centrifuga Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 jel to neki srpski proizvod, tj kupuje se ovde?to vec ne znam, jer nisam tamo-ovde, ali bih proverio tu madjarsku radnju sto imate.Inace, do sada sam ovo uvek pravio po tvom savetu od onog bozanskog pasulja iz Prespanske oblasti, ali jedina grcka radnja koja je to ovde drzala je umrla, tako da je sada upao neki makedonski sitniji (nije tetovac). Nije los, ali ni blizu onom gigantes koji je imao ukus skoro ko kesten.inace 2, zaboravio sam da napisem da se doda i malo neke ljute papricice, ali to se valjda podrazumeva (kayeene pepper u mom slucaju); tj i malko vise od malo, sljive ce se sa tim obracunati@termal & morgana :). ovo bi strava islo sa onim sirevima iz mjeha sto ih cesto pominjes; ja cu neki budjavac (verovatno Stilton) da pridruzim
Аврам Гојић Posted August 4, 2013 Posted August 4, 2013 kuvam chili con carne po receptu iz knjige Americki bogovi (sa crnim pivom i vinom, bez paradajza), a dok kuvam grickam dvopek sendvicice sa terinom od prepelice i dizonskim senfom s medom.
rezwalker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Priprema jagnjeće korme... (sinoć)cimet, star anis, crni kardamom - zeleni kardamom, karanfilić - muškatni cvet, biber sarawak... Takođe, ovim redosledom će se začini propržiti u ghee'u (maslo, pročišćeni puter)ispred poslednje činijice: grčko seme, slačica i nigellakaramelizovanje luka sa začinima... Nakon što se luk karamelizuje, dodaje se indijski orah i sve se izblendira kako bi se dobila masala pasta.korma se krčka u jogurtu korijanderu, paprici, kurkumi... Nakon što se meso skuva, a tečnost dobrim delom ispari, dodaje se prethodno spremljena masala pasta.gotov curry:
rezwalker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 (edited) priprema chicken tikka masale...Dinstanje luka sa cimetom, korijanderom, biberom, kuminom i grčkim semenom (fenugreek seed).Evo ga i paradajz od makedonke s' Kalenića. Nakon što bude gotovo blendiram i...Voila! Onion-tomato masala...Grilujem piletinu prethodno mariniranu u:Prva marinada - limunov sok, paprika, giniger-garlic pasta... Poenta prve marinade je da limunova kiselina otvori pore u mesu kako bi se druga marinada lakše probila "do cilja".Druga marinada - jogurt, svež korijander, korijander, kumin, garam masala, kurkuma, katsuri methi.U onion-tomato masalu, zalivenu pavlakom od kokosa, dodao sam grilovanu piletinu sečenu na kocke i......to je to. Chicken tikka masala. Edited August 7, 2013 by rezwalker
rezwalker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Zereshk polo... (polo = pilav)Zereshk... Pravo iz Irana! Slično brusnici ali kiselije.Potopi se u vodu - pola čuke. Zatim se proprži u ulju sa dosta šećera. Fora je da se postigne slatko-kiseli ukus...Šafran, takođe iz Irana. u vrućoj vodi pušta esenciju. Pozadina - Sušene latice ruža, savršene za svaki pilav.Gotov zereshk polo. Opasno dobro. :ph34r:Gosti uživali...
rezwalker Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 Bolja fotka zereshk poloa od pre mesec i nešto...PS : umesto zereshka korišćene brusnice. Malo i prženog indijskog oraha...
aram Posted August 7, 2013 Posted August 7, 2013 koliko stoji ona piletina u prvoj, a koliko u drugoj marinadi?
rezwalker Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 koliko stoji ona piletina u prvoj, a koliko u drugoj marinadi?U prvoj pola čuke, a u drugoj do 24h.Inače, ono što u Indiji zovu jogurtom kod nas je, zapravo, kiselo mleko. Ja za marinade koristim isključivo punomasno kiselo mleko. Odlično je "Kuč" od 6% masti. Naš jogurt nije dobar za marinade jer ima dosta vode u sebi.
aram Posted August 8, 2013 Posted August 8, 2013 hvala :)tesko cu ovde naci Kuc, ali probacu sa turskim (10%)
Recommended Posts