katamaran Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 (edited) Falafel :) Taman krenem da motam kuglice i zasvrbe me ledja Krenem da se cesem o najbliza vrata a macor mi se nacisto sokirao. Prvo me je zblanuto gledao sta radim da bi posle par sekundi smugnuo :) Ovaj put vise od 30 kuglica od 250g leblebija :o Edited October 26, 2014 by katamaran
aram Posted October 26, 2014 Posted October 26, 2014 (edited) macor pomislio da si medved :D @ivy pohovani patlidzan :) plus punjeni avokado, jedna lagana vecerica Edited October 26, 2014 by aram
ljakse Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 Rižoto milaneze, da imam sutra šta da jedem u pauzama šljakerisanja. Sve po peesu od kvalitetnih sastojaka, osim što je tzv bujon od nekog biozačina moram ovih dana da sednem da napravim domaćinski povrćni da zamrznem, i to ću da konsultujem Pellaprata lično.
aram Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 (edited) punjeni avokado? kako? čime?cime mi dodje pod ruku :D ovog puta tunjevina, kiseli krastavcici, kuvana jaja, masline, usoljeni kapar, malo domaceg majoneza i naravno meso iz avokada. sve to lepo iseckas na kockice, promesas, zacinis, pa vratis u polovine ljuski. prosli put raskomadao neko pilece belo sto nam je ostalo, melasu od nara dodao. pre toga jednom punio gamborima i onim crvenim sosom za njih, damubijes ne mogu sad da se setim kako se zove... edip: izguglo sam, Marie Rose sauce :) Edited October 28, 2014 by aram
aram Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 vise lagana vecerica :) a ovo još nisam probao, al nameravam, koliko za vikend
ivy Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 (edited) a ovo još nisam probao, al nameravam, koliko za vikend uuuuuu :drooll: samo meni greota peci avokado..tojest pekla bih ga i ja da ga imam u izobilju i da ga nisam zeljna i da sam prethodno isprobala sve moguce varijante sa svezim pa da ne znam sta bih vise pa da ga pecem ..ali svakako je :P kontam da se rastopi i raskremasti ..mmmmmm javi obavezno kakvo je Edited October 29, 2014 by ivy
Venom Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 Meni je bilo grozno. Bio je doduse jos malo zelen, ali ukus je bio kao da jedem pecenu bundevu ili tako nesto.
aram Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 ha, znaci ti probao! a kakav ti je inace avokado?
pacey defender Posted October 29, 2014 Posted October 29, 2014 zahvala! sinoc bacio krilca u rernu. u startu ih polio mesavinom soka od paradajza sa pijace, malo tomatina, seckanog djumbira, seckane ljute crvene paprike (ono maksijevo pakovanje u kesici), harisa sosa, mlevenog origana, belog luka u prahu, secera i soli. To se 45 minuta krckalo u rerni na 230 pod folijom. Onda sam sklonio foliju, prevrnuo krilca, prebacio na 200C, dolio jos sosa od paradajza, pojacanim vusterom, belim lukom u prahu, nekom mesavinom travki sa jos malo secera i soli, i pustio sve to da se doradi jos 20 minuta. ispalo super. meso spada sa kostiju, dovoljno socno, skladno zaljuceno. milina. nisam imao med u kuci inace bi bilo jos bolje. uz to servirao salatu od krupno rendanog korena celera, crvenog kupusa, rotkvica, krastavaca i sargarepe u onom sasvim prihvatljivom low budget premia acetu, sa malo mulja i naravno, malo zgnjecenog jamaica bibera.
Venom Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 (edited) ha, znaci ti probao! a kakav ti je inace avokado? Dobro pitanje. Blag i ukusan. Ukus avokada . edit: tj. ako si pitao da li volim avokado, da naravno. Edited October 30, 2014 by Venom
Recommended Posts