Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted
ko zna šta u Rusiji znači "heavy drinker" :blink:
onaj sto pije vise od 100 litara kolonjske vode ili tehnickog alkohola godisnje.
Posted
Eto, prvo će se muškarci venčavati ženama nevelikih grudi koje se razumeju u fubal (žene, ne grudi), a sutra će se venčavati gejevei, a preksutra će da teraju fon Telefona i jajeta da žene koze i ovce! It's a slippery slope...
a potom ce da krenu jesti supu i salatu bez glavnog jela.
Posted
a potom ce da krenu jesti supu i salatu bez glavnog jela.
Posted (edited)

inace sam bio danas na ovom dogadjaju u CZKD. dosao sam dosta kasno, oko pola 8 i delovalo je nadrealno bizarno. kordoni su sa svih strana hermeticni zatvorili kvart u kome se nalazi CZKD i nije se moglo proci nindza kornjace bez pozivnica. na uglu kod meka su bili neki pravoslavni mucenici za koje bih rekao da su verovatno delom artemijevci a delom neki luzeri obuceni u crne majice sa nekim svetosavskim porukama. cekao sam ih da mi nesto dobace pa da se posteno i srpski pozdravimo, posto sam za svaki slucaj imao dobro otezanu torbu o ramenu, ali je utom naisla zena pa smo krenuli da udjemo. dao sam panduru pozivnice koje nam je izneo toop, i krenuo da udjem pored njega ali se on kurcevito namestio da ne prodjem i osiono me pitao nesto u stilu "negde vam se zuri, nervozni ste" pa sam morao da mu odgovorim da se dosta cudno obukao za izlazak u grad, sto ga je zbunilo pa smo prosli dok je on poluotvorenih usta pokusavao da odluci da li da nam zabrani prolaz ili ne.kroz kordon je uspelo da prodje par religioznih ludaka, jedan je bio neki hriscanski misionar koji se glasno proseravao u borkinom dvoristu, lazno se predstavljajuci kao ekspert za komunikacije, dok je nekolicini pandurskih glavesina trojica nekih satro gradjana koji su izgledali kao sledbenici sekte koste cavoskog glasno jela govna o sramoti za hriscane, obracajuci se pandurima sa "gospodo" (ROFLMAO).na kraju sam usao u zgradu CZKD koja je nakon svog tog purgatorijuma oko nje, izgledala kao raj licno. sva u belom, sa advertajzinski preciznim fotkama hristovog jevandjelja, art onako, povrsan i dosta staromodan, 80s, falili su samo franky goes to hollywood sa zvucnika, sve vrlo u maniru benetonovih ozloglasenih reklama iz ranih 90-tih. moram da kazem da je ona kirbyjeva fotka u kojoj roditelja grle sina koji umire od aidsa, a koji izgleda kao isus licno, daleko vise zivotno sick od bilo cega sto sam video danas. zapravo nije ni art nego nekakav socijalni advertajzing za gay issue, uz jedan briljantan moment u kome se skinhead pojavljuje kao juda tj dva - i sledeci u kome grupa skinheda ostavlja mrtvog isusa na golgoti i bezi odatle.u tom trenutku, kada smo usli na izlozbu na njoj nije bilo vise nikog. tako da sam potvrdio sumnje da ce sve ovo veceras zapravo funkcionisati kao ventil za otkazani prajd, gde ce malo koga zanimati izlozba sama koliko da se u dvoristu CZKD skupe organizatori, prijatelji i bliski i medjusobno ohrabre u centru tog sumanutog pakla, koji je na bizaran nacin koji nazalost niko nece umeti pametno da iskoristi, jasno pokazao da je prajd bezbednosno moguc, jer je veceras bila blokirana i hermeticki zatvorena daleko veca gradska povrsina od one koja je bila koriscena prosli put za prajd. isto kao sto niko nece umeti da iskoristi potpuno besmislene i promasene daciceve izjave da je ovo pobeda srbije (ne mogu da verujem da je to najbolje sto su ivan radovanovic i olivera zekic mogli da mu smisle veceras) u trenutku kada drzava preuzima retoriku huligana i staje na njihovu stranu. dacica bi u narednih nekoliko dana trebalo rastaviti od zivota na svakom koraku, kada bi u ovoj zemlji postojalo 10 doslednih i inteligentnih novinara koji umeju da izadju na kraj sa njegovom plitkoumom zitoradjskom demagogijom, koja ne dobacuje dalje od retorike polupismenih seljaka koji ispijaju pivo ispred zem zadruge. i naravno ovog gejaka nikolica sa njegovom predizbornom zvakom da ce stati na celo prajda ako budu bili ugrozeni....umesto svega toga, ono sto cemo imati sledecih dana je ponavljanje retorike pobede drzave, sjajnu odbranu slobode govora dozvoljavanjem skaredno provokativne izlozbe kojom pederi srbije zele da u srce rane postene miroljubive hriscane pravoslavce i svetosavce, glorifikaciju bezbedonosnih procena i besprekorne policijske akcije koja je zastitila gradjane, imovinu i beograd, i istrazivanja javnog mnjenja u kojima ce podrska vlastima rasti bez obzira na sve....dok se mi ovde raspravljamo sta treba da se radi.....

Edited by gazza1
Posted
inace sam bio danas na ovom dogadjaju u CZKD. dosao sam dosta kasno, oko pola 8 i delovalo je nadrealno bizarno. kordoni su sa svih strana hermeticni zatvorili kvart u kome se nalazi CZKD i nije se moglo proci nindza kornjace bez pozivnica. na uglu kod meka su bili neki pravoslavni mucenici za koje bih rekao da su verovatno delom artemijevci a delom neki luzeri obuceni u crne majice sa nekim svetosavskim porukama. cekao sam ih da mi nesto dobace pa da se posteno i srpski pozdravimo, posto sam za svaki slucaj imao dobro otezanu torbu o ramenu, ali je utom naisla zena pa smo krenuli da udjemo. dao sam panduru pozivnice koje nam je izneo toop, i krenuo da udjem pored njega ali se on kurcevito namestio da ne prodjem i osiono me pitao nesto u stilu "negde vam se zuri, nervozni ste" pa sam morao da mu odgovorim da se dosta cudno obukao za izlazak u grad, sto ga je zbunilo pa smo prosli dok je on poluotvorenih usta pokusavao da odluci da li da nam zabrani prolaz ili ne.kroz kordon je uspelo da prodje par religioznih ludaka, jedan je bio neki hriscanski misionar koji se glasno proseravao u borkinom dvoristu, lazno se predstavljajuci kao ekspert za komunikacije, dok je nekolicini pandurskih glavesina trojica nekih satro gradjana koji su izgledali kao sledbenici sekte koste cavoskog glasno jela govna o sramoti za hriscane, obracajuci se pandurima sa "gospodo" (ROFLMAO).na kraju sam usao u zgradu CZKD koja je nakon svog tog purgatorijuma oko nje, izgledala kao raj licno. sva u belom, sa advertajzinski preciznim fotkama hristovog jevandjelja, art onako, povrsan i dosta staromodan, 80s, falili su samo franky goes to hollywood sa zvucnika, sve vrlo u maniru benetonovih ozloglasenih reklama iz ranih 90-tih. moram da kazem da je ona kirbyjeva fotka u kojoj roditelja grle sina koji umire od aidsa, a koji izgleda kao isus licno, daleko vise zivotno sick od bilo cega sto sam video danas. zapravo nije ni art nego nekakav socijalni advertajzing za gay issue, uz jedan briljantan moment u kome se skinhead pojavljuje kao juda tj dva - i sledeci u kome grupa skinheda ostavlja mrtvog isusa na golgoti i bezi odatle.u tom trenutku, kada smo usli na izlozbu na njoj nije bilo vise nikog. tako da sam potvrdio sumnje da ce sve ovo veceras zapravo funkcionisati kao ventil za otkazani prajd, gde ce malo koga zanimati izlozba sama koliko da se u dvoristu CZKD skupe organizatori, prijatelji i bliski i medjusobno ohrabre u centru tog sumanutog pakla, koji je na bizaran nacin koji nazalost niko nece umeti pametno da iskoristi, jasno pokazao da je prajd bezbednosno moguc, jer je veceras bila blokirana i hermeticki zatvorena daleko veca gradska povrsina od one koja je bila koriscena prosli put za prajd. isto kao sto niko nece umeti da iskoristi potpuno besmislene i promasene daciceve izjave da je ovo pobeda srbije (ne mogu da verujem da je to najbolje sto su ivan radovanovic i olivera zekic mogli da mu smisle veceras) u trenutku kada drzava preuzima retoriku huligana i staje na njihovu stranu. dacica bi u narednih nekoliko dana trebalo rastaviti od zivota na svakom koraku, kada bi u ovoj zemlji postojalo 10 doslednih i inteligentnih novinara koji umeju da izadju na kraj sa njegovom plitkoumom zitoradjskom demagogijom, koja ne dobacuje dalje od retorike polupismenih seljaka koji ispijaju pivo ispred zem zadruge.umesto svega toga, ono sto cemo imati sledecih dana je ponavljanje retorike pobede drzave, sjajnu odbranu provokativne izlozbe kojom pederi srbije zele da u srce rane postene miroljubive hriscane pravoslavce i svetosavce, glorifikaciju bezbedonosnih procena i besprekorne policijske akcije koja je zastitila gradjane, imovinu i beograd, i istrazivanja javnog mnjenja u kojima ce podrska vlastima rasti bez obzira na sve....dok se mi ovde raspravljamo sta treba da se radi.....
Hvala na izveštaju.
Posted
evo predsednika il kako se vec nazivaju vodje dveri iz mog grada
a viđ' ovo
Posted
a viđ' ovo
pa sta cekamoPokret Dveri – Za život Srbije2.10.2012. KnjaževacKontakt:Saša Ilijić, 063 467147Oblasni rukovodilac za jugoistočnu Srbiju
Posted
Čuj hajde da ne ulazimo u raspravu na ovu temu, teza ti je bila da se sve sa karikature već desilo - da je legalizovano čedomorstvo, venčavanje sa životinjama i bigamija. Ništa od svega toga nije legalizovano. Da li su late term abortions problematini i zašto, posebna je tema, ali to nije ono što si tvrdio.
nije to moja teza vec teza crtaca koji iako je protiv jasno ozznacenog sloja u americkom drustvu i pokusava da ga ismeje a daje mu za pravo da bi u psolednjem kadru izbacio udicu za naivce.u vecini zemalja gde je mnogo ranije i liberalnije legalizovan abortus to bi se tretiralo kao cedomorstvo osim u izrazitoj ugrozenosti zdravlja zene. drugo tvrdnja je da posle gej ide bigamija i to je tacno, u proceduri je osporavanje ne da drzave imaju pravo da odredjuju sta je brak nego da ljudi mogu da zive sa vise zena u konkretnom slucaju i da im ne mogu vlasti nista po tom pitanju. a u vizionarstvo naseg drugar ne sumnjam medju prvima je na exyu prostoru upotrebio rec guglanje. znaci sve se odvija u jednom procesu kako koristi kao argument protiv se i zaista ostvaruje u jednom vremenskom sledu. ne mogu da uticem na tvoje ogranicene spoznajne sposobnosti kad si sve skrkao na gomilu u jednu pogresnu tvrdnju. na takve racuna ova pamflet karikatura u jednu prostu i pogresnu tvrdnju.
Posted

Otišao Jaje. A bio sam ubeđen da loži ovde.

Posted
Eto, prvo će se muškarci venčavati ženama nevelikih grudi koje se razumeju u fubal (žene, ne grudi), a sutra će se venčavati gejevei, a preksutra će da teraju fon Telefona i jajeta da žene koze i ovce! It's a slippery slope...
he he znao sam da se na to pecas.
Posted
nije to moja teza vec teza crtaca koji iako je protiv jasno ozznacenog sloja u americkom drustvu i pokusava da ga ismeje a daje mu za pravo da bi u psolednjem kadru izbacio udicu za naivce.u vecini zemalja gde je mnogo ranije i liberalnije legalizovan abortus to bi se tretiralo kao cedomorstvo osim u izrazitoj ugrozenosti zdravlja zene. drugo tvrdnja je da posle gej ide bigamija i to je tacno, u proceduri je osporavanje ne da drzave imaju pravo da odredjuju sta je brak nego da ljudi mogu da zive sa vise zena u konkretnom slucaju i da im ne mogu vlasti nista po tom pitanju. a u vizionarstvo naseg drugar ne sumnjam medju prvima je na exyu prostoru upotrebio rec guglanje. znaci sve se odvija u jednom procesu kako koristi kao argument protiv se i zaista ostvaruje u jednom vremenskom sledu. ne mogu da uticem na tvoje ogranicene spoznajne sposobnosti kad si sve skrkao na gomilu u jednu pogresnu tvrdnju. na takve racuna ova pamflet karikatura u jednu prostu i pogresnu tvrdnju.
Posted (edited)

На изложби "Ecce Homo" ЛГБТ активисти напали др Срђу Трифковића!

Оно што су Двери увек тврдиле – да су ЛГБТ активисти агресивни и насилни у свакој прилици када су у позицији надмоћи, вечерас се и потврдило.Београд, 03.10.2012srdja-trifkovic.jpgНа скандалозној изложби Ecce Homo, која је организована у оквиру припрема за геј параду у Центру за културну деконтаминацију, др Срђа Трифковић, који је отишао да се увери у скарадност експоната, доживео је физички напад од ЛГБТ активиста који су му нанели телесне повреде и оштетили фото апарат. Када је овај напад хтео да пријави присутним полицајцима исти су изјавили да нису надлежни за безбедност и оно што се дешава на самој изложби.Др Трифковић ће поднети одговарајуће пријаве против одговорних лица.

Edited by Syme
Posted
Tada je verovatno dosta ljudi jedva bilo svesno da neki homoseksualci uopšte postoje, a kamoli da bi neki mogao da im se useli u komšiluk. To je nus-efekat borbe za prava gej populacije, da kratkoročno može doći jačanja konzervatizma jer ljudi naprosto počinju da razmišljaju o nečemu o čemu do tada nisu. Gej aktivisti bi morali biti svesni toga.
Slazem se, to je nus-efekat neuspelog pokusaja odrzavanja prve gej parade, ali i drzavnog hendlovanjatm iste. Drugim recima, podizanje medijske buke oko borbe za prava gej populacije jeste ucinilo tu drustvenu kategoriju vidljivijom (sto je samo po sebi dovoljno da dodje do jacanja konzervatizma), ali je bitno i to sto je sadrzaj te medijske buke uglavnom bio u homofobnom tonu, i sto niko iz vlasti nije nedvosmisleno osudio govor mrzrnje, da ne kazem podrzao gej aktiviste u medijskoj borbi protiv udruzenih snaga klera, klero-fasista, zute stampe i homofobnih (ili samo oportunistickih) politicara. Cutanje vlasti nakon klero-navijackog terora na ulicama Beograda je na svoj nacin predstavljalo poruku stanovnistvu da bi pederi trebalo da nastave da budu nevidljivi (kasnije je za sporoshvatajuce u tu svrhu skovana i ona sintagma o cetiri zida).
Posted
inace sam bio danas na ovom dogadjaju u CZKD. dosao sam dosta kasno, oko pola 8...... u tom trenutku, kada smo usli na izlozbu na njoj nije bilo vise nikog.
znaš da je otvaranje pomereno za 6?