Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Mislim da je važnije da ona prva strana bude dobra i da pored toga imaš kritičnu masu normalnih ljudi koji se slažu oko sasvim elementarne stvari - poštovanja Ustava. Sada si to imao, i mali Glišić je ispao kreten koji bunca o nekakvom zagejavanju.

Posted
Pun mi je kurac davanja prostora drugoj strani i njene agresivnosti koja kao sto svi znamo i u bajkama je napisano proistice iz uskracivanja javnog prostora za sejanje mrznje.
Ne proistice, ali to uskracivanje znacajno pojacava tenzije. A kada se neko nadje u toj situaciji, on razimislja ovako: "Ako se moje misljenje ne moze cuti po medijima, cuce se na ulici".Takodje, pogledaj to iz ove perspektive. Zamisli debatu izmedju dva coveka razlicitih misljenja. Jedan iznese svoje misljenje koje je korektno i sa kojim bi se slozio. Medjutim, u trenutku kada ovaj drugi treba da iznese svoje misljenje, ovaj prvi mu uskrati pravo da govori, sa obrazlozenjem da su ideje ovog drugog opasne. Nakon toga, ma koliko se ti slagao sa ovim prvim, u ustima ce ti ostati gorak ukus, i intuitivno ces stati na stranu ovog nad kojim je ucinjena nepravda. Pritom, dovesces u pitanje moralnost ideja prvog, a zaintrigiraces se za ideje drugog.E a da je prvi pustio drugog da slobodno prica o globalnom zaGEJavanju i pedofilskim strukturama, ti bi stekao pravu sliku i podrzao ispravnu opciju. A da su zuti ovo poslusali, mozda bi jos uvek bili danas na vlasti.Nemojte potcenjivati prosecnog coveka u Srbiji. Ako mu se nesto razlozno i nebahato objasni, on ce to da podrzi, ili makar da istolerise.
Posted
Ne proistice, ali to uskracivanje znacajno pojacava tenzije. A kada se neko nadje u toj situaciji, on razimislja ovako: "Ako se moje misljenje ne moze cuti po medijima, cuce se na ulici".Takodje, pogledaj to iz ove perspektive. Zamisli debatu izmedju dva coveka razlicitih misljenja. Jedan iznese svoje misljenje koje je korektno i sa kojim bi se slozio. Medjutim, u trenutku kada ovaj drugi treba da iznese svoje misljenje, ovaj prvi mu uskrati pravo da govori, sa obrazlozenjem da su ideje ovog drugog opasne. Nakon toga, ma koliko se ti slagao sa ovim prvim, u ustima ce ti ostati gorak ukus, i intuitivno ces stati na stranu ovog nad kojim je ucinjena nepravda. Pritom, dovesces u pitanje moralnost ideja prvog, a zaintrigiraces se za ideje drugog.E a da je prvi pustio drugog da slobodno prica o globalnom zaGEJavanju i pedofilskim strukturama, ti bi stekao pravu sliku i podrzao ispravnu opciju. A da su zuti ovo poslusali, mozda bi jos uvek bili danas na vlasti.Nemojte potcenjivati prosecnog coveka u Srbiji. Ako mu se nesto razlozno i nebahato objasni, on ce to da podrzi, ili makar da istolerise.
Ovih argumenata sam se naslusao i pravo da ti kazem povraca mi se od vizije malog perice i njegovog poimanja demokratije. Jebote ti bi ko Antonic da otvaras naucne skupove o homoseksualizmu.
Posted

Dobro vece dragi gledaoci danasnja emisija je o porezima. Posto ima dobar deo gradjana koji ne bi da placaju porez i da bi izbegli da njihova frustracija ne proizvede agresiju danas u studiju su dva predstavnika placanja poreza i dva predstavnika ne placanja poreza.Iduce nedelje tema je odlazak u zatvor posto postoji odredjena grupa gradjana koji ne zele da idu u zatvor dovescemo adekvatne sagovornike da ne bi doslo do agresije dela naseg gradjanstva koji se protivi odlasku u zatvor.

Posted (edited)

Pa dobro, Bergasa, preteruješ malo. Mislim da je jedna stvar pustiti da Glišić otklepeće svoje, a druga kako se to tretira u samoj emisiji. Mislim da su oni ovaj put to vrlo dobro odradili - više puta skrećući pažnju (prvo voditeljka, a zatim i Omerović) da Glišić priča gluposti i da je to što predlaže (da upotrebim i ja taj omrznuti termin) - protivustavno. Mislim da to jeste pravi način za javno dibankovanje takvih stupidarija.Ranijih godina je to bilo mnogo gore i zaist jeste bilo problematično - pozovu u studio jednog predstvnika LGBT i jednog dveraša, pa se tu pravi ta lažna simetrija o kojoj govoriš. Ovde toga stvarno nije bilo - imao si tri razumna sagovornika, različitog profila, i jedan kratak prilog u kojem kreten lupeta, samo da bi odmah potom bio poklopljen. To je možda i najbolji način za tretiranje ovkvih pojava. Ono što je prethodnih godina mene strašno nerviralo, bilo je što se relevantna stručna javnost nije jasno izjasnila na ovu temu, nego su uglavnom ćutali, pa su Dveri potpuno dominirale javnim prostorom. Ovo sada je bilo potpuno drugačije.

Edited by Syme
Posted
Pa to jedino ako slusalac apsolutno ne obraca paznju na sadrzaj, vec iskljucivo na formu. Ja razumem da je rec o nekim neobaveznim temama gde rasprava ide linijom subjektivnih dozivljaja i intimnih preferencija, ali ovde su stvari crno-bele. Ako neko zagovara toleranciju, ja nikako ne mogu biti izmanipulisana da pomislim da je uskracivanje necijih prava ok, osim ako nisam totalni retard ili sam, kao sto rekoh, koncentrisana na koreografiju, a ne na tekst.Inace, meni i dalje nije jasno sta predstavlja nespretno (da ne kazem, nesretno) sklepana kovanica "ideologija homoseksualizma"? O kakvoj se to ideologiji radi? (a da ne pricam o tendecioznoj i pogresnoj upotrebi sufiksa -izam, umesto sufiksa -ost.)...ja ne mogu da verujem da je povlacenje paralele izmedju pedofilije i homoseksualnosti i dalje deo homofobnog/homofobicnog (homoFovicnog) diskursa u Srbalja.. :isuse:Iskreno, ovo je vec pitanje elementarne ljudskosti i pristojnosti, a to podrazumeva da ne mrzis i ne zelis da istrebis svakog ko je drugaciji od tebe po bilo kom osnovu i da se ne mesas u necije zivotne izbore/stilove, a pogotovo ne u nesto sto predstavlja jedan od stubova necijeg identiteta (seksualnost). Vole ljudi da mrze, pa to ti je..
Posted

I meni se sere od davanja prostora govnima kao da zauzimaju malo prostora. Ali dobro. Drago mi je što su i veterani iskazali svoj stav (tj. ovaj njihov predstavnik) i sada smo raščistili sa time da li oni žele zlo gejevima - naprotiv. Odlično. Pa da vidimo hoće li govna udariti na ratne veterane i da li će vlast otkazati skup ratnim veteranima. Odlična priča.

Posted
Inace, meni i dalje nije jasno sta predstavlja nespretno (da ne kazem, nesretno) sklepana kovanica "ideologija homoseksualizma"? O kakvoj se to ideologiji radi? (a da ne pricam o tendecioznoj i pogresnoj upotrebi sufiksa -izam, umesto sufiksa -ost.)
Pa predstavlja paranoičnu fantaziju Dveri srpskih kojom oni pokušavaju da jedan krajnje benigan i realno malobrojan javni sup jedne ranjive manjine pretvore u pretnju po narod i državu.
Posted
Pa dobro, Bergasa, preteruješ malo. Mislim da je jedna stvar pustiti da Glišić otklepeće svoje, a druga kako se to tretira u samoj emisiji. Mislim da su oni ovaj put to vrlo dobro odradili - više puta skrećući pažnju (prvo voditeljka, a zatim i Omerović) da Glišić priča gluposti i da je to što predlaže (da upotrebim i ja taj omrznuti termin) - protivustavno. Mislim da to jeste pravi način za javno dibankovanje takvih stupidarija.Ranijih godina je to bilo mnogo gore i zaist jeste bilo problematično - pozovu u studio jednog predstvnika LGBT i jednog dveraša, pa se tu pravi ta lažna simetrija o kojoj govoriš. Ovde toga stvarno nije bilo - imao si tri razumna sagovornika, različitog profila, i jedan kratak prilog u kojem kreten lupeta, samo da bi odmah potom bio poklopljen. To je možda i najbolji način za tretiranje ovkvih pojava. Ono što je prethodnih godina mene strašno nerviralo, bilo je što se relevantna stručna javnost nije jasno izjasnila na ovu temu, nego su uglavnom ćutali, pa su Dveri potpuno dominirale javnim prostorom. Ovo sada je bilo potpuno drugačije.
Ne govorim o emisiji koja je bila dobra samo zato sto se tema nije usijala, a posto imam iskustva docekacemo i Palmu.Odgovarao sam na konkretan post pa sam malo elaborirao svoju zgadjenost da treba objasnjavati nesto vec milion puta objasnjeno.I pun mi je kurac Glisica i kompanije kojima je to politicka platforma.
Posted (edited)
Ne govorim o emisiji koja je bila dobra samo zato sto se tema nije usijala, a posto imam iskustva docekacemo i Palmu.Odgovarao sam na konkretan post pa sam malo elaborirao svoju zgadjenost da treba objasnjavati nesto vec milion puta objasnjeno.I pun mi je kurac Glisica i kompanije kojima je to politicka platforma.
Ma to razumem. Meni ide na nerve Đilasov glasnik koji ih ladno stavlja na naslovnu stranu. Oni su izgleda stvarno u nekom dilu s Đikijem, ili možda on samo nastavlja svoju staru komunalnu politiku, pa pritiska za otkazivanje Prajda, a oni mu samo zgodni za podizanje pritiska. Inače, oni su trenutno jadni, da jadniji ne mogu biti. Ovo u NS ih je potpuno nokautiralo. Edited by Syme
Posted
Ovih argumenata sam se naslusao i pravo da ti kazem povraca mi se od vizije malog perice i njegovog poimanja demokratije. Jebote ti bi ko Antonic da otvaras naucne skupove o homoseksualizmu.
Pa dobro, setices se malog perice kada desnicari ponovo preuzmu vlast i krenu da vracaju istom merom.@brokoliStvar je u tome sto ovo za vecinu Srba nije crno-belo tema. Vecina je zbunjena i rastrzana izmedju patrijarhalnih shvatanja i savremenih zapadnih vrednosti. Na ovome treba da se radi, i to godinama. A ljudskopravaski snobizam i povracanje po misljenju drugih tome sigurno ne pomaze.
Posted
Pa predstavlja paranoičnu fantaziju Dveri srpskih kojom oni pokušavaju da jedan krajnje benigan i realno malobrojan javni sup jedne ranjive manjine pretvore u pretnju po narod i državu.
"Doktore, kako je to biti majka?"...pa, da. Homofob je vise gej i od samog geja. On zna najbolje sta to sve podrazumeva i za sta se sve zalazu.Ali ideologija implicira da ce sutra neko da dodje u skolsko dvoriste da vrbuje njihovu strejt decicu i pokusa da ih preobrati i regrutuje u svoje redove. Tako isto bilo sa drogom u moje vreme. Kazu:"Sipaju u pice"... da, da.. kamo srece da je tako.. :D
@brokoliStvar je u tome sto ovo za vecinu Srba nije crno-belo tema. Vecina je zbunjena i rastrzana izmedju patrijarhalnih shvatanja i savremenih zapadnih vrednosti. Na ovome treba da se radi, i to godinama. A ljudskopravaski snobizam i povracanje po misljenju drugih tome sigurno ne pomaze.
Verovatno si u pravu, u stvari - sigurno jesi,ali se meni vec smucilo i nekako delim bergasin sentiment po pitanju tolerancije prema netolerantnima.
Posted
Pa dobro, setices se malog perice kada desnicari ponovo preuzmu vlast i krenu da vracaju istom merom.@brokoliStvar je u tome sto ovo za vecinu Srba nije crno-belo tema. Vecina je zbunjena i rastrzana izmedju patrijarhalnih shvatanja i savremenih zapadnih vrednosti. Na ovome treba da se radi, i to godinama. A ljudskopravaski snobizam i povracanje po misljenju drugih tome sigurno ne pomaze.
Alo ima li koga sa druge strane. Zakon mora da se postuje. Ponavljam oko postovanja zakona nema druge strane.
Posted

Zakona se ne moramo držati kao pijan plota. To što je nešto po zakonu, ne znači da je ispravno - uostalom, zato se i menjaju toliki zakoni, i da nije tako, važili bi zakoni vekovima, umesto da važe principi koje ti zakoni predstavljaju i brane.

Posted (edited)

Zvrrrrrrr. Zvrrrrr. Zvrrrrr. Alo. Dobar dan mi bismo da ugovorimo intervju sa gospodinom Glisicem. Sacekajte da vas prebacim.Zvrrrrrrr. Zvrrrrr. Zvrrrrr. Dobili ste sekretaricu gospodina Glisica, sacekajte na vezi.Dobar dan izvolite.Mi smo sa vaseg prava da znate sve pa bismo zeleli da dobijemo izjavu gospodina Glisica oko odrzavanja parade ponosa. Da li bi mogli da usaglasimo termine. Moze u 10?To je mnogo rano.11?Tada mu je vreme za kupanje i dorucak12?Manikir.13?Stucanje brade i lakiranje frizure.14?Tada je sednica vodecih dverjana.O cemu se raspravlja ako biste bili ljubazni u grubim crtama.Kao i uvek. Dogovaraju se kako da sruse ovaj drzavni poredak time sto ce koristiti sve resurse tog poretka i parazitirati na ideji svesabornosti i protiv izopacenog i spolja nametnutog homoseksualizma.Hvala na ljubaznosti i zamolite gospodina Glisica da nam javi kada je slobodan.

Edited by bergasa19