Jump to content
IGNORED

Beograd Prajd

Аврам Гојић

Da li će vlast dozvoliti održavanje Prajda?  

169 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

Gde si ti pročitao da se tu radi o siromašnima?

bogati imaju poslodavce, od sutra možda, videćemo

Posted

Jel' treba nešto i da sričem, ako treba nema problema.

nema potrebe za ovakvim tonom, jasno mi je šta govoriš, ali ne bih rekla da bi država na bilo koji način potpomogla takav skup. finansijski, pre svega.

Posted

Izgleda da je neka ekipa "porodicnih" resila da se pravi pametna ka krenuli od crkve sv. marka da zaurlavaju....

Posted

bogati imaju poslodavce, od sutra možda, videćemo

Pa nisu svi koji imaju poslodavce siromašni. I usput, ja sam govorio o prostom opstajanju nekog gej para na ulici. To je problem koji u ovom društvu nema niko osim gejeva. A poslodavci će ucenjivati i davati otkaze samohranim majkama, ali isto tako i gejevima i takva diskriminacija prema gejevima takođe postoji. 

Inače, moje mišljenje je da ako kome treba ukinuti ljudska prava to su šaljivdžije koje stoje sa strane u ovakvim situacijama i kao, duhovito, podjebavaju.

Posted

a  tek kako gej samohrani roditelj crnac bez ruke

izliv globalizma u mozak?

valjda mislis gej albanac iz preseva sa nekom rakcinom od posledica andjeoskog milosrdja

Posted

nema potrebe za ovakvim tonom, jasno mi je šta govoriš, ali ne bih rekla da bi država na bilo koji način potpomogla takav skup. finansijski, pre svega.

Nije država od početka ni pomagala prajd (štaviše, sve je činila da ga onemogući), pa je s vremenom (i uz pritisak Evrope) došlo i do toga. Uzmi, bori se za svoja prava ako te nešto tišti, ako ti imaš problem, s kojim ne možeš da se izboriš, ne znači da drugi ne treba da se bore protiv svojih.

Posted (edited)

Pa nisu svi koji imaju poslodavce siromašni. I usput, ja sam govorio o prostom opstajanju nekog gej para na ulici. To je problem koji u ovom društvu nema niko osim gejeva. A poslodavci će ucenjivati i davati otkaze samohranim majkama, ali isto tako i gejevima i takva diskriminacija prema gejevima takođe postoji. 

Inače, moje mišljenje je da ako kome treba ukinuti ljudska prava to su šaljivdžije koje stoje sa strane u ovakvim situacijama i kao, duhovito, podjebavaju.

Ne brini, meni su ukinuta mnoga prava, od npr prava da se lečim, pa sam za isto morao da platim više nego što sam mogao itd

Nema ničeg duhovitog u činjenici da borba za prava može da postoji samo ako je dozvoljena, medijski, institucionalno, sve drugo nije moguće, a vi izvolite, borite se za državu, ja neću, hvala.

Edited by Braća Strugacki
Posted (edited)

Ne brini, meni su ukinuta mnoga prava, od npr prava da se lečim, pa sam za isto morao da platim više nego što sam mogao itd

Nema ničeg duhovitog u činjenici da borba za prava može da postoji samo ako je dozvoljena, medijski, institucionalno, sve drugo nije moguće, a vi izvolite, borite se za državu, ja neću, hvala.

Pa to prosto nije tačno. Evo na primer, kod mene u kraju su se ljudi pobunili što hoće da dopuste nekom tajkunu da gradi poslovno - komercijalno - stambeni centar opšte namene na mestu gde je trava i terenče na kom igraju fudbal. Pravili su peticiju, organizovali par okupljanja i na kraju sakupili nekoliko desetina hiljada potpisa i sprečili gradnju. To svakako nije ostvareno uz ikakvu pomoć države.

A i ta prava koja su tebi ukinuta, ukinuta su svima pa i gejevima. Gejevi imaju, međutim, probleme koje ti ne možeš ni da zamisliš.

Edited by kobni zelaya
Posted

Gejevi imaju, međutim, probleme koje ti ne možeš ni da zamisliš.

eto, ispade opet kako su oni najugroženiji od svih.

Posted

eto, ispade opet kako su oni najugroženiji od svih.

Upravo tako, najugroženiji su od svih.

Posted

A i ta prava koja su tebi ukinuta, ukinuta su svima pa i gejevima. Gejevi imaju, međutim, probleme koje ti ne možeš ni da zamisliš.

najtragicnije i jeste bas to sto se vise niko ne bori za svoja prava nego se samo gundja na neke koji se to usude

pa i nek se desi na kraju da u srbiji postoji gej brak ali ne i kvalitetno besplatno skolovanje i lecenje koje uredno placamo kroz porez

kako stvari stoje nemam nista protiv

Posted

pejsi, znaš li ti osobu u ovoj nazovi državi čija prava nisu ugrožena?

ja jednostavno ne vidim da su gejevi ugroženiji od drugih.

kakva je situacija sa samohranim majkama? ruku u vatru da bi na istu poziciju uposlili geja pre nego li takvog roditelja. s tim u vezi, prava su nam automatski ugrožena svima čim se neko na razgovoru za zaposlenje drzne da te priupita o porodičnoj situaciji.

i tako... možemo ovako do prekosutra.

Ordi, nemo se ljutiš, ali ako "možemo ovako do prekosutra", to je zbog toga što si dosta decidno nastupila sa stavom da gejevima nisu ugrožena nikakva prava i odbacila svaku diskusiju o tome, da bi nakon toga i sama uvidela da to baš i nije tačno, pa si počela da meriš čija su prava više ili manje ugrožena.

Možda je tačno da gejevi nisu ugroženiji od drugih, ali to je apsolutno nevažno za ovu temu. Ako su ugroženi, imaju svako pravo da se bore za ravnopravnost. Baš kao što to važi i za, na primer, samohrane majke. I umesto da podržimo borbu svake od tih ugroženih grupa, mi se poseravamo po njihovoj nameri da promene situaciju. Bezveze.

Posted

ne hvalite se da je uroš mišić uhapšen 

Nadam se da je bio uslovno na slobodi, te da će sad da zaglavi zatvor, što i zaslužuje.

Posted

Dobro zbore u studiju na N1. Bane Trifunović i neki Popović.

Poslao tapatalk