May 18, 20186 yr Obavezno soli dodati u ovsenu kasu. Daje ukus,cak i kada se slatka jede. A maslaca je dovoljno kafena kasicica.
May 19, 20186 yr gledala sam davno takmicenje u poridzu negde u skotskoj, samo voda, so i zob, verovatno lomljena, koju kod nas nisam videla da ima. mesas, mesas, mesas i kuvas dosta dugo, i kad kazem dugo, mislim na sat vremena. kad se pretvori u kremozo, to je to. u porciji mozes tek malo da zalijes hladnim mlekom, nesto meda. naravno da mi se jede i ta @InvisibleLight meni nisu isle s jogurtom, al s mlekom... uvek bih se vratila Edited May 19, 20186 yr by darling
May 19, 20186 yr Elem,kupis ovsene pahuljice u zdravoj rani i zalijes vodom 1:2 za pocetsk i kuvas..Kad provri,mesas dok ne vidis da ce da popiju svu vodu.Onda dodas jos dcl i mesas i dalje.Dodas mleko za finalnu gustinu i krem filing.Za OG havregrøt,samo tresnes te iste pahuljice u blender ili choper da ih polomis, kuvas sa solju i vodom ofrlje 1:3,dok ne provri i mesas koliko da ne zalepe i da zadrze malo zrnastog karaktera.Da ne odu bas u kasu skroz.
May 19, 20186 yr i ja u ovakvoj emajiranoj serpi, potpuno istih boja istih dimenzija, kuvam zobene, jedino sto moja nema dugacku rucku, nego 2 kratke mislim da svako sebi kuva kako mu se oce, sad ove s vodom volim tek kratko da prokuvam u malo vode, sklanjam s sporeta cim bace kljuc, odgovara mi da moram da ih zvacem. kupila sam celo zrno zobi da skuvam po hostovim uputstvima. ta je isto odlicna.
May 19, 20186 yr moze i zob u slano kuvano jelo? nisam znala kod mene moze jecam, al zob nisam nikad. hostov recept isperes zob, stavis u serpu, nalijes vodom da ogrezne, malo posolis, dovedes do kljucanja, poklopis i pustis da tiho vri 10 minuta. iskljucis i ostavis poklopljenu serpicu do ujutru na sporetu. ujutru imas to savrseno kuvano zrno s kojim mozes sta oces, dodajes ko u obicnu kasu od pahuljica. jako je ukusno, zanimljivije od pahuljica jer mora da se zvace, i otprilike mozes da steknes utisak kako je to biti konj dok ne potrosis sve, moze da stoji u fridzu par dana. valjda je i ta slinava voda koje malo ima od onog sto zob preko noci nije upila dobra za coveka, puna necega. 200 grama zobi zavrsavala sam u toj istoj plavoj serpici ko sto fura gospodja iz stavangera, il odakle je vec
May 19, 20186 yr pa ja tako kuvam svako zito za jedenje u zrnu. a mislila neshto ne znam shta sent from bubamoto
May 19, 20186 yr Ovsene pahuljice sa mlevenim mesom i jajetom,plus malo kecapa,zacina ,suvog grozdja i przenog luka.Ovas popije svu tecnost i mast iz mesa.Vrlo dobar bilderaski obrok.
June 15, 20186 yr On 19.5.2018. at 22:52, askeladden said: Ovsene pahuljice sa mlevenim mesom i jajetom,plus malo kecapa,zacina ,suvog grozdja i przenog luka.Ovas popije svu tecnost i mast iz mesa.Vrlo dobar bilderaski obrok. de elaboriraj malo ovo, nebilo ti zapovedjeno
June 15, 20186 yr Proprzim luk da bude mekan.Posolim i zacinim.Mleveno meso mesam sa ovsenim/jecmenim,koje imas u odnosu 1:3.Oko 200gr pahuljica na 600gr mesa.Sve to zamesas u ciniji uz dodatak kecapa i jajeta da bi se povezalo.Ulje iz przenog luka ti je sva mast koja ti treba.Luk i suvo grozdje ubacis u masu i izjednacis.Ubacis u kalup da dobije oblik vekne,pokrijes folijom i peces na 220C oko 40min.Sklonis foliju da se zapece odozgo i gotovo.
June 15, 20186 yr Ma jok.Meso je neprzeno.Sva voda i mast iz mesa ode u pahuljice Edited June 15, 20186 yr by askeladden M