rezwalker Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 @aram : Još bolje! Što veći procenat masti to bolje...
Аврам Гојић Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) Inače, ono što u Indiji zovu jogurtom kod nas je, zapravo, kiselo mleko. Ja za marinade koristim isključivo punomasno kiselo mleko. Odlično je "Kuč" od 6% masti. Naš jogurt nije dobar za marinade jer ima dosta vode u sebi.Da li bi probao sa Dukatos kiselim mlekom? ono je valjda jos masnije... Edited August 8, 2013 by Marko M. Dabovic
rezwalker Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) @Marko M. Dabovic : Upravo sam jagnjetinu za kormu marinirao u tom jogurtu. Iako je masan, ni'e kul. Poprilično je tečan, ali sam video u Veru da neki naš proizvođač pravi grčki jogurt koji ima, činimi se, 9%. To ću probati naredni put. Inače, kada koristim neko naše kiselo mleko obavezno ga stavim u gazu, pa gazu u cediljku koja visi nad sudoperom, pa tako jedno čuku vremena. Na taj način odstranim višak vode i dobijem čist jogurt / kiselo mleko. Edited August 8, 2013 by rezwalker
Frank Pembleton Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 jes vala, il to il da otvoris kafanu :)Znaci trojka:Renne, Vasa, Rezwalker
cmrlj Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 (edited) ja danas kuvala ovo (redosled nije slucajan): maslinovo ulje, krompir, so, maslinovo ulje, beli luk, bosiljak, prezle, patlidzan, so, maslinovo ulje, beli luk, bosiljak, prezle, paradajz, so, maslinovo ulje, beli luk, bosiljak, prezle. rerna 200 C oko sat. veri najs, sve se nekako udzemi, bude mekano, socno i ukusno. ulozeni trud minimalan, takve recepte najvise volim.uz to mesavina zelenih, rukola, avokado, mladi luk, dizon, lajm, maslinovo ulje. ne znam je l najbolji izbor uz gornje jelo, al avokado mi se budjavio, steta da se baci. Edited August 8, 2013 by cmrlj
Čutura Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 od zaostale glave bifteka danas pravim beef stroganoff, stogodina nisam :)
nezvanova Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Bolja fotka zereshk poloa od pre mesec i nešto...PS : umesto zereshka korišćene brusnice. Malo i prženog indijskog oraha...a kako pripremas te latice od ruze? obicne ruze, iz baste, neprskane, jel te? i jel bitna vrsta ruze, ako je bitna, onda, koje idu u pilave?
rezwalker Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 (edited) @nezvanova :Pripremam ih tako što ih naručim preko sajta The Spicery... :) The Spicery je za svaku preporuku. Imaju odličan izbor začina, čilija, razne vrste bibera...Inače, sušene latice ruža se koriste na severu Indije, u Pakistanu, Iranu itd... za pripremu pilava, birjanija i svih varijacija na temu pirinča i odlično se slažu sa šafranom. Idu dobro i uz aromatične karije tipa korma, rogan josh... Edited August 10, 2013 by rezwalker
nezvanova Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 hehehe...pa ok, narucicemo i mi jednom pa cemo imati i praviti sve kao i ti ;-) nego, ja pokusala na youtubetu da nadjem nesto o tome, pa videla ovaj /na 1:00/ na osnovu kojeg sam pomislila da mozda i moze nesto u ''kucnoj radinosti'' da se improvizuje... no, mozda i naidjem negde na detaljnija uputstva kako, koje itd...no, hvala ti, u svakom slucaju :-)
boshoku Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 (edited) et čmrlj: fenomenalnu klopu spravljaš!znam, znam, ponavljam se, ali ti zavidim kako si jebeni ljkra u kujni Edited August 10, 2013 by boshoku
Bujodrag Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 Pah!Sudeći po slikama, Cmrlja jede plastičnu hranu.S druge strane, ja volim da se zdravo hranim.Naročito uveče.
boshoku Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 neka džajnorms karađorđeva? izgleda spektakularno
Recommended Posts