yolo Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 gregada od raze. nit jednostavnijeg jela za spremiti, nit ukusnijeg.da imam kavanu ovo bi bilo jedno od 5-6 jela koje bih imao na meniju.ne znam zasto ovo nema po kafanama kad vec ima sastojaka za kupiti (raza, grdoba, morski pas) i sprema se za pola sata.
Аврам Гојић Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Prvi put u životu napravio gibanicu. Šta ja znam, i nije nešto ispala
renne Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Došao kući smrznut sa posla (ko još radi subotom do ovog doba), sad pečem kesten, pa ću da ga ubacim u bredni da se dobro natopi, pa par zrna mlevenog bibera, i bob da me vidi
aram Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 kaze zena jede mi se nesto od svega pomalo.nasecko belo meso koje mi stoji u mulju u frizideru na kockice, dodao suve sljive i tri cena bluka u ljusci i bacio sve na tiganj. kad je porumenelo podlio belim vinom, smanjio vatru i ostavio. napravio salsu od susenog paradajza, maslina i kapara pa je pomesao sa pasuljem i kockicama feta sira. zalio melasom od nara. skuvao spargle i holandez sos.tostirao leba, isekao ga na cetvrtine, na svaku turio parce kozjeg sira umotanog u slaninicu i gurnuo u rernu desetak minuta. nista nije ostalo :(
aram Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 kad ja to kazem, ona potegne argument peglanja
Аврам Гојић Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 kad ja to kazem, ona potegne argument peglanja ahahaha potpuno isto i kod mene
aram Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 pa jebi ga, u pravu su, radije cu da punim jarebice i savijam sarme ceo dan nego da peglam :D
yolo Posted December 14, 2013 Author Posted December 14, 2013 (edited) za banacanina, gregada:imao sam krilo raze od 800grama2 glavice belog luka (samo pogacar ili roze, nikako ovaj radioaktivno crveni)2 krompira, srednja do veca, roze - da se ne raspadaju prilikom kuvanja1 veca sargarepaoko 0.3dl belog vinatimijan, biber, so itdovako, bacis naseckan luk na dobro maslinovo ulje, mozes da solis ili da kao ja stavis 2-3 incuna koji ce da to posole i da daju smek, izgnjecis cen belog luka, kada luk postakli dodas jednu malu kasicicu timijana, bibera po ukusu - stavio sam crni, ovde sigurno moze ici i beli, moze i 2-3 zrna crnog u komadu, lorber... naliti sa 0.1dl belog vina i jos malo krckati, pa dodati krompir nasecen na ploske ni predebelo ni pretanko, kao za paprikas, isto i sargarepa, kao krompir. doliti malo vina i malo vode i krckati to jedno 10 minuta najmanje, kada je vec na pola kuvano, staviti komade raze u to i doliti jos vina i vode da ogrezne, ja sam u ovom trenutku dodao saku suvog povrca iz biospajza, to je prilicno nebitno, ko voli umesto toga na pocetku kada dodaje krompir moze da doda i korena celera ili persuna a posto nisam imao riblji bujon dodao sam veliku kasiku neke alnaturine (dm) satro zdrave pseudovegete, moze i bez toga ko se gadi. naseckao sam na tanke ploske 1-2 cena belog luka i dodao, smanjio vatru na 40% od pune snage, poklopio i ostavio da se krcka, vatra ne sme biti prejaka. za jedno 20min je sve ukrckano, krompir i sargarepa kuhani ali al dente (mislim da im vino nedaju da se razbrockaju) a riba super. na kraju poskropiti svezim listom zacinskog bilja po zelji, ja sam imao korijander ali verovatno ima vise rezona neki persun i slicno. ja sam znajuci za taj korijander pred kraj narendao jedan izdasan komad djumbira koji je isto legao super ali da bas cistuncima ne turam prst u oko, iako nije povuklo na azijski smek zbog dominacije vina u ukusu, ne mora:). slike cu da okacim na now eating. Edited December 14, 2013 by gazza1
Recommended Posts