October 30, 201311 yr da,kul je zalfija a ja sam u ove moje stavila malo ruzmarina i bilo oka probije se bundeva i pored jaceg sosa,dosta je aromaticna pa ispadne kombinacija umesto glavnog glumca al dobro
October 30, 201311 yr ti njoki sa žalfijom su jedan od osnovnih recepata u italijanskoj kuhinji i potpuno su savršeni. samo što su savršeni u kombinaciji sa puterom, ne znam koju ti masnoću koristiš i kako će to onda ispasti...trik je da se puter topi na vrlo laganoj vatri, zajedno sa opranim i obavezno osušenim listovima žalfije, tako da puter primi svu aromu ulja iz listića žalfije u sebe. onda se u to dodaju njoki, odstoje da lepo upiju i pospu parmezanom
October 30, 201311 yr ma, odvojicu deo njoka da isprobam to sa zalfijom, ne zvala se ja netocka :-) koliko vidim, bice problem i to sto ne koristim puter, a ni parmezan te mi od originalnog i obecavajuceg recepta nece bas previse ostati ...samo zalfija na maslinovom u tiganju /koristim i druga aromaticna i nerafinirana, od susama, lesnika, al' tek ona nece ici.../ pa cu da dodam njoke i mozda malo pinjola ...
October 30, 201311 yr puter topi na vrlo laganoj vatri, zajedno sa opranim i obavezno osušenim listovima žalfije, tako da puter primi svu aromu ulja iz listića žalfije u sebe. onda se u to dodaju njoki, odstoje da lepo upiju i pospu parmezanom moram probati napraviti, što pre
October 30, 201311 yr moram probati napraviti, što prekad prebaciš njoke u tiganj preli ih sa par kutlača vode u kojoj su se kuvali i ostavi na srednjoj vatri da se to redukuje na željenu gustinu. mešaj pažljivo, da se njoki ne oštete, najbolja je varijanta samo ih bacati kao kad prevrćeš palačinke. onda dodaj oko 70% parmezana, 30% ostavi da pospeš u tanjiru i obavezno zabodi među njoke u svaki tanjir po dva-tri sveža listića žalfije. prijatno :)
October 30, 201311 yr meni njoke bzvz. super je (kratka) pasta zalfija na maslacu plus grasak (iz konzerve), so, biber, parmezan. ne bi covek nikad reko da valja, a valja.
October 31, 201311 yr moze, bas sam htela na nekom da se ispraznim. :Dko voli knedle sa sljivama i taske, voli i njoke. ja jok. mislim, mogu da pojedem ako nema nista drugo, al da cu se sama masiti za njih, necu. inace, ne pripadam ovom topiku. danima ne kuvam nista.
October 31, 201311 yr njoke su odlične, a vi nemate pojma Ne znam zasto mrzim njoke. Ili ih neko drugi mrzi, a ja sam ga pomesao sa sobom.
November 1, 201311 yr pečem cveklu za salatu,to mi se jedea drugo ništa nemam pojma :(možda napravim paradajiz čobricu sa šargarepom i ispečem neku piletinu nekako sa nečim,nemam pojma
November 1, 201311 yr piletina, spakovana u pekac sa mascu od mangulice, crnim vinom, crvenim i belim lukom, paprikom i zacinskim biljem Edited November 1, 201311 yr by Marko M. Dabovic