Jump to content
IGNORED

Now cooking!

yolo

Recommended Posts

Posted

Bacio četiri vrata u marinadu 23 sata (nisam mogao da čekam pun dan)...Marinada: stavio prvu dozu karija, po jednu glavicu crvenog i belog luka sitno naseckao nakon što sam ih dobro oprao da isperem oštrinu... Uvalio to u mulje, šibno odokativno malo belog i rozea... Meškoljio se da li da dodam svoj omiljeni marokanski (u slavu Kazablanke :Hail: ) začin peršun, ali što bi rekli: vuk dlaku menja ali ćud nikada, tako da ga na kraju rado dodah, posle još jedne doze karija i mešavine začina iz kesice, i peršun skupa sa par ručno mlevenih biberčeta i mirođije, ali i jednog i drugog više od upola manje od onoga koliko uobičavam...Počeo u pola osam juče, danas u pola sedam već bilo na ražnju i nije baš bilo ukusno koliko sam se nadao, ali mi je dalo dovoljno dobru podlogu za vince večeras...

Posted (edited)

Piletina Marsala sa pireom i salatom od pecenih paprika u sircetu.Pratece vino Valpolicella Pasqua 2012,Marsala Florio kupljena u Firenci za 5.5 eura.P.S.J... te kako nas pljackaju nasi trgovici to je strasno.Italija je raj za soping,kako hrana tako i odeca.

Edited by sandine
Posted

pri tom ti je italija duplo skuplja od nemacke. doduse i kvalitet je bolji u italiji :)

Posted
pri tom ti je italija duplo skuplja od nemacke. doduse i kvalitet je bolji u italiji :)
Fantazija :ziga:Nabavio sam si zalihu maslinovih ulja za sledecih 6 meseci.Cene su smesne naspram nasih :cry:
Posted

ispekao bebi cveklu u rerni, u foliji sa blukom i muljem (pri kraju dodao pistace da puste malo aromu)...ideja za veceru je bila salata sa rukolom, cveklom i ostacima zurmarinovogtm bifteka.posto je cvekla gotova, a zena jos nije stigla morao sam nekako da utolim glad.sasuo sam sadrzaj folije u blender, dodao grckog jogurta, morskog cveta, i soka od limete. rezultat je apsolutna fantazija.lepo se slozilo sa parcetom ruzmarinovogtm bifteka, rukolom i ceri paradajzcicima.kontam da ce biti jos bolje kad odstoji malo u frizideru.

Posted

Šljive su ove godine rodile ko što odavno nisu. Biće za dobru mučenicu :s_d: od svih sorti ali su mi sad pristigle čačanske lepotice, par gajbica i evo se danima igram i smišljam šta ću sa njima. Probala sam da sušim u rerni, 2 dana na 40 stepeni - maločas premerim, dobila sam 250 grama startujući sa oko 500 svežih <_< . Smazana šaka dok su još bile tople , leeepe. Kad ih zimus zamotam u čokoladu biće još bolje :wub:Jedan deo svežih završio u mom omiljenom kolaču od šljiva koji se ponegde fensi zove tart :) Da ne trošim reči, evo dokaza ^_^ frtz758waamk24pujgbr.jpgxmg7li5n6dj6rvan3uft.jpgnk0alaiof4pjdtxyz0e.jpg7qfec39ls1p89he1vqs.jpg

Posted
Nabavio sam si zalihu maslinovih ulja za sledecih 6 meseci.Cene su smesne naspram nasih :cry:
pricaj sta si kupio, posto i tako to. sve volim da znam. :)
Posted

Stigao mi na mail cenovnik od onih horeca ali ne mogu da kacim online do veceras u 23hAko ima neko ko moze pre neka mi pusti mail u PM da mu forwardujem.

Posted
pricaj sta si kupio, posto i tako to. sve volim da znam. :)
Ufff...puno toga je kupljeno,ali evo ukratko,cega se secam:Marsala Florio 5.83€Cavatelli Pugliesi(zanatska testenina) 500g 1.2€EVO Macine 750ml(maslinovo ulje,nefiltrirano) 6.5€Parmigiano Reggiano 500g(u komadu) 5.48€Tvrdi sir iz Piemonta 500g(u komadu) 2.7€Fileti incuna 200g 5.8€Barilla Fusilli 500g 0.62€Aceto balsamico 500ml 1.8€Marinirane articoke 350g 1.95€Amaro Vecchia Baita 700ml(amaro liker) 3.49€Perlino rosso 1Litra(vermut) 2.9€itd...
Posted

moram i ovde.elem, ne kuvam...krećem u Ebisu.iako od 18h, već sad ništa drugo ne mogu da radim, samo mislim.u Ebisu, u Ebisu, :whistle:

Posted

Ako ides prvi put slobodno uzmi onaj njihov set meni za dvoje 6600rsdVredi svake pare.

Posted

tikvice, krompir, patlidzan, sargarepa, praziluk, beli luk, celer, maslinovo ulje, belo vino, limun, rerna. sad cekicam gladna. 5bvy.jpg