ivy Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 da,kul je zalfija a ja sam u ove moje stavila malo ruzmarina i bilo oka probije se bundeva i pored jaceg sosa,dosta je aromaticna pa ispadne kombinacija umesto glavnog glumca al dobro
aram Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 ti njoki sa žalfijom su jedan od osnovnih recepata u italijanskoj kuhinji i potpuno su savršeni. samo što su savršeni u kombinaciji sa puterom, ne znam koju ti masnoću koristiš i kako će to onda ispasti...trik je da se puter topi na vrlo laganoj vatri, zajedno sa opranim i obavezno osušenim listovima žalfije, tako da puter primi svu aromu ulja iz listića žalfije u sebe. onda se u to dodaju njoki, odstoje da lepo upiju i pospu parmezanom
nezvanova Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 ma, odvojicu deo njoka da isprobam to sa zalfijom, ne zvala se ja netocka :-) koliko vidim, bice problem i to sto ne koristim puter, a ni parmezan te mi od originalnog i obecavajuceg recepta nece bas previse ostati ...samo zalfija na maslinovom u tiganju /koristim i druga aromaticna i nerafinirana, od susama, lesnika, al' tek ona nece ici.../ pa cu da dodam njoke i mozda malo pinjola ...
Amelija Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 puter topi na vrlo laganoj vatri, zajedno sa opranim i obavezno osušenim listovima žalfije, tako da puter primi svu aromu ulja iz listića žalfije u sebe. onda se u to dodaju njoki, odstoje da lepo upiju i pospu parmezanom moram probati napraviti, što pre
aram Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 moram probati napraviti, što prekad prebaciš njoke u tiganj preli ih sa par kutlača vode u kojoj su se kuvali i ostavi na srednjoj vatri da se to redukuje na željenu gustinu. mešaj pažljivo, da se njoki ne oštete, najbolja je varijanta samo ih bacati kao kad prevrćeš palačinke. onda dodaj oko 70% parmezana, 30% ostavi da pospeš u tanjiru i obavezno zabodi među njoke u svaki tanjir po dva-tri sveža listića žalfije. prijatno :)
darling Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 meni njoke bzvz. super je (kratka) pasta zalfija na maslacu plus grasak (iz konzerve), so, biber, parmezan. ne bi covek nikad reko da valja, a valja.
wall Posted October 30, 2013 Posted October 30, 2013 E sad mi je lakše.Sad ostaje da vidim tu žalfiju... -_-
Amelija Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 njoke su odlične, a vi nemate pojmaajd sad malo da se bijemo
darling Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 moze, bas sam htela na nekom da se ispraznim. :Dko voli knedle sa sljivama i taske, voli i njoke. ja jok. mislim, mogu da pojedem ako nema nista drugo, al da cu se sama masiti za njih, necu. inace, ne pripadam ovom topiku. danima ne kuvam nista.
Indy Posted October 31, 2013 Posted October 31, 2013 njoke su odlične, a vi nemate pojma Ne znam zasto mrzim njoke. Ili ih neko drugi mrzi, a ja sam ga pomesao sa sobom.
ivy Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 pečem cveklu za salatu,to mi se jedea drugo ništa nemam pojma :(možda napravim paradajiz čobricu sa šargarepom i ispečem neku piletinu nekako sa nečim,nemam pojma
Аврам Гојић Posted November 1, 2013 Posted November 1, 2013 (edited) piletina, spakovana u pekac sa mascu od mangulice, crnim vinom, crvenim i belim lukom, paprikom i zacinskim biljem Edited November 1, 2013 by Marko M. Dabovic
Recommended Posts