Jump to content

Now cooking!

Featured Replies

Pikoleta. :*

• Replies 11.1k
  • Views 808.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• mammy two shoes
    mammy two shoes

pitanje za sve koji kače slike na ovoj temi. da li vi samo ovolicko pojedete ili posle slikanja dopunite tanjir?    

• Dobro su ispale, ako je verovati alavim ukućanima. Meso sam koristila pola-pola svinjski but i juneću plećku, krčkala se tri sata. Eto, sad i ovo znam da kuvam ✔️

• Ćufte  

Posted Images

:) i ja tebe

prvo skuvao onu 2 minuta palentu i stavio sa strane da stvrdneonda na mulje bacio cluk, pa bluk, pa dagnje pa gambore, nalio belim vinom. sitno naseckao dosta sitnog paradajza, kuvao kuvao, dodao kapar, dodao neku mesavinu zacina (suvi ruzmarin, chili i jos ponesto), svezi persun, svezi bosiljak, kalamate na sitno, time prelio vec ohladjenu palentu. marvelozno. samo sledeci put da mi bude sosastije i bice vrhstra

džem od kajsija

prebrančevog rođaka (sa plukom, sšljivama, i cvinom)

prebrančevog rođaka (sa plukom, sšljivama, i cvinom)
recept :)

.

Edited by Takanohana

sta je pluk?
praziluk.recept (nista posebno - iskombinovao nekoliko varijanti i provereno vise puta, odlicno radi posao): sve kao što se pravi i običan prebranac samo se zameni luk prazilukom (enormne kolicine). przi se dok se pasulj kuva, so, biber, aleva (umesto obicne aleve stavljam onu dimljenu), suve sljive se mariniraju u cvinu, sve se pomesa, dosta sveze nane i odgore ona najmanja paradajz pasta razmucena u onom cvinu, tek da napravi lepu koricu, rerna sat vremena i dovidjenja. Naravno, pravi smek je tek posle dan, dva (tri).

Edited by centrifuga

praziluk.recept (nista posebno - iskombinovao nekoliko varijanti i provereno vise puta, odlicno radi posao): sve kao što se pravi i običan prebranac samo se zameni luk prazilukom (enormne kolicine). przi se dok se pasulj kuva, so, biber, aleva (umesto obicne aleve stavljam onu dimljenu), suve sljive se mariniraju u cvinu, sve se pomesa, dosta sveze nane i odgore ona najmanja paradajz pasta razmucena u onom cvinu, tek da napravi lepu koricu, rerna sat vremena i dovidjenja. Naravno, pravi smek je tek posle dan, dva (tri).
uh. zapamtila.
setio se sta bi trebalo da bude, zato sam editovao:)sporo mi mozak sljaka na ovu vrucinu.
  • Author

sta je dimljena paprika?

'smoked' paprika - aleva paprika sa mirisom dima

super. hvala!
  • Author
'smoked' paprika - aleva paprika sa mirisom dima
jel to neki srpski proizvod, tj kupuje se ovde?

Mislim da nema kod nas, bar ja nisam uspeo da iskopam.