askeladden Posted May 18, 2018 Posted May 18, 2018 Obavezno soli dodati u ovsenu kasu. Daje ukus,cak i kada se slatka jede. A maslaca je dovoljno kafena kasicica.
darling Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 (edited) gledala sam davno takmicenje u poridzu negde u skotskoj, samo voda, so i zob, verovatno lomljena, koju kod nas nisam videla da ima. mesas, mesas, mesas i kuvas dosta dugo, i kad kazem dugo, mislim na sat vremena. kad se pretvori u kremozo, to je to. u porciji mozes tek malo da zalijes hladnim mlekom, nesto meda. naravno da mi se jede i ta @InvisibleLight meni nisu isle s jogurtom, al s mlekom... uvek bih se vratila Edited May 19, 2018 by darling
askeladden Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Elem,kupis ovsene pahuljice u zdravoj rani i zalijes vodom 1:2 za pocetsk i kuvas..Kad provri,mesas dok ne vidis da ce da popiju svu vodu.Onda dodas jos dcl i mesas i dalje.Dodas mleko za finalnu gustinu i krem filing.Za OG havregrøt,samo tresnes te iste pahuljice u blender ili choper da ih polomis, kuvas sa solju i vodom ofrlje 1:3,dok ne provri i mesas koliko da ne zalepe i da zadrze malo zrnastog karaktera.Da ne odu bas u kasu skroz.
darling Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 i ja u ovakvoj emajiranoj serpi, potpuno istih boja istih dimenzija, kuvam zobene, jedino sto moja nema dugacku rucku, nego 2 kratke mislim da svako sebi kuva kako mu se oce, sad ove s vodom volim tek kratko da prokuvam u malo vode, sklanjam s sporeta cim bace kljuc, odgovara mi da moram da ih zvacem. kupila sam celo zrno zobi da skuvam po hostovim uputstvima. ta je isto odlicna.
gospa buba Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 koja behu hostova upuctva? ja upravo kuvam celo zrno zgrashkom sent from bubamoto
darling Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 moze i zob u slano kuvano jelo? nisam znala kod mene moze jecam, al zob nisam nikad. hostov recept isperes zob, stavis u serpu, nalijes vodom da ogrezne, malo posolis, dovedes do kljucanja, poklopis i pustis da tiho vri 10 minuta. iskljucis i ostavis poklopljenu serpicu do ujutru na sporetu. ujutru imas to savrseno kuvano zrno s kojim mozes sta oces, dodajes ko u obicnu kasu od pahuljica. jako je ukusno, zanimljivije od pahuljica jer mora da se zvace, i otprilike mozes da steknes utisak kako je to biti konj dok ne potrosis sve, moze da stoji u fridzu par dana. valjda je i ta slinava voda koje malo ima od onog sto zob preko noci nije upila dobra za coveka, puna necega. 200 grama zobi zavrsavala sam u toj istoj plavoj serpici ko sto fura gospodja iz stavangera, il odakle je vec
gospa buba Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 pa ja tako kuvam svako zito za jedenje u zrnu. a mislila neshto ne znam shta sent from bubamoto
askeladden Posted May 19, 2018 Posted May 19, 2018 Ovsene pahuljice sa mlevenim mesom i jajetom,plus malo kecapa,zacina ,suvog grozdja i przenog luka.Ovas popije svu tecnost i mast iz mesa.Vrlo dobar bilderaski obrok.
Čutura Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 On 19.5.2018. at 22:52, askeladden said: Ovsene pahuljice sa mlevenim mesom i jajetom,plus malo kecapa,zacina ,suvog grozdja i przenog luka.Ovas popije svu tecnost i mast iz mesa.Vrlo dobar bilderaski obrok. de elaboriraj malo ovo, nebilo ti zapovedjeno
askeladden Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 Proprzim luk da bude mekan.Posolim i zacinim.Mleveno meso mesam sa ovsenim/jecmenim,koje imas u odnosu 1:3.Oko 200gr pahuljica na 600gr mesa.Sve to zamesas u ciniji uz dodatak kecapa i jajeta da bi se povezalo.Ulje iz przenog luka ti je sva mast koja ti treba.Luk i suvo grozdje ubacis u masu i izjednacis.Ubacis u kalup da dobije oblik vekne,pokrijes folijom i peces na 220C oko 40min.Sklonis foliju da se zapece odozgo i gotovo.
askeladden Posted June 15, 2018 Posted June 15, 2018 (edited) Ma jok.Meso je neprzeno.Sva voda i mast iz mesa ode u pahuljice Edited June 15, 2018 by askeladden M
Recommended Posts