Posted November 2, 2014 'Oću, 'oću. Obožavam ovaj forum, međutim, bio sam u obavezama do guše. Nisam pošteno ni kuvao poslednjih meseci...
banatjanin Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 (edited) pE-VaM pO - Ku-Ći zviždućem, skakućem, parmiđano čeka, pelat čeka, maslinovo čeka, celer čeka, vince čeka, blukčić čeka, da se tripe skuv -A- AaAaAaAa --aaaa-- juuuuUUUUuuuUUUuuuu Edited November 4, 2014 by banatjanin
Аврам Гојић Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 ti si nananana od ranog jutra vidim ja...
yolo Posted November 4, 2014 Author Posted November 4, 2014 u lonac tripica (kad mi prodje detox) se kladim da nisi stavio kljucni sastojak - vanilu. nego kako si ih tako dobro oprao?
banatjanin Posted November 4, 2014 Posted November 4, 2014 (edited) ti si nananana od ranog jutra vidim ja... pa kako da ne budem kad kuham tripe? .. a napolju sunce. u lonac tripica (kad mi prodje detox) se kladim da nisi stavio kljucni sastojak - vanilu. nego kako si ih tako dobro oprao? nisam, nego sam ih i kupio kad sam snimio kako su pripremljene, kod Martinovića na NBG. u životu nisam video belje i mirišljavije. oprao sam ih sporta radi, potpuno su bile očišćene. sad ih i kuvam kad nema nikog na gajbi, sa idejom da sve otvorim i ne usmrdim kuću, međutim, nema potrebe. isparavaju samo začini, korenasto povrće i onaj plemeniti tripica miris. vidi, da se inhaliraš :D nego, nisam vanilu... mislim da će bar još sat biti na ringli, jel kasno? u kom obliku vanilu, mislim da imam esenciju i šećer? Edited November 4, 2014 by banatjanin
Recommended Posts